Crizata Europa


Imagine    exclusiv

In urma cu patru ani, senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat legea sigurantei alimentare. Aceasta prevede ca toate persoanele juridice si fizice, furnizoare de servicii alimentare, sau cele care produc pentru consum propriu, sa foloseasca seminte, ingrasaminte sau furaje doar de la firmele autorizate prin prezenta lege. Printre acestea se afla si gigantul Monsanto care a pus monopol pe distribuirea produselor enumerate mai sus. Toate asa-zisele alimente fabricate de Monsanto provoacă boli grave, dintre care unele chiar necunoscute până acum. Prin aplicarea acestei legi a devenit imposibil accesul la o alimentaţie cât de cât sănătoasă şi naturală.
Sub pretextul sigurantei producerii, depozitarii, distributiei si desfacerii alimentelor, Uniunea Europeana a elaborat reglementari foarte stricte. Dar aceste legi nu se refera doar la comertul cu alimente, ci vor trebuii aplicate in egala masura tuturor produselor alimentare si tuturor etapelor de productie, procesare si distributie a unui aliment, a hranei pentru animale, a unui animal destinat productiei de alimente sau a unei substante ce va fi incorporata intr-un aliment sau in hrana pentru animale, si nu doar categoriilor de produse alimentare care necesita temperatura controlata. Astfel, UE a infiintat un corp legislativ cu privire la siguranta alimentară – Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentară.
In prezent se lucreaza la aceleasi masuri de control ca si in cazul SUA, dar pentru ca in Europa sunt mentalitati si state diferite, elitele apeleaza la vechiul si deja la moda procedeu: problema – reactie – solutie. Sub pretextul unei monitorizari si standardizari pentru siguranta alimentara orice fermier dar si cei ce vor dorii producerea hranei pentru consum propriu vor trebuii sa foloseasca doar seminte aprobate de catre autoritati. Deja in SUA agentiile de control instituite prin această lege pot intra oricand, în orice casa, fiind deja folosită expresia de politie alimentară (food police). In plus, aceste seminte sintetice, modificate genetic, vor trebui cumparate in fiecare an, deoarece recolta rezultata este sterila.
O astfel de lege sfideaza orice reguli de activitate intr-o piată economica libera si prezinta dovezi evidente de instaurare la nivel de tară a unei dictaturi si a unui control din partea unui grup de interese. Fermierul, gradinarul, dar şi orice om obisnuit vor fi obligati sa consume sau sa foloseasca numai produse artificiale fabricate de aceste corporatii malefice – asa cum se intampla deja in SUA. Ceea ce se intampla acum in Europa este „problema” de care elita avea nevoie. Pentru ca poporul american nu s-a opus, de ce s-ar opune europenii. La urma urmei, „rebelii” lumii au fost pusi cu botul pe labe foarte elegant de catre corporatiile americane, asa ca europenii, ceva mai conservatori, supusi cum au fost de secole, nu vor schita nimic impotriva noilor legi.
De ceva timp problemele pleaca din Romania. Fie carne de cal, porc, vita, pui, curcan, ba chiar si legumele impreuna cu fructele din tara noastra au intrat in colimatorul Europei. De ce oare ? Poate pentru ca in Romania se mai cresc animale fara sa fie hranite cu tot felul de substante daunatoare ? Pentru ca noi romanii mancam mai sanatos decat restul Europei ? (oare ?) Sau si pentru ca se doreste distrugerea acestei tari ? … de parca ar mai avea ce distruge !!! ar spune unii. Da, mai sunt multe de distrus. Dar miza cea mare nu e Romania, ci Uniunea Europeana.
Dar aceste mici crize care vor continua au un alt impact asupra noastra – cresterea preturilor. In Marea Britanie in urma scandalului privind carnea de cal, cerinta pentru carnea de vita s-a marit, oferta fiind mica, preturile au crescut in mod gradual. Oamenii „au inteles ” asta, la urma urmei este economie de baza, o inveti in liceu … In acest fel s-au rezolvat cerintele mai multor corporatii care stiind de la inceput cum va evolua piata au „pariat” si au castigat. Romania insa pierde din toate punctele de vedere. Instituţia financiara japoneza Nomura a creat un indice al vulnerabilitatii la scumpirea alimentelor. România s-a aflat pe locul 12 din 80 de tari analizate. Nu numai că Romania este considerata de Nomura cea mai vulnerabila tara europeana în fata unor asemenea socuri, dar stam mai prost si decat tari precum Kenya, India, Tunisia, Libia si Vietnam.
Raportul oferit de agentia ONU avertizeaza ca anul acesta se va simti o creștere în preturile alimentelor. Si ne tot avertiza de vreo sase luni. Iata ca unii oameni se tin de cuvant si ne dau exact ce au promis.

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

4 Responses to Crizata Europa

  1. bendisa says:

    Pana o sa avem din nou hrana naturala adica divina, putem purifica alimentele facand semnul crucii deasupra lor, conform studiului afectuat de fiziciana Angelina Malahovska.

  2. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013 | SANTINELA ORTODOXA

  4. Pingback: CU CĂRȚILE PE FAȚĂ: ROMÂNIA REALĂ ESTE FALIMENTARĂ… | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.