Informatia inseamna putere !


mass-media (1)

Mijloacele media de pe întreg cuprinsul globului ne împărtăşesc informaţii care conţin, în medie, 25% fapte reale şi 75% elemente false sau distorsionate. Aceste procentaje variază în funcţie de subiectul abordat, precum şi de gradul în care guvernul ţării respective şi alte organisme statale îşi exercită cenzura şi autoritatea

Din păcate, cei mai mulţi oameni nu ştiu sau pur şi simplu refuză să creadă că reţeaua globală de informare în masă este deţinută şi controlată de şase mari companii. În anii ’80 numărul acestora era de 50, ceea ce oferea totuşi un grad ceva mai mare de libertate a informaţiei. În prezent, însă, cele şase companii extrem de puternice controlează tot ceea ce urmărim, ascultăm sau citim din ceea ce se petrece pe glob. Ele deţin toate reţelele de televiziune, canalele prin cablu, studiourile de film, ziarele, revistele, editurile şi chiar şi multe dintre site-urile favorite ale oamenilor obişnuiţi.

Cele şase companii care controlează practic în întregime informaţia la nivel global sunt: Time Warner, Walt Disney, Viacom, Rupert Murdoch’s News Corp., CBS Corporation şi NBC Universal. Chiar şi acele arii înguste din media, care nu depind în mod direct de cele şase companii, tind să fie asimilate indirect prin incredibilul lanţ al imitării, al constrângerilor şi al corupţiei.

Ne putem întreba de ce ţin aşa de mult aceste şase corporaţii să controleze informaţia la nivel mondial? Motivul principal este acela că media reprezintă mijlocul cel mai puternic de control al populaţiei. Regula de bază după care se ghidează aceste corporaţii este că, atunci când controlezi media, controlezi de asemenea şi modul de gândire al oamenilor. Acesta este modul în care câţiva indivizi reuşesc în mod pervers să manipuleze şi să înrobească minţile oamenilor, fără ca ei măcar să-şi dea seama. Incredibila manipulare conduce în primul rând la câştiguri imense în bani; odată ce aceste companii influenţează într-o anumită măsură modul de gândire al oamenilor, ele pot să determine populaţia să consume hrană nesănătoasă, droguri sau să-şi însuşească obiceiuri rele.

Una dintre metodele eficiente prin care ne putem păstra judecata dreaptă este aceea de a considera că fiind adevărat doar un sfert din ceea ce ni se transmite prin mijloacele media, iar trei sferturi din informaţie trebuie considerată ca fiind potenţial falsă, până nu este verificată încrucişat prin surse independente şi prin utilizarea intuiţiei şi a discernământului. Dacă dorim cu adevărat să devenim liberi în gândire şi în acţiune, atunci este necesar în primul rând să devenim conştienţi de felul în care aceste corporaţii, care controlează mass-media internaţională, ne înșală clipă de clipă prin abundența unei informaţii corupte şi manipulatoare. Cu alte cuvinte, este necesar să le deconspirăm „trucurile” prin care ei realizează punerea în scenă a minciunii.

Unul dintre aceste „trucuri” la care apelează mai mereu „mogulii mass-media” constă în utilizarea aşa-numitelor sugestii subliminale şi a generatoarelor de frecvenţe, care transmit modele energetice specifice sau coduri ce pot influenţa mintea noastră subconştientă. Dacă aceste metode nu ar fi cu adevărat eficiente, pentru ce companiile media ar mai cheltui zeci de milioane anual pentru a le realiza?
Altă metodă des utilizată este corupţia: tentaţia banilor, a carierei şi a puterii atrage fiinţa umană într-un vârtej periculos din care de cele mai multe ori ea nu mai găseşte puterea să iasă.

În sfârşit, una dintre „armele” de bază ale corporaţiilor, prin care ele ţin în frâu orice informaţie incomodă, este ameninţarea. Ameninţarea concedierii, ameninţarea carierei, a poziţiei sociale şi chiar ameninţarea cu moartea.
Cunoaşterea acestor adevăruri, care pot fi destul de uşor verificate de fiecare dintre noi, înseamnă putere. Puterea ne va conferi curajul necesar de a lua poziţie faţă de aceste metode malefice de manipulare. Curajul ne va face să acţionăm la unison, în mod coerent şi cu o mare voinţă. Bucuria libertăţii va aduce astfel fericirea şi lumina mult dorită în vieţile noastre.
sursa

Alte postari la tema:

10 războaie americane şi zece minciuni mediatice planetare

Teoria conspirației, realimentată cu sânge proaspăt.

Guvernul Mondial

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

One Response to Informatia inseamna putere !

  1. Gebelezis says:

    Ai scris companii. Dar cate agentii de presa sunt? Anul trecut se vorbea de patru. Companii pot sa fie si 1000, daca sursa e aceeasi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: