Schimbam Guvernul sau schimbam Sistemul ?!


sistemul democratic     Aud mereu expresia, ”schimbam , dar ce punem in loc ? ” Solutia fiind cautata in spatiul ingust din intreg sistemul, respectiv in schimbarea clasei politice. In acest fel pastram defapt acelasi sistem total ineficient. Lucrurile astea se repeta de cateva ori in viata noastra succedand sperante de scurta durata urmate de lungi amagiri. Ajungem la o varsta cand privind in spate observam o viata risipita, stoarsa de resurse, observam ca defapt perioada de noi asteptata nu a venit niciodata, observam ca nu am trait, iar cand privim in viitor vedem aceiasi succesiune de sperante si amagiri, o mare datorie financiara si nimic bun de lasat urmasilor nostrii. Ce facem lasam mostenire urmasilor nostrii acelasi sistem care ne-a furat noua viata sau cautam sa schimbam intreg sistemul ineficient cu unul mult mai bun, un sistem al abundentei, al pacii si armoniei, un sistem ce respecta viata in tot ceea ce ea inseamna ( mediu, fiinte ), un sistem al realelor valori, un sistem al egalitatii reale intre oameni, deci un sistem asa cum trebuie sa fie.

Credeti ca daca schimbam Guvernul, partidele sau ponderea lor la guvernare are vreo relevanta in sistemul actual ? Nu credeti ca e nevoie sa schimbam intregul mecanism de functionare a sistemului , deci a sistemului insasi ? Credeti ca rotirea la guvernare a diverselor partide politice, e suficienta ?

Din tot sistemul ” democratic” , puteti decide prin vot decat structura politica, nu puteti alege (schimba) ceilalti jucatori, mult mai importanti, precum bancile, institutiile internationale, corporatiile, etc. Deci avem doar iluzia ca parerea noastra conteaza, sistemul functioneaza perfect identic indiferent de optiunea noastra de vot, in schimb dezbinarea noastra creste cautand vinovati in cei care au votat cu cei ce guverneaza, defapt asta nici nu conteaza, asa cum am spus mai sus, doar concentraa atentia noastra catre o mica zona din imaginea de ansamblu.

O schimbare reala !

Da, intreg sistemul este gresit, intreg sistemul serveste de fapt unui procent infim din populatie, ceilalti fiind storsi de toate resursele.  Desi pare utopic, asta e doar datorita tiparelor mentale bine in radacinate in mintea noastra . Incercati sa va desprinde-ti de aceste dogme, reguli si conditionari si sa cititi cu adevarat eliberati de ele ceea ce urmeaza. Cu totii simtim faptul ca actuala „ordine” sociala e aproape de colaps. Nimic nu mai functioneaza in actuala Lume, totul e cu susul in jos, au fost inversate valorile, e un haos total.  Exista doua moduri principale de schimbare:

• demolarea si constructia de la zero, sau
• renovarea.

Orice renovare, oricat de reusita are totusi limite datorate conceptului initial, deci chiar si o renovare reusita, tot o peticeala este. In acest caz avem prima varianta , demolarea lumii vechi si reconstructia pe alte baze, principii, concepte, a LUMII NOI.
Si in acest caz avem doua solutii de baza :

• demolarea controlata, sau
• demolarea haotica, intamplatoare si inopinata.

Lumea de azi face pasi repezi catre o demolare (probusire) necontrolata, cu multe victime. Putem gandii impreuna o demolare controlata a vechii lumi, astfel incat sa evitam victime inutile si sa incepem simultan constructia LUMII NOI.  Asteptam orice persoana care doreste sa-si aduca aportul la ‘”demolarea controlata ” a vechii lumi si la nasterea Noii Lumi. Orice idee vizionara, ce poate ajuta la constructia noii lumi, pe toate planurile si in toate domeniile, este bine primita.

Alternativa de oranduire fara sistem monetar

Cu totii cred ca suntem de acord ca banii au adus mai multe deservicii decat servicii umanitatii. Cred ca intelegem, chiar daca tarziu, cu totii adevarul vorbei „ banii sunt ochiul dracului”. Bineinteles ca e foarte greu sa concepem viata fara bani, doar nu vrem sa ne intoarcem la troc. Nu cred ca trebuie sa intru aici in amanunte legate de cum banii au afectat (precum un virus), societatea moderna, dar si mai grav cum au murdarit mii de suflete. Scopul acestui articol este de a cauta o solutie pentru o viitoare comunitate locala mai intai, urmata desigur dupa corectiile de rigoare de extinderea noului sistem la scara planetara, care sa functioneze fara sistem monetar.   Sunt framantat de gandul acesta de ceva timp si chiar cred ca civilizatia are mare nevoie de aceasta schimbare radicala de paradigma, pe langa multe alte schimbari.
Aceasta idee, recunosc are nevoie de multe imbunatatiri si completari pentru a putea fi implementata, dar in acest sens astept de la dvs. noi propuneri, corectii, completari, care sa conduca in final catre un proiect cat se poate de responsabil si cu nete avantaje fata de sistemul actual.  Sunt multe idei in acest sens, de organizare si functionare a oraselor viitorului, asa zisele „ comunitati autointretinute ”, capabile sa-si asigure singure (fara aport exterior) resursele, reciclarea reziduurilor, productia de hrana, etc. Recunosc ca implementarea tehnologiilor „ free energy ” o sa insemne un mare pas inainte . Cred ca aceste idei sunt de apreciat si cu siguranta vor forma baza viitoarelor comunitati autointretinute fara sistem monetar.

Cum putem exclude banii din mecanismul comercial si totusi ca sa sistemul sa functioneze ? Odata cu excluderea banilor, cu siguranta cancerul actualei societatii va lua sfarst, ma refer desigur la coruptie, spaga si toate derivatele lor. Conceptul pe care il prezint in continuare vine ca o completare a comunitatilor bazate pe folosirea energiilor regenerabile, a tehnologiilor free energy, capabile de autointretinere si propune o solutie de scoatere a unitatilor valorice (banilor) din viata si conceptele noastre.

Concept – Comunitate Autointretinuta fara Sistem Monetar

  Precizez ca acest concept pleaca de la premiza ca toti oamenii, indiferent de orice catalogare, au aceleasi nevoi de hrana, imbracaminte, confort, etc. In noua comunitate orice persoana are acces egal la hrana, imbracaminte, locuinta, ingrijirea sanatatii, etc. Nu cred ca aici e corect sa avem diferentieri legate de diverse catalogari, necesitatile fiind aceleasi pentru orice fiinta omeneasca. Sistemul propus de fapt are mari asemanari cu un model mic deja verificat de ceva timp.
E vorba de cunoscutul „Bufet Suedez”, dar unde nu platim nimic pentru consumatie. In aceasta comunitate toate marfurile si serviciile sunt oferite cu acces gratuit si nelimitat tuturor.
Spre exemplu, sa presupunem ca producatorul de televizoare ofera produsele lui doritorilor, la liber, la fel si producatorul de legume, de energie, etc. Astfel incat fiecare din lantul de consum sau economic sa aiba acces liber si nelimitat la toate cele de trebuinta. De fapt, fabrica de televizoare (care are angajati cu aceleasi nevoi de trai), primeste materia prima (componentele) in functie de necesar de la alte fabrici, bineinteles care au si ele angajati cu aceleasi nevoi, iar produsele finale , televizoarele, sunt puse la libera dispozitie celor care au nevoie. In orice domeniu lucrurile se petrec similar , inclusiv prestarile de servicii. Cu siguranta ca la implementarea acestui sistem , vechile obiceiuri in prima faza vor epuiza instantaneu produsele oferite. Facand o similitudine cu Bufetul Suedez, un proaspat utilizator al acestui mod de servire, va depasi cu mult necesarul lui de hrana, in prima zi, a doua zi, hai poate si a treia zi, dar o sa i se faca rau, nu o sa mai poata manca apoi cateva zile, iar dupa acesta „acomodare” cu siguranta ca-si va reconsidera modul de consum de alimente si va manca doar cat are nevoie. In mod similar se va produce trecerea si la sistemul propus aici. Continuand exemplul cu televizoarele , in prima zi ia un televizor , a doua zi mai ia unul , dar cu siguranta va realiza ca nu-i sunt de folos atatea televizoare. In acest sistem cu siguranta ca toti oamenii vor avea de lucru, dar bineinteles ca vor avea si tot ce au nevoie pentru o viata abundenta. Cu siguranta ca mai sunt multe aspecte de pus la punct, dar consider ca o viata abundenta va fi mult mai usor de obtinut, chiar cu reducerea programului de munca.

Persoanele Autointretinute. Vom numi asa orice persoana care e implicata in campul muncii, deci e angajata si desfasoara o munca in cadrul sistemului. Persoanele autointretinute, indiferent de munca pe care o desfasoara ( in acest sistem orice munca e privita ca fiind in folosul comunitatii) in baza statutului de persoana Autointretinuta, are acces la orice produse si servicii in cantitate nelimitata, in functie de nevoile ei si ale familiei. Persoanele autointretinute formeaza baza de progres a Comunitatii Autointretinute fara Sistem Monetar. Persoanele Autointretinute vor desfasura activitati conform pregatirii si pasiunilor lor, aceste activitati fiind normate astfel incat sa nu-i suprasolicite , astfel incat sa se obtina randament maxim fara risipa inutila de energie din partea lucratorilor. Munca trebuie sa se faca fara stres, in cele mai bune conditii si cu respectarea tuturor drepturilor fiintelor umane.

Cei care din diverse motive nu muncesc. Trebuie sa respectam principiul de la inceput conform caruia , orice persoana indiferent de diverse catalogari ( in acest caz, fara munca) , are aceleasi nevoi. Bun, putem gandi ca orice persoana care munceste (autointretinuta), in baza unui document ce atesta asta , poate avea acces la orice produs, in cantitati nelimitate (aici pot fi impuse niste termene in care pot fi innoite (inlocuite) produsele de lunga utilizare) . In lipsa documentului de autointretinut, persoana respectiva poate continua sa aiba toate drepturile celor autointretinuti pentru o perioada de timp, perioada in care trebuie sa faca demersuri pentru un nou loc de munca.

Cei care refuza sa munceasca (puturosii) si cei care au depasit perioada de timp pentru reangajare pot avea acces nelimitat la hrana, imbracaminte, tot ce reprezinta stricta necesitate. La celelalte produse (nevitale) , accesul fiind permis doar la produse utilizate (in centre de colectare) care au cel putin uzura morala.

Asistatii social si pensionarii de boala. Persoanele care se afla in aceasta nefericita situatie , vor avea acces liber si nelimitat precum toti cei care muncesc. De asemenea, acces liber la toate medicamentele si serviciile medicale necesare.

Pensionarii de varsta Cu siguranta ca aceasta categorie de oameni, datorita sistemului propus (nesolicitant), pot desfasura, doar daca doresc, diverse activitati artistice (pictura , muzica, teatru) si chiar sa participe la diverse activitati de implicare sociala, care cu siguranta vor aduce un plus de viata si bucurie pentru ei. De asemenea accesul la tot ceea ce au nevoie se face similar cu cei care au statulul de persoana autointretinuta.

Randamentul muncii prestate Un alt factor care trebuie avut in vedere este cel al randamentului muncii. Riscam sa obtina documentul de atestare ca persoana autointretinuta, persoane care au doar prezenta in unitatile de munca, randamentul lor fiind foarte scazut. Pentru a preintampina aceste comportamente, e necesar sa avem normative foarte exacte pentru fiecare tip de activitate in parte. Astfel daca o persoana nu poate atinge randamentul stabilit, trebuie sa caute o activitate in care reuseste sa obtina randamentul normat. Nu trebuie vazut prin normare, fortarea , munca sub presiune, ci doar valori de bun simt, masurate asupra celor care fac cu efort mediu respectiva activitate.

Managementul productiei (stocurilor) Productia de bunuri trebuie sa fie corelata cu cerintele pentru respectivele bunuri, astfel incat stocurile de produse sa fie limitate, iar in situatii de supraproductie, sa se reorienteze activitatea de productie. Spre exemplu: nu vom continua sa producem televizoare daca rafturile sunt pline, vom produce camere video pentru care cerintele depasesc stocurile. Deci nu producem de dragul productiei, iar daca piata produselor noastre e saturata pentru o vreme, personalul lucrator poate desfasura alte activitati in folosul comunitatii.

Bunuri de folosinta comuna. Realizarea bunurilor de folosinta comuna, ceea ce numim acum investitii, locale sau de stat, la scara mai mica (parcuri, parcari, piscine, etc.) sau la scara mai larga (sosele, aeroporturi, retele de distributie, etc), vor fi realizate bineinteles in acelasi mod . Materia prima va fi asigurata de producatori in mod gratuit, forta de munca neplatita (cu normative de randament), fiecare din cei implicati in acest lant avand, in baza documentului de atestare ca persoana autointretinuta, acces liber la orice produs sau serviciu de care are nevoie.

Bunuri de folosinta temporara. Fiecare avem acasa diverse bunuri, cu precadere unelte, pe care le folosim foarte rar. In acest sens putem creea centre care sa puna la dispozitie astfel de bunuri, cu titlu de folosinta temporara. Spre exemplu, diverse unelte, biciclete, chiar si autoturisme (pentru cei care vin temporar in oras cu avionul, etc.), locuinte, remorci, tractoare, etc., destinate celor care au situatii de moment si pentru care nu se justifica detinerea lor permanenta.

Considerente ECO. Aceste Comunitati Autointretinute fara Sistem Monetar, vor acorda o atentie deosebita respectului fata de natura, iar in acest sens toate activitatile din aceste comunitati se vor baza pe tehnologiile nepoluante, agricultura bio, reciclarea deseurilor, etc. Implementarea solutiilor energetice nepoluante precum generatoarele de energie electrica eoliene, solare sau cu energia valurilor vor constitui principalele surse de energie. Dupa perfectionarea dispozitivelor cu functionare pe baza de free energy, aceasta va constitui principala resursa folosita.
Se va acorda o atentie deosebita sistemelor de purificare a apelor, a pastrarii puritatii aerului a solului, etc. Flora si fauna sunt parte a mediului nostru, astfel incat plantele si animalele trebuie sa primeasca o mare atentie din partea noastra. Orice vietate are dreptul, pe care trebuie sa il respectam de a-si putea asigura hrana si conditiile de viata, iar daca din diverse nefericite motive noi influentam habitatul lor, avem obligatia de a asigura pentru ele hrana si toate cele necesare. (ca o paranteza, nu putem impusca ursii care vin in localitatile umane, de foame, cum procedam acum, ci trebuie sa le oferim hrana care cu siguranta tot din cauza comportamentului nostru nu si-o mai pot singuri asigura).

Considerente morale. Cu siguranta ca o astfel de abordare, centrata pe binele oamenilor impreuna cu tot ecosistemul din care facem parte, aduce si vindecarea morala de care avem atata nevoie. Toate activitatile vor fi desfasurate pentru folosul intregii comunitati, invidia nu-si mai are locul aici, spiritul de echipa va inlocui lupta murdara dintre oameni, iar multumirea sufleteasca si o viata abundenta va inlocui nemultumirea si lipsurile vietii actuale.

Cu siguranta ca sunt multe alte aspecte de gestionat si acest concept trebuie imbunatatit, dar stiu tot atat de sigur ca impreuna putem construi o lume a abundentei, sanatatii si multumirii sufletesti. Toti cei care simtiti ca acest demers poate reprezenta inceputul „ Lumii Noi ”, trebuie sa aduceti aportul vostru, prin solutii, propuneri, noi idei. Astept sa participam impreuna la realizarea unui concept viabil, in armonie cu viata si natura, care sa ne ofere o viata fericita si abundenta asa cum cu siguranta cu totii ne-o dorim.

Un concept pentru o lume mai buna de,
Leonard Chesca 

Alte postari similare:

Vremea schimbarii e aproape

Traim sau doar respiram ?

Sclavul modern I

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

4 Responses to Schimbam Guvernul sau schimbam Sistemul ?!

 1. TA says:

  Thomas D. Schauf, CPA, is a national speaker to Certified Public Accountants and business leaders. Mr. Schauf’s expertise includes banking, the economy, business appraisals, mergers, and acquisitions. All opinions, references and materials found within this article are those of Mr. Schauf.

  Our country likes to thank our forefathers for the Constitution.

  I wish to thank Mr. Lou Gamboa for his research of the Constitution and our banking system. Lou Gamboa is a national speaker on the subject, and has spoken on numerous radio programs in an effort to educate the public. Lou is a Republican Committeeman and Treasurer of Taxpayers of Illinois.

  I also want to thank Bob Corcoran for his research and encouragement.

  I applaud the thousands of patriotic Americans who are spreading the word so we can live in economic prosperity and uphold our Constitutional rights.

  ARTICLE 1, SECTION 8 OF THE CONSTITUTION STATES THAT CONGRESS SHALL HAVE THE POWER TO COIN (CREATE) MONEY AND REGULATE THE VALUE THEREOF.

  IN 1935 THE SUPREME COURT RULED THAT CONGRESS CANNOT CONSTITUTIONALLY DELEGATE ITS POWER TO ANOTHER GROUP. (Reference 22, P. 168)

  Rothschild, a London Banker, wrote a letter saying „It (Central Bank) gives the National Bank almost complete control of national finance. The few who understand the system will either be so interested in its profits, or so dependent on its favours, that there will be no opposition from that class… The great body of the people, mentally incapable of comprehending, will bear its burden without complaint, and perhaps without even suspecting that the system is inimical (contrary) to their interests.” [The bankers created the legislation for the FED]

  In 1913, before the Senate Banking and Currency Committee, Mr. Alexander stated: „But the whole scheme of a Federal Reserve Bank with its commercial-paper basis is an impractical, cumbersome machinery, is simply a cover, to find a way to secure the privilege of issuing money and to evade payment of as much tax upon circulation as possible, and then control the issue and maintain, instead of reduce, interest rates. It is a system that, if inaugurated, will prove to the advantage of the few and the detriment of the people of the United States. It will mean continued shortage of actual money and further extension of credits; for when there is a lack of real money people have to borrow credit to their cost.”

  Dear American:

  Pursuant to your request, I will attempt to clear up questions you have about the Federal Reserve Bank (FED). I spent much time researching the FED and these are the shocking and revealing conclusions.

  THE FEDERAL RESERVE BANK IS A PRIVATE COMPANY.

  Learn more: http://www.turismoassociati.it/dblog/articolo.asp?articolo=3433#ixzz2r7thUA6j

 2. TA says:

  Am spus-o si o repet: imi este rusine ca apartin rasei umane. Dintre toate speciile de animale, rasa umana este cea mai marsava, capabila de cele mai mari monstruozitati imaginabile. Suntem singura specie de pe aceasta minunata planeta care isi manipuleaza semenii prin sclavie, religie si politica.

  Si reusim intotdeauna sa motivam ca este drept ceea ce facem, pentru ca asa doreste Dumnezeu. Si avem Biblia plina de pasaje ce se modeleaza dupa fiecare nedreptate pe care o infaptuim asupra celorlalti: Daca un om va lovi cu batul pe robul sau, fie barbat, fie femeie, si robul moare sub mana lui, stapanul sa fie pedepsit. Dar daca mai traieste o zi sau doua, stapanul sa nu fie pedepsit; caci este argintul lui. Exodul 21: 20-21

  Cat de ipocriti putem sa fim sa ne consideram una cu Dumnezeu? Prezentarea unor basme ca realitate este vecina cu schizofrenia paranoica. Dar daca s-ar putea discuta rational cu persoanele religioase, atunci nu ar mai fi persoane religioase. Singurul dumnezeu este Natura si legile ce o guverneaza.

  Quis custodiet ipsos custodes? Cine va pazi paznicii? De ce sa nu oferim unui grup restrans de oameni dreptul de a rapi, inchide, hartui, a fura si a ucide oameni, pentru a fi protejati de oamenii care ne rapesc, hartuiesc, ne fura si ne ucid?

  EPPS: Ce drept? I-am cumparat. Am platit pentru ei.

  BASS: Bineinteles ca ati facut-o. Legea spune ca aveti dreptul sa detineti un negrotei, dar sa cerem scuze legii… aceasta e mincinoasa. Este orice just pentru ca legea o permite? Sa presupunem ca ei emit o lege luandu-va libertatile si facandu-va pe dumneavoastra sclav?

  EPPS: Ha!

  BASS: Presupunem.

  EPPS: Acesta nu este un caz ce poate fi presupus.

  BASS: Deoarece legea prevede ca libertatile dumneavoastra sunt de necontestat? Pentru ca societatea considera asa? Legile se schimba. Sistemele sociale se naruie. Adevarurile universale sunt constante. De fapt, este o realitate clara ca ceea ce este adevarat si drept este adevarat si drept pentru toti. La fel pentru albi si pentru negri.

  EPPS: Hi, hi, ha. Ma compari pe mine cu un negrotei, Bass? Ai putea la fel de bine sa intrebi care este diferenta dintre un om alb si un babuin. Acum, eu am vazut o bestie dintr-asta in Orleans ce stia la fel de mult cat fiecare negrotei pe care il am. I-ai numi concetateti, presupun?

  BASS: Stati un pic; nu ma puteti lua in deradere in acest fel. Acesti negrotei sunt fiinte umane. Daca nu li se permite sa se ridice la un nivel mai inalt decat al unui animal, dumneata si oamenii asemenea dumneavoastra vor trebui sa raspunda pentru asta. Exista un rau…

  EPPS: Ahhh!

  BASS: Un rau infricosator, ce domina aceasta natiune…

  EPPS: Te tradezi singur ca esti un strain!

  BASS: Acest lucru nu va trece nepedepsit pentru totdeauna. Si va veni o zi in care se va cere socoteala.

  Martie, 1852, conversatie dintre Epps, un stapan de sclavi si Bass, un canadian angajat si platit sa construiasca cu ajutorul sclavilor o anexa a vilei celui dintai, dialog din filmul 12 ani de sclavie, dupa un fapt real relatat in cartea omonima de Solomon Northup, violonist, cetatean de culoare, liber, ce fusese rapit si vandut ca sclav.

  Agentia France-Presse, a prezentat o serie de stiri in 2011: zeci de muncitori sezonieri agricoli provenienti din Balcani si de pe subcontinentul indian au fost eliberati din mainile exploatatorilor inarmati in Grecia unde erau fortati sa lucreze in sere in conditii similare sclaviei, maltratati, cu salariile confiscate si obligati sa doarma in adaposturi improvizate, in apropiere de campurile de munca.

  DutchNews a relatat in 2009 despre circa 50 de muncitori, printre care multi romani, care erau abuzati lucrand pe o plantatie de sparanghel din Olanda, traind in conditii mizerabile, similare sclaviei. Toti acestia locuiau intr-o camera murdara si fara ferestre, neavand dreptul sa paraseasca ferma si fiind obligati sa cumpere alimentele la preturi exorbitante. Proprietarul fermei agricole fusese penalizat si in trecut de autoritati, incepand cu anul 2005, acumuland amenzi in valoare de peste jumatate de milion de euro pentru angajarea de imigranti ilegali si platirea lor cu sume sub nivelul salariului minim.

  Oare sa ne miram ca inchisorile americane, multe de gestiune privata sunt si astazi pline in majoritate cu persoane inchise pentru delicte minore cum ar fi consumul unei plante precum canabisul (marijuana), planta ce nu a ucis niciodata pe nimeni, panaceu universal utilizat pe Terra de mii de ani in tratarea a nenumarate boli si afectiuni. Canepa absoarbe de patru ori mai mult dioxid de carbon decat arborii, din ea se poate face hartie, textile, plastic, hrana pentru oameni si animale, uleiuri esentiale, suplimente nutritionale, utiliza cu mare succes in constructii, si totusi cultivarea acesteia astazi este ilegala in majoritatea tarilor din lume.

  Presedintele Asociatiei Medicale Britanice Sir John Russell Reynolds afirma in 1890: „Canepa indiana, administrata cu atentie in stare pura este una dintre cele mai valoroase medicamente pe care le detinem.”

  Si totusi, ignoranta umana ne copleseste. Sistemele educationale actuale genereaza pe banda rulanta indivizi tot mai slab pregatiti, mandri de nationalitatile lor, de religiile si de ineptiile pe care societatea si sistemele guvernamentale tot mai corupte le imprima in minte drept valori.

  „Ca oncolog, vad pacienti cu dureri puternice, depresie si greata… Ma simt confortabil sa prescriu o singura medicatie – un medicament pe care il pot cultiva ei insisi, care este datator de putere – cu minime efecte secundare, mai degraba decat multiple retete pentru medicamente cu efecte secundare severe” a declarat doctorul Donald Abrams, MD, despre marihuana.

  Chiar nu observati valul ce va impiedica sa vedeti adevarul despre libertatea dumneavoastra din aceasta asa-zisa democratie? Oare nu intelegeti cine va impiedica sa fiti liberi si va abuzeaza si manipuleaza?

  Platon a spus ca oamenii buni nu au nevoie de legi care sa le spuna sa actioneze in mod responsabil, in timp ce oamenii rai vor gasi intotdeauna o cale sa ocoleasca aceste legi.

  Legile sunt create tocmai de asupritorii nostri. Guvernul este cel care va oprima.

  Conform datelor oferite de California Prison Focus si reportate de GlobalResearch, nici o alta societate din istoria umana a privat de libertate atat de multi din proprii cetateni precum

  Learn more: http://www.turismoassociati.it/dblog/articolo.asp?articolo=3468#ixzz2r1OP4vxn

 3. Pingback: Schimbam Guvernul sau schimbam Sistemul ?! | Lupul Dacic

 4. Proiectul Venus este o organizatie care propune un posibil plan de actiune pentru schimbarea socială promovând o civilizatie pasnică si durabilă. Se conturează o alternativă în a depune eforturi pentru respectarea drepturilor omului, drepturi care nu sunt doar proclamatii pe hârtie, ci un mod de viată.

  Functionăm într-un Centru De Cercetare cu o suprafată de 21,5 acri (aproximativ 8,7 ha), situat în Venus, Florida.

  Luând în considerare enormitatea de provocări cu care se confruntă societatea de azi, putem concluziona ferm că de prea mult timp se asteaptă ca noi să ne reexaminăm valorile, să reflectăm si să evaluăm unele din ideile de bază si presupunerile pe care le avem ca societate. Această auto-analiză conduce către următoarele întrebări naturale: ce înseamnă a fi om? ce înseamnă a fi membru al unei „civilizatii”? ce alegeri putem face azi pentru a asigura un viitor prosper pentru toti oamenii din lume?

  În prezent ne-au rămas foarte putine alternative. Răspunsurile de ieri nu mai sunt relevante. Fie vom continua asa cum suntem acum, cu societatea si modul de gândire demodate si cenzurate, caz în care viitorul nostru va fi amenintat sau putem aplica un set mai adecvat de valori care sunt relevante pentru o societate în ascensiune.

  Experienta ne spune că poate fi modificat comportamentul uman, fie spre o activitate constructivă fie spre una distructivă. Dorită acestui aspect există Proiectul Venus – canalizarea tehnologiei si a resurselor noastre spre scopuri pozitive, pentru beneficii maxime pentru oameni si pentru planetă si căutarea de noi modalităti de gândire si de viată, care scot în evidentă si glorifică marele potential al spiritului uman. Avem instrumentele necesare la îndemână pentru a proiecta – si pentru a construi – un viitor care este demn de potentialul uman. Proiectul Venus reprezintă ceva îndrăznet, o nouă directie pentru umanitate, care presupune nici mai mult nici mai putin decât o totală regândire a culturii noastre. Ce urmează nu este o încercare de a anticipa ce se va face – doar ceea ce se poate realiza acum. Responsabilitatea pentru viitorul nostru se găseste în mâinile noastre si depinde de deciziile pe care le luăm astăzi. Cea mai mare resursă care este disponibilă în prezent este propria noastră ingeniozitate.

  În timp ce reformatorii sociali si grupurile de reflectie formulează strategii care tratează doar simptomele superficial, fără să atingă operatiile sociale de bază, Proiectul Venus abordează aceste probleme oarecum diferit. Simtim că nu putem elimina aceste probleme în cadrul sistemului politic si monetar actual. Ar lua prea multi ani pentru a realiza orice schimbare semnificativă. Cel mai probabil, acestea ar fi musamalizate într-o măsură în care aceste modificări ar fi imperceptibile.

  Proiectul Venus pledează o viziune alternativă pentru o nouă civilizatie mondială durabilă, spre deosebire de orice sistem social anterior. Desi această descriere este foarte condensată, este bazată pe ani de studiu si cercetare experimentală de către multe, multe persoane din mai multe discipline stiintifice.

  Proiectul Venus propune o nouă abordare – una care este dedicată preocupărilor umane si de mediu. Este o viziune tangibilă a unui viitor stralucitor si mai bun, una care este mai apropiată vremurilor în care trăim, atât practică cât si fezabilă pentru un viitor pozitiv pentru toată populatia lumii.

  Proiectul Venus solicită o abordare directă la reproiectarea unei culturi, în care vechile inadvertentele de război, sărăcie, foamete, datorii, degradare a mediului si suferinte umane inutile sunt privite nu doar ca evitabile, dar cu totul inacceptabile.

  Una dintre premizele de bază ale Proiectului Venus este că depunem eforturi pentru a avea toate resursele Pământului ca patrimoniu comun al tuturor oamenilor din lume. Orice mai putin va avea ca rezultat, pur si simplu într-o continuare a acelasi set de problemele inerente în sistemul actual.

  De-a lungul istoriei, schimbările s-au produs lent. Grupuri succesive de lideri incompetenti au înlocuit pe cele precedente, dar cele care stau la baza problemelor sociale si economice rămân, pentru că baza sistemelelor de valori a rămas nemodificată. Problemele cu care ne confruntăm noi astăzi nu pot fi rezolvate politic sau financiar, deoarece acestea sunt de natură tehnică. S-ar putea nici să nu existe suficienti bani pentru a plăti schimbările necesare, dar există mai mult decât suficiente resurse. Acesta este motivul pentru care Proiectul Venus pledează pentru tranzitia de la o societate bazată pe bani către eventuala realizare a unei economii globale, bazată pe resurse.

  Suntem constienti de faptul că pentru a face trecerea de la cultura noastră actuală, care este politic incompetentă, orientată spre deficit si învechită, către această societate nouă, mai umană, va fi necesar un salt urias atât în modul de gândire cât si în cel de actiune.

  Un Sistem Monetar Învechit

  Toate sistemele economice ale lumii – socialism, comunism, fascism chiar si lăudatul sistem de afaceri libere – perpetuează stratificarea socială, elitismul, nationalismul si rasismul în primul rând, pe baza decalajului economic. Atâta timp cât un sistem social foloseste banii sau schimbul economic, oamenii si natiunile vor încerca să-si mentină avantajele economice competitive sau în cazul în care acestea nu pot face acest lucru prin mijloace comerciale o vor face cu ajutorul interventie militare. Noi încă utilizăm aceste metode demodate.

  Actualul nostru sistem monetar nu este capabil pentru a asigura un nivel înalt de trai pentru toată lumea si nici nu poate asigura protectia mediului înconjurător deoarece motivul major este profitul. Strategii cum ar fi reducerea costurilor si deversările toxice cresc marja de profit. Odată cu aparitia automaticii, ciberneticii, a inteligentei artificiale si a externalizării serviciilor, va exista o tot mai mare înlocuire a oamenilor de către masinării. Ca urmare, mai putine persoane vor avea posibilitatea de a achizitiona bunuri si servicii, chiar dacă capacitatea noastră de a produce din abundentă va continua să existe.

  Sistemele noastre politice si economice actuale, sunt demodate si nu sunt în măsură să aplice beneficii reale tehnologiei inovatoare din zilele actuale pentru ca toate persoanele să se bucure de ele si pentru a depăsi inechitătile impuse care sunt atât de multe. Tehnologia noastră aleargă înainte dar modelele noastre sociale au rămas relativ statice. Cu alte cuvinte, schimbările culturale nu au tinut pasul cu schimbările tehnologice. În prezent avem mijloace pentru a produce bunuri si servicii din abundentă pentru toată lumea.

  Din păcate, astăzi stiinta si tehnologia au fost deturnate de la scopul de a face bine, din motive de a obtine interese personale si monetare prin demodarea planificată si chiar uneori retragerea constientă a eficientei. De exemplu, Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, a cărui scop presupus este de a efectua cercetări pentru a găsi căi de a realiza un mai mare randament al recoltelor pe acru (1 acru = 0,4047 ha), plăteste fermierilor pentru a nu produce la capacitate deplină. Sistemul monetar tinde să frâneze aplicarea metodelor care stim că ar servi cel mai bine intereselor persoanelor si ale mediului.

  Într-un sistem monetar puterea de cumpărare nu este legată de capacitatea noastră de a produce bunuri si servicii. De exemplu, în timpul unei crize, există computere si DVD-uri pe rafturile din magazin si automobile în loturile de masini, dar cei mai multi oameni nu au puterea de cumpărare pentru a le cumpăra. Pământul se află în acelasi loc; sunt doar regulile jocului care sunt învechite si creează dispute, lipsuri si suferintă umană inutilă.

  Un sistem monetar dezvoltat cu ani în urmă ca un dispozitiv de control al comportamentului uman într-un mediu cu resurse limitate. Azi, bani sunt utilizati pentru a reglementa economia nu în beneficiul general al populatiei, ci pentru cei care controlează bogătia financiară a natiunilor.

  Economia Bazată pe Resurse

  Toate sistemele sociale, indiferent de filosofia politică, credinte religioase sau obiceiuri sociale, în cele din urmă depind de resursele naturale, de exemplu aer curat si apă, teren arabil, tehnologia si personalul necesar pentru a mentine un standard ridicat de trai.

  Formulat mai simplu, o economie bazată pe resurse utilizează resursele existente, mai degrabă decât banii si oferă o metodă de repartizare echitabilă a acestor resurse în modul cel mai eficient pentru întreaga populatie. Acesta este un sistem în care toate bunurile si serviciile sunt disponibile, fără a utiliza bani, credite, barter, sau orice altă formă de datorii sau aservire.

  Pământul este bogat în resurse abundente; azi practica noastră de rationare a resurselor prin metode monetare este irelevantă si contra productivă pentru supravietuirea noastră. Societatea modernă are acces la tehnologii extrem de avansate si poate pune la dispozitie alimente, îmbrăcăminte, locuinte, îngrijire medicală, un sistem de învătământ relevant, dezvoltă o sursă nelimitată de energii regenerabile, ne-contaminante, cum ar fi energia geotermală, solară, eoliană, a mareelor, etc. Acum este posibil ca toată lumea să se bucure de un foarte înalt standard de viată, cu toate facilitătile pe care le poate oferi o civilizatie prosperă. Aceasta poate fi realizată prin aplicarea inteligentă si umană a stiintei si tehnologiei.

  Pentru a întelege mai bine sensul unei economii bazate pe resurse luati în calcul acest lucru: dacă toti banii din lume ar fi distrusi, atâta timp cât solul fertil, fabricile, si alte resurse ar fi lăsate intacte, am putea construi orice alegem să construim si să îndeplim orice nevoie umană. Nu banii sunt ceea ce oamenii au nevoie; ci mai degrabă accesul liber la necesitătile de viată. Într-o economie bazată pe resurse, bani ar fi irelevanti. Toate ce ar fi necesare sunt resursele, fabricatia si distributia produselor.

  Când educatia si resursele sunt puse la dispozitia tuturor persoanelor fără un pret, nu va mai exista nicio limită a potentialului uman. Desi este greu de imaginat, chiar si celor mai bogate persoane de azi le-ar fi mult mai bine într-o societate bazată pe resurse asa cum este propusă de Proiectul Venus. Astăzi, clasele de mijloc ar trăi mai bine decât regii de odinioară. Într-o economie bazată pe resurse toată lumea va trăi mai bine decât cei mai bogati de azi.

  Într-o astfel de societate, măsura succesului se va baza pe împlinirea preocupărilor individuale decât pe achizitionarea de avere, proprietăti si putere.

  Alegerea O Facem Noi

  Comportamentul uman este supus acelorasi legi ca orice alt fenomen natural. Obiceiurile noastre, comportamentele si valorile sunt subproduse ale culturii noastre. Nimeni nu se naste cu sentimente de lăcomie, prejudecăti, habotnicie, patriotism si ură; toate acestea sunt modele de comportament învătate. Dacă anturajul este neschimbat, comportamente similare vor reapărea.

  Astăzi, există o mare parte din tehnologia necesară pentru a aduce o Economie Bazată pe Resurse globală. Dacă vom alege să ne conformăm cu limitările actualei noastre economii monetare, atunci este probabil că vom continua să trăim cu inevitabilele ei rezultate: război, sărăcie, foamete, lipsuri, crimă, ignorantă, stres, teamă si nedreptate. Pe de altă parte, dacă vom accepta conceptul unei economii bazată pe resurse, dacă vom învăta mai multe despre aceasta si partajăm gândirea noastră cu prietenii nostri, asta va ajuta omenirea să evolueze din starea socială prezentă.Singurele limite sunt cele care ni le impunem noi însine.

  Sursa: http://www.proiectulvenus.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: