Metode pentru Tâmpirea Populaţiei


manipulare-196x300

V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebuiâ să vă servească, de ce nu sunteţi fericit şi nici măcar mulţumit, sau pur şi simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii ? Sunt convins că v-aţi întrebat. Dar v-aţi întrebat de ce nu faceţi nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează voi încerca să vă ofer 5 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, “Nu pot”.

Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populaţiei pe scurt MTP-uri. Precizez că în cele ce urmează cuvintele “citititor” , “telespectator” şi “cetăţean român” vor fi înlocuite cu “bizon” şi/sau “fraier”

MTP -1

În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar şi insistă pe câţi de mulţi bani are respectivul, câte chestii misto îşi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbaţi bine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de simpatic e în discuţiile cu presa. În acest fel, puţin câte puţin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viaţa acestui personaj. Apoi oferă-i informaţii despre situaţii conflictuale din viaţa acestui personaj realizat, de genul: divorţ cu scântei sau despărţire violentă, dispute pe moşteniri, corupţie, exprimări colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt şi informaţiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil. Toate aceste situaţii au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se regăseşte în acele situaţii, iar distanţa între el şi acel personaj i se pare insignifiantă, deşi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahaţii de câini din faţa blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobuz, şeful urlă la el ca la un animal, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba.

MTP – 2

În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.

MTP – 3

În fiecare zi pe toate canalele media dezvăluie-i bizonului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăreşti asta în minte uimeşte-l : fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hoţ în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranţă super-performante pentru siguranţa bizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate va organiza. În acest mod, fraierul, deşi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simţi că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează şi pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: “A furat el dar şi face!” Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare şi piper arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când aceştia sunt achitaţi de justiţie sau primesc pedepse cu suspendare.

MTP – 4

În fiecare zi pe toate canalele media arată-i fraierului informaţii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăuşi, spărgători de banci, elevi bătuţi de alţi elevi sau de profesori, pietoni omorâţi de şoferi recalcitranţi. Arată-i bizonului că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că nu mai trebuie să îşi lase copilul în faţa blocului. După aceea combină această metodă cu MTP – 2 şi MTP -3. Vei obţine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele acţiuni : îşi va cumpăra o uşă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îşi va lua pistol cu bile, îşi va asigura casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine. Apoi, acesta aparent liniştit se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienţa oamenilor legii atunci când au descins în casa traficanţilor din Ferentari şi au confiscat “uriaşa” cantitate de 200 de grame de cocaină (deşi anual la noi se trafichează tone)

MTP – 5

În fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală. Combină cu MTP – 1 şi prezintă-i “vedeta” (o femeie independentă care ţine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de “iubi” cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu şi să citească cărţi despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât.

Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul “stat + privat + media” care acţionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această ţară. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârşit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esenţial. Aş dori să precizez că nu aş avea aroganţa să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a “fraierilor”. Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate. Mulţumesc “pe această cale” propriei mele conştiinţe care m-a ajutat să fiu măcar un “fraier conştient“. Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor şi cu alte Metode pentru Tâmpirea Populaţiei şi vă invit şi pe dumneavoastră să povestiţi în ce mod v-aţi simţit fraieriţi. Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama. Eu zic că ajută, şi ajută chiar unde doare mai mult: la cap şi la buzunar.

Cartea #PlanetaArhonților poate fi comandată la adresa rayo.ro/carte

Sursa – Angel.org.ro

Alte postari similare:

Monstrul din(tre) noi

Cand ne-am pierdut puterea ?

Manipularea prin reclamele la medicamente, difuzate la TV

Televizorul te face pasiv !

Stirile dauneaza grav sanatatii tale !

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

125 Responses to Metode pentru Tâmpirea Populaţiei

 1. Crys Wkm says:

  Schimbarea incepe cu tine, nu schimband pe altii, nu mai spun lupta cu sistemul … se face in mii de fapte nu intr-o parere. Tot ce ai amintit aici sunt chestii de suprafata , care nu conteaza , cei mai destepti care isi dau seama aici k sunt incercari de manipulare … isi irosesc vremea si pierd din vedere esentialul. Noi trebuie sa intelegem altceva , fiecare trebuie sa isi aduca contributia in felul lui si sa se dezvolte pe sine la maxim.Abia atunci va putea face ceva ce conteaza, opinia lui va fi luata in seama si chiar periculoasa pentru cei ce detin puterea . Incercarile de manipulare au fost din totdeauna, totusi asta nu i-a oprit pe unii oameni sa-si realizeze planurile (ex: Revolutia Franceza din 1789 ,revolta lui Spartacus in 73-71 î.Hr., ascensiunea imperiului Otoman care a incepud din a fi tribul selgiucizilor care a luat in stapanire Iranul si Irakul apoi a ajuns unde stim cu totii secolul al XVI-lea, Imperiul Otoman stăpânea Anatolia, Orientul Mijlociu, părți din Africa de Nord, Balcanii și Caucazul, adică o suprafață de circa 19.9 milioane de km²).De asemenea exista multe ,multe alte exemple sunt de dat. Dar de remarcat este faptul ca toti acestia s-au preocupat mai intai de dezvoltarea personala,iar dupe ce au atins un potential maxim s-au preocupat de schimbarea sau cucerirea lumii.De asta trebuie sa ne preocupam si noi si nimic nu trebuie sa ne distraga ( cu astea se ocupa si toate aceste „elemente de manipulare” cu distragerea atentiei, pentru ca apoi sa urmeze atacul devastator de pe un front total neasteptat :3 ). Schimbarea trebuie sa inceapa din interior spre exterior, intai teoretic foarte bine verificat si calculat , apoi practic… Mda cam asta am avut si eu de spus aici, scuzati greselile ortografice si de semantica,nu am avut timp, chef si nici nu vad rostul sa verific si sa corectez asa ceva la nu banal comm pe internet, doar am dat un „comment” nu am scris un articol :)) Toate cele bune va doresc !

 2. Crys Wkm says:

  Lasati-ma sa va citez si anticipez urmatorele comm-uri :
  Deci s-au comis greselile: a fost folosit k in loc de ca , am mancat cateva virgule, am folosit fraze prea lungi… si tot ce stiu am citit in carti si pe wikipedia nu le stiam de la sine prin memoria genetica cum ar fi trebuit… Am gresit si o mutare la sah si mi-a luat adversarul regina… siiti in dragoste , am gresit … etc , etc, etc ….Daca tot aveti chef de vanat greseli eu va pot enumera cateva iar voi puteti da solutii ^_^ . Ideea era ceea ce textul a vrut sa exprime nu geselile gramaticale.Daca cauti lucruri negative ai parte numai de ele, la fel se intampla si cu cele pozitive 😉 Va pupa eu !

 3. Danezu says:

  programarea neuro verbala NLP

 4. Paull says:

  Al Ries si Jack Trout au scris despre războiului în care s-au angajat companiile de pretutindeni pentru a cuceri mințile noastre, în calitate de clienți. Piata abunda in influente subliminale care ne împing sa luam anumite decizii. Oamenii de publicitate au găsit calea de a decide pentru noi.

  Felicitări pentru articol. Nu te aștepta să ai prea mulți susținători, oamenilor nu le place sa auda decat ce vor ei. 😉

 5. robert mihai radu says:

  Uraaaaaaaaaaa, nu sint nebun ! mai sint si altii care gandesc cum gandesc eu !!

 6. Godfather says:

  felicitari pentru un articol destul de interesat. sper sa inteleaga cat mai multi adevarul din spatele acestor cuvinte si sa inteleaga ca ne asteapta vremuri grele daca ne vom lasa „inhamati” si controlati mai ceva ca animalele. Tara noastra trece prin vremuri grele si singurii care putem schimba suntem tot noi……..dar imi este frica sa nu fie prea tarziu pentru asa ceva deoarece majoritatea sunt ori prea prosti ca sa gandeasca, ori au cazut in capcana si nu mai vor sa gandeasca. nu uitati: Luptati pentru libertate

 7. mihalycostas says:

  Da, asa este, dar asa este peste tot nu numai in Romania, aceasta metoda este adusa de peste ocean.

 8. Adevaru e Isus says:

  Adevarul este unul singur Dumnezeu pe el sa al cautati si daca sunteti sinceri in inima dv il veti gasi

 9. Maria says:

  Este doar lumea in care traim, nu este doar in Romania aceasta problema a ‘manipulatea populatiei’, peste tot in lume este asa. Cum ai spus si tu, important este sa constientizezi ce ti se intampla. Foarte interesant articolul, felicitari.

 10. Pingback: Indobitocirea populatiei |

 11. Vlad says:

  Vorbind in mod general, se folosesc de mass-media pentru a ne denigra tara in totalitate: avem tigani, hoti, escrocheri, mafie, o conducere ieftina… Toate pentru a ne determina sa spunem „trăim intr-o tara de kk josnica, deplorabila”. Astfel nu ne mai dam silinta sa indreptam lucrurile si strainii vin sa ne exploateze tara pe 2 bani. Problema e ca la noi se stabileste ceva intr-o sedinta, dupaia fiecare face cum il taie capul. Astea sunt românisme si ar trebui evitate pe cat posibil.

 12. Andrei says:

  Nu am mai aprins televizorul de trei ani de zile si nici nu mai simt nevoia sa il aprind,am încercat sa gasesc alte lucruri care sa omoare plictiseala,cum ar fi activitățile sportive si mișcarea si vreau sa va spun ca ma simt extraordinar si imi merge bine.

 13. Catalin says:

  Mare adevăr…………. Eu am renunțat de câteva luni bune sa a uit la știri, Măruță, Acces Direct samd. E o îndobitocire continuă a populației. Am cunoștințe care nu mai au tv în locuințe și dacă au sunt smarturi conectate la net fără pro tv, antene ……… Trebuie să ne trezim cu toții

 14. Din pacate romanii sunt manipulati si prostiti pe fata de zeci de ani…..nu prea mai ai cu cine sa faci ceva…

 15. negrea says:

  cite carti ati citit anul asta?

 16. Bulgari says:

  Consider ca aruncand televizorul pe geam sau pur si simplu tinandul ca obiect de decor am reduce substantial „bizonii”

 17. Pingback: Metode pentru Tâmpirea Populaţiei | BIT TV – Pascani, Tg. Frumos, Harlau

 18. Pingback: Metode pentru tâmpirea Populaţiei | cu fluturi...

 19. Anonim says:

  Excelent

 20. Anonim says:

  m-ai pierdut la „cati de multi”

 21. Anonim says:

  Mi se pare foarte adevarat si dureros in acelasi timp cum asistam la indobitocirea populatiei facind din curve dive modele pt noile generatii etc…..

 22. mihai says:

  Mi se pare foarte adevarat si dureros in acelasi timp cum asistam la indobitocirea populatiei facind din curve dive modele pt noile generatii etc…..

 23. maia says:

  Eu nu am mai deschis televizorul de vreo 4 ani…..sunt lucruri mai importante de facut si vazut in viata decat tv

 24. o femeie says:

  Nu am tv. Nu am cablu. Folosesc netul pentru comunicare si informare, evit stirile romanesti si aleg documentare, filme, desene animate, cursuri online.
  Pe langa banii economisiti in loc de cablu, achizitie tv, curent electric consumat, praf sters 🙂 am descoperit ( de fapt prietenii in vizita) ca eu nu cumpar produse de firma si ca bugetul saptamanal e mult mai ieftin din cauza asta, ca mai mult timp liber cu prietenii, de plimbare, de citit. IBonus nu ne-am mai imbolnavit niciunul in casa nici de gripe, nici de hemoroizi, nici de ochi uscati, nici de piele de nu stiu care, etc si stiti voi la ce or mai face reclama la tv 🙂 , si nu am mai trecut de ani de zile pe la farmacie.

 25. Anonim says:

  Metode de prostit sant multe trebuie doar căutați pacienții care din păcate sant din ce în ce mai mulți

 26. silver20 says:

  sunt multe asemenea metode de tampire mai precis de manipulare a populatiei; din pacate este trist ca tot mai multi le cad in plasa!!!!

 27. Pingback: Manipulare prin intermediul MTP-urilor – Blogu' lui Sanchoss

 28. Paul says:

  Articol scris de un imbecil. Insasi felul cum ai prezentat nu face decat sa indobitoceasca. Puteai sa prezinti si tu in termeni mai.. Spune-mi tu cum sa-i numesc. Citeste despre fereastra Overton sau despre sindromul broastei fierte

 29. Angel Tiberiu says:

  Telenovelele. O altã metodã de prostire.

 30. Anonim says:

  Asa este! Toti au inebunit parca au fost muscati de turbare! Tot ce zboara la tv. Magazin trebuie si aplicat! Toti vor vile, masini luxoase, vacante exotice bani gramezi! Se poate spune ca extraterestrii ne-au spalat creierele(😄😄😄) in filmele americane😄😄😄Timpul zboara prea repede si omul inebuneste dupa toate prostiile! Atunci cand se imbolnaveste e prea tarziu!

 31. Pingback: Metode de tampire a populației — This is a blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: