Sistemul se perfecţionează cu fiecare revoltă împotriva lui!


E bine că oamenii se coagulează împotriva sistemului. E bine că luptă împreună împotriva abuzurilor, şi deasemenea e bine că sunt solidari cu oamenii din Roşia Montană . La fel ca în cazul lui Raed Arafat, mi se pare că oamenii sunt atât de înverşunaţi împotriva sistemului încât Roşia Montană este doar o scânteie, un pretext pentru coagularea împotriva tăvălugului.

E bine că ne mai dezmorţim. Realitatea în care ne zbatem astăzi este rezultatul pasivităţii noastre de până acum. Nu mai căutaţi vinovaţi în afară! E lipsit de sens! Nu mai căutaţi vinovaţi în politică, e la fel de absurd. NOI suntem vinovaţii ! Noi, stăpânii acestui sistem care l-am creat ca să ne servească. şi am dormit liniştiţi cu iluzia că vom fi serviţi de sistem întocmai şi la timp. Vă reamintesc: Conştiinţa este oglinda în care lumea ni se reflecta aşa cum suntem NOI. Nu vrem să fim sclavi, nu vrem să fim călcaţi în picioare de un sistem, ne deranjează că drepturile nu ne sunt reprezentate corect, dar nu vedem că NOI am creat un sistem care să ne servească.

De ce am avea nevoie de alţi oameni să ne servească? Nu vedem că am cedat dreptul altora să ne reprezinte. De ce am avea nevoie de nişte angajaţi să ne reprezinte??? De ce nu ne putem reprezenta singuri? Cât mai poate ţine această iluzie în care ne păcălim că nu suntem noi răspunzători? Că sistemul e corupt, că politica e curvă, că marile corporaţii mituiesc sistemul, că…, că… o mulţime de „că” numai să nu fim noi vinovaţii. Mi-e teamă că cei care-şi plătesc servitori cărora le pasează sarcinile ca să stea liniştiţi în dulce adormire sfârşesc rău. Istoria o confirmă. Acordăm o valoare absolută cuvintelor. Ne creem iluzii din cuvinte pe care apoi ne bazăm.

Analizaţi puţin ce valoare au aceste cuvinte din constituţie: „Statul se obligă să respecte drepturile fundamentale ….” Ce înseamnă „se obligă” ?? POFTIM ? Gândiţi! Ce înseamnă „se obligă” ? Statul este plin de procese pierdute la CEDO pentru drepturi încălcate. CUM s-a „obligat” ? E ridicol! Ne bazăm pe această frază din constituţie şi aşteptăm liniştiţi ca statul „să se oblige” să ne respecte. Şi cănd nu le-a respectat?? Când nu s-a obligat ce sens sau ce garanţie mai prezintă aceste cuvinte pe care noi ne bazăm atât de mult? Dar ne place să ne bazăm pe asta. Şi ştiţi de ce? Mai este un articol care prevede că „cetăţenii sunt obligaţi să respecte legile ţării”. Oh da, ce simetrie frumoasă. Deci staţi liniştiţi că toată lumea va respecta legile. Inclusiv politicienii, inclusiv administraţia publică- Şi ştiţi de ce le vor respecta? Pentru că sunt obligaţi! Treziţi-vă !!! Sunt cuvinte goale!

Dacă cineva ne va putea vinde o va face. E doar o problemă de sumă. Şi cuvintele din constituţie, nu pot obliga pe nimeni la nimic. Dovada CLARĂ sunt puşcăriile pline. De ce au ajuns ele pline dacă cetăţenii sunt obligaţi să respecte legile? Pentru că nu-i putem obliga! Îi putem amenda, bate, încarcera, dar nu-i putem obliga. Dacă am putea cu adevărat să obligăm lumea să respecte legile ar trebui să desfiinţăm puşcăriile. Deci hotărâţi-vă! Ori putem fi obligaţi să respectăm legea, şi desfiinţăm puşcăriile,ori e o vorbă în vânt pe care ne bazăm păcălindu-ne singuri. Realitatea este că ne-am predat singuri puterea unui sistem, care ne reprezintă. Ce înseamnă acest „ne reprezintă” ? Aţi analizat vreodată? Adică vorbeşte şi ia decizii în locul tău. Şi pentru ca acest sistem să ia deciziile în locul nostru noi îl plătim prin impozite şi taxe. Pentru că orice muncă se plăteşte.

Şi ca şi când nu ar fi fost destul, sistemul are puterea să crească singur, să îşi hotărască salariile, numărul de angajaţi, cum să arate birourile, locurile lor de muncă, cladirile în care muncesc. Şi asta nu este doar la noi în ţară. Luaţi internetul la căutat şi comparaţi numărul de angajaţi ai sistemului administrativ din 1970 cu cel de astăzi. Comparaţi sumele alocate din buget în 1970 pt salarii şi cele de astăzi. La orice ţară capitalistă. Dar să ne întoarcem la oile noastre… Credeţi că dacă ar fi alţi politicieni la servire (termenul de conducere este fals, esenţa statului fiind să servească cetăţenii deci să le rezolve nevoile nu să-i conducă undeva ) , nu ne-ar fi vândut? Ne-ar fi vîndut . Şi ştiţi de ce ne vinde oricine? Pentru că poate! Pentru că termenul „se obligă să respecte legea” e o iluzie! Legea trebuie schimbată în sensul în care INDIFERENT cine este la servire nu POATE să ne vândă pentru că nu are PREROGATIVE. Adică mai direct, am cedat prea mult din puterea noastră sistemului care ne serveşte. Am cedat PUTERE deci sistemul POATE prin urmare noi NU mai putem.

Ce voiam să subliniez cu toată această poveste lungă şi plicticoasă este că odată câştigată lupta „Roşia Montana” rămâne în funcţiune acelaşi sistem care are PUTINŢA a ne vinde. Va fi doar o chestiune de timp până se va găsi altcineva să o facă! Dacă vreţi să luptaţi cu SISTEMUL trebuie să înţelegeţi cum funcţionează el. Înţelegeţi vă rog că în vârful piramidei sunt cei care conduc. Iar imediat dedesuptul lor sunt cei care vor să le ia locul, cei care visează ei înşişi să ajungă în vârf. De câte ori răsturnaţi vârful prin mişcări sociale cei care vor ajunge în vârf sunt cei care erau imediat dedesupt şi îşi aşteptau rândul.Sunt cei care ştiu deja lecţia pe de rost! Sunt cei care ştiu deja ce greşală să nu mai repete.

Sistemul se perfecţionează cu fiecare revoltă împotriva lui! Toată povestea cu partidele care se rotesc la putere este doar un amănut ca să fie iluzia mai dulce păcălindu-ne singuri că ne alegem servitorii. Gândiţi-vă bine dacă statul vă mai SERVEŞTE! Cântăriţi bine dacă aveţi nevoie de cineva să vă servească, doar ca să vă autopăcăliţi că sunteţi stăpâni. Şi mai ales gândiţi-vă ce sens are sintagma „statul se obligă” din constituţie atâta timp cât statul este plin de procese pierdute în sensul că nu s-a obligat…Ce sens au cuvintele astea pentru voi?

sursa – Reamintiri.blogspot.ro

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

2 Responses to Sistemul se perfecţionează cu fiecare revoltă împotriva lui!

  1. ”Povestea” ta nu e nici lungă, nici plicticoasă. Este o înșiruire de adevăruri clare și simple. Felicitări !

  2. Pingback: Sistemul se perfecţionează cu fiecare revoltă împotriva lui! | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.