Daca exista, unde sunt ?


407597_383541481721347_1174246069_n

O estimare echilibrata duce la concluzia ca în galaxia noastra exista, doar doua sau trei civilizatii capabile sa comunice intre ele. Doar estimarile optimiste vorbesc despre zeci de mii de civilizatii galactice. În acest caz, daca aceste civilizatii ar fi distribuite uniform, fiecare ar ocupa un volum de ordinul a zeci de mii de ani lumina. Tehnologia actuala nu permite comunicarea eficienta la asemenea distante, iar despre calatorii atât de lungi, nici nu poate fi vorba (desigur, deocamdata).

Savantii afirmă ca o comunicare radio pe distante mai mari de o suta de ani lumina este ineficienta. Cel putin cu tehnologia actuala.
O comunicare reala este posibila doar între civilizatii foarte apropiate ca si nivel tehnologic.Ne va fi greu sa comunicam cu entitati mult mai mici decât noi sau mult mai mari si pe distante mari.

Luând în calcul ecuatia lui Drake si paradoxul lui Fermi, care se întreba unde sunt extraterestrii, trebuie sa admitem ca raspunsurile logic posibile se pot clasifica în trei mari categorii:
1.extraterestrii exista si sunt deja aici ;
2.extraterestrii exista, dar înca nu au comunicat cu noi ;
3.extraterestrii nu exista, sau nu putem intra în contact cu nicio civilizatie avansata din Univers .

In anii ’70 se afirma ca in 50 de ani vom lua contact cu alte civilizatii, n-a fost sa fie.Acum se afirma ca poate in 2 decenii îi vom intalnii sau poate că vom primii măcar un mesaj.Poate ca punem problema gresit, poate ca nu sunt atat de materiali ca noi, poate ca nu ii intereseaza zacamintele noastre, despre care spunem ca sunt atat de pretioase(s-au descoperit planete din diamant si asteroizi din metale destul de valoroase ) sau poate ca ne controleaza toate credintele si folosofiile de viata iar noi ne credem atat de minunati si de destepti… exemplele sunt de prisos. E de ajuns sa iesim din carapacea pe care societatea ne-a dat-o la nastere si sa gandim cu creierul nostru, fara influente, fara credinte, fara frustrari .

Alte postari la tema:

Manipularea prin intermediul extraterestrilor

Matrix vs Matrix – istoria nescrisă

Extraterestrii – introducere

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

2 Responses to Daca exista, unde sunt ?

  1. totulpentrusuflet says:

    Exista si teoria potrivit careia, ei suntem… noi, revenind din viitor sa ne observam. In acest caz, comunicarea poate nu-si are rostul, iar amestecul fizic in „treburile” pamantesti de-acum, ar insemna schimbarea viitorului…

  2. cristytepes says:

    Reblogged this on mUFOn ROMANIA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: