Schimbarea vine de la voi, sau de la ei ?


light-bulb.sxchu_

Este sistemul actual cel mai bun sistem ? Exista ceva mai performant ce zace in ideologiile ganditorilor nonconformisti care sa redea speranta umanitatii ? Putem noi oare schimba paradigma actuala, cu una pe masura cerintelor tuturor ? Putem oare sa ne ridicam si sa strigam ca nu ne convine cum suntem condusi ? Avem oare curajul acesta ? Stim sa facem diferenta intre anumite masuri luate pentru bunastarea noastra si manipulari ale elitelor ? Suntem oare convinsi ca revolutiile ideologice care au dus la aceasta societate, au venit din randul oamenilor de rand ? Sau au fost impregnate in mentalitatile colective ce au dus la „schimbari” de-a lungul istoriei ? Suntem siguri ca actualele indoctrinari nu fac altceva decat sa ne impinga catre o schimbare majora ? Suntem convinsi ca vrem aceasta schimbare, ba chiar, stim ce fel de schimbare va fi ? V-ati pus vreodata intrebarile astea ?

Incepand cu anii ’70, filmele science-fiction incepeau sa patrunda in casele oamenilor. Seria Star Trek prezenta o lume utopica, in care toata lumea ar fi vrut sa traiasca. Fara sisteme monetare, fara grija viitorului material si fara sisteme politice ce se zbateau sa iasa din impas sau sa se compromita intre ele fara razboaie intre neamuri etc. Populatiei ii era clar ca acei oameni erau cu adevarat fericiti. Se gasise solutia care sa asigure bunastare, pace si prosperitate. Privind in urma observam ca acesta a fost un prim pas in manipularea populatiei in acceptarea noului. Toate se petreceau dupa cel de-al treilea razboi mondial. Un razboi atomic devastase rasa umana dar se regrupase mai si inviase asemeni pasarii Pheonix. Mesajele subliminale prezentate in film si succesul extraordinar pe care l-a avut filmul a facut ca Elita sa poata actiona in liniste. Am ales acest film doar ca un mic exemplu pentru a intelege cum se desfasoara lucrurile din spatele cortinei. Seria originala a filmului isi incepea epopeea in 1966 si a continuat sa fascineze oamenii pana in prezent.

La 10 Octombrie 1984 isi avea premiera in Marea Britanie filmul „O mie noua sute optzeci si patru”. Capodopera prezenta un viitor vazut de catre scriitorul George Orwell, ce a scris romanul intre anii 1944 – 1948. viziunea acestuia despre viitor era oarecum diferita. Desi un razboi atomic se intamplase, urmarile erau radical diferite fata de viziunea lui Gene Roddenberry in Star Trek. Aceasta lume are tot o singura sursa a puterii – Partidul. Partidul hotaraste cine a existat, cine exista si cine va exista. Partidul hotaraste ce si cum a existat, exista si va exista. Partidul hotaraste ca dintr-odata cineva sau ceva care a existat, de fapt nu a existat. Si acel cineva sau ceva dispare în „gaurile de memorie” pentru totdeauna. De aceea, trecutul este permanent rescris in functie de comandamentele Partidului. In Oceania totul este o minciuna. O viata noua şi fericita. Dragostea este o iluzie. Increderea şi solidaritatea sunt niste iluzii. Toata lumea va trada pe toata lumea mai devreme sau mai tarziu. Orwell a demascat utilizarea limbii ca mijloc de dominare, control, spalare a creierelor si imbecilizare de catre regimurile totalitare. Cine controleaza limbajul, controleaza gandirea oamenilor. „Cine controlează trecutul controlează viitorul. Cine controlează prezentul controlează trecutul”.

La prima vedere se observa o mare discrepanta intre cele doua metode de manipulare dar daca le combinam obtinem ceva asemanator cu ceea ce se va concluziona in viitorul apropiat. Tehnologia din Star Trek s-a facut simtita inca de la aparitia primului telefon mobil iar despre tehnicile de manipulare brutala folosite in comunism suntem toti la curent. Combinand aceste concepte ajungem la o societate controlata prin toate metodele posibile. Intimitatea noastra este grav incalcata prin tot ceea ce tehnologia ne-a pus la dispozitie: prin camere video, prin telefonul mobil, prin telefonul fix, prin calculator, prin e-mail, prin Facebook, prin Google, Street View, prin accesarile tale de pe net, prin cardurile tale, prin GPS, camere de supraveghere, etc.

Si acum intrebarile de mai sus capata un alt inteles. Viitorul va fi la fel de sumbru ca in viziunea lui Orwell pentru a se dezvolta in societatea utopica atat de mult asteptata.De asta o sa aiba grija generatia viitoare. Insa daca invatam din greselile trecutului putem sa facem o lume mai buna pentru copii nostri. O sa va prezint un citat de George Carlin, citat care se poate pune in aplicare in majoritatea familiilor. Iar daca vrem sa producem o schimbare, sa incepem cu copii nostri:

– Nu este important să faci copiii să citească. Copiii care vor vrea să citească vor citi. Copiii care vor vrea să învețe să citească o vor face. Mult mai important decât să înveți copiii să citească este să chestioneze ceea ce citesc. Copiii trebuiesc învățați să chestioneze orice. Să chestioneze tot ceea ce citesc și tot ceea ce aud. Copiii trebuie să învețe să chestioneze autoritatea. Părinții nu-i învață niciodată să pună la îndoială autoritatea, pentru că părinții sunt ei înșiși “autoritatea”. Nu vor să-și submineze propriile prostii în propria casă. Copiii trebuiesc avertizați că vor întâlni multe prostii de acum încolo. Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să le spui cum este viața în această țară. Este despre o grămadă de prostii care trebuiesc detectate și evitate. –

” Natura nu a creat nici stapani nici sclavi. Iar eu nu doresc nici sa dau, nici sa primesc legi.” – Denis Diderot

Alte postari la tema:

Stapanii din umbra

Cand ne-am pierdut puterea ?

De ce vor Elitele să reducă populaţia

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

3 Responses to Schimbarea vine de la voi, sau de la ei ?

  1. ana says:

    Buna intrebarea. Totusi, avand in vedere ca au fost si alte filme, de ex. Stargate, Razboiul stelelor, Star Trek a avut un succes mai mare poate pt ca multi rezoneaza cu acel scenariu, deci schimbarea sa vina de la noi. Per ansamblu, cred ca este o ‘concurenta’ intre ce vor unii si altii …

  2. Pingback: Lista colectie citate zicale motto-uri celebre educative, chestii in care cred si dupa care actionez in viata. Emilian, blog Ce-i cu noi? (edu24) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Pingback: Schimbarea vine de la voi, sau de la ei ? | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: