Noua Ordine Mondiala


noua-ordine-mondiala

Incepand de la Imperiul Persan, continuand cu cel Roman, mergand apoi pe firul istoriei pana la cel Britanic, Francez si incheind cu cel de-al treilea Reich observam ca toate marile puteri au doritcontrolul asupra intregii lumi.E lesne de inteles ca si dupa al doilea razboi mondial puterea trebuia concentrata (cel putin oficial) in mainile catorva persoane. Astfel ia nastere Organizatia Natiunilor Unite in 1945, ce avea menirea sa asigure pacea mondiala, respectarea drepturilor omului si respectarea dreptului international.La infiintare, doar 51 de tari erau membre, acum lista cuprinzand aproape toate tariile lumii.Astfel problema razboaielor mondiale se rezolvase… teoretic.

Cei ce detin cu adevarat puterea au inteles ca prin forta lumea nu se poate cucerii deocamdata; asta au lasat sa se creada de peste o jumatate de veac.Intre timp ramurile celor din umbra s-au intins mai departe decat am fi crezut noi.Au infiintat organizatii care legal si fatis au pus stapanire pe multe tari; unde nu s-a reusit cu „legea” bratul armat si-a facut datoria.Tarile care sunt inca nedirijate de catre cei din umbra sufera si nu va mai trece mult pana cand chiar populatia acestora le-o va cere sa-i dezrobeasca.

Controlul tarilor este asigurat in ultima vreme de plasarea unor oameni in posturile cheie ale unui stat si/sau de anumite organizatii internationale la cera majoritatea tarilor globului au aderat.Un astfel de forum este FMI.Creat initial pentru a ajuta anumite tari cu o industrie slab dezvoltata, fondul este un paravan ce conditioneaza tarile sa adopte anumite legi economice si indatoreaza peste masura anumite state.Resursele naturale ale unei tari pot fi instrainate tot prin acorduri cu aceasta paguboasa institutie.

Controlul maselor este asigurat de metoda Problema-Solutie-Reactie. Se creeaza o problema artificiala. Aceasta poate fi una reala, sau doar la nivelul perceptiei publice. Responsabil pentru aceasta problema este facut întotdeauna un inamic, real sau imaginar.

Prin mass-media si toate mijloacele de propaganda se lanseaza o campanie la nivelul intregii populatii cu scopul de a provoca din partea cetatenilor o reactie de genul: “Asa nu se mai poate! Trebuie sa facem ceva!”In final cei care au creat problema vin cu solutia, care este de fapt schimbarea pe care o doreau de la inceput si care nu putea fi acceptata altfel de populatie. Aceasta poate fi o lege ce are ca efect restrangerea a unor drepturi si libertati cetatenesti, de impunere a unor noi taxe, un atac militar împotriva unui alt stat etc…

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.