Colonia Romania


Ce razboi de eliberare nationala mai putem avea de dus cand ni se spune in fiecare zi prin propaganda oficiala, cat de liberi si democrati suntem? Nu ne vorbesc zilnic politicienii despre modul in care apara ei interesele nationale si asigura binele public? Nu citim in ziare si nu vedem la televizor informatii care probeaza cat de capitalisti si fara oprelisti ne miscam noi prin Lume?

Toate aceste elemente de „circ” se intampla sub ochii nostrii si cu siguranta pacalesc destule persoane…totusi, ele nu pot insela un roman avizat. Romanii „cunoscatori” sunt constienti ca Romania este o colonie a marilor capitaluri straine, colonie in care majoritatea romanilor fac eforturi supraomenesti pentru a trai decent ori traiesc de-a dreptul prost, ca niste sclavi negri din epoci demult apuse.

Partea I

Trecerea de la socialism la capitalism n-a favorizat deloc marea majoritate a natiunii romane. Romanii nu erau pregatiti pentru o asemenea rasturnare de sistem, fapt pentru care nu au stiut cum sa actioneze pentru a-si asigura interesele economice in noul tip de societate. E drept ca socialismul, numit de propaganda oculta „comunism” a fost introdus in Romania cu forta de catre Armata Sovietica de ocupatie…Ca o ironie a sortii, a fost destramat tot de sovietici, printr-o lovitura de Stat executata de forte speciale tip Spetnatz conduse de generalul GRU Piotr Liusev. In timp ce atentia ne-a fost atrasa de vechile confruntari cu Estul ne-am grabit sa ne refugiem in bratele Vestului. In timp ce „ursul polar” isi intindea gheara ca sa acapareze cat mai multi specialisti romani pe care sa-i arunce in lupta, la granita de vest a imperiului – in incercarea de a tine cat mai departe conflictul de granita Estului, anihiland „planul Anaconda”, inca in desfasurare, noi ne-am aruncat in bratele „ursului grizzly” care ne-a strans de gat cu placere. Dar ambele tabere au stiut ca serviciile romanesti de informatii trebuie sa dispara – ca functionalitate nationala in primul rand – si si-au dat mana in aceasta actiune pe directia „profitului maxim”.

Dupa desovietizarea Romaniei, din perioada 1957-1964, socialismul romanesc capatase insa caracter national pozitiv, exceptie facand dictatura ceausista cu toate relele ei. In mod normal, o schimbare atat de radicala de sistem, cum s-a produs in Romania, dupa 1989, trebuia facuta dupa consultarea maselor, prin referendum. In schimb ea s-a facut printr-o lovitura de Stat executata de forte ruso-maghiare, la adapostul unei asa zise „revolte populare” initiate tot cu ajutor din strainatate…nici acum, dupa 23 de ani de „tranzitie” catre capitalism, nu sunt deloc sigur ca un referendum popular ar da castig de cauza acestui sistem.

Nu enumar avantajele sau dezavantajele fiecarui sistem, nu facem o comparatie, mesajul este pur si simplu o analiza la rece si atat.

Propaganda oficiala si oculta vorbeste despre o „revolutie anticomunista” care in realitate nu a avut loc. Principalii instigatori ai schimbarii de sistem au fost diversionistii straini, agenti oculti si idiotii utili din randul romanilor, care credeau ca vor trai mai bine… lor li s-au aliat destul de rapid cohorte de oportunisti din randul privilegiatilor nomenclaturisti care au descoperit ca isi pot pastra „privilegiile”si in noua oranduire, printr-o schimbare rapida „la fata”. Asa se face ca „miscarea” revolutionara a fost limitata la o actiune anti-securista, fara efecte profunde in randul categoriilor privilegiate in socialism. Din randul acestor categorii privilegiate, s-au ridicat multi imbogatiti peste „noapte”. Nu cred ca e necesar sa-i enumar, ii priviti in fiecare seara la televizor si ii vedeti in fiecare zi pe strada, in Guvern, Parlament, etc…

Schimbarea sistemului socialist din Romania nu s-a facut „spontan”, sub influenta presiunii populare, ci conform unei planificari de lunga durata. Planul de transformare a Romaniei intr-o societate de tip colonie a marilor trusturi si corporatii internationale a cuprins cel putin cateva dintre urmatoarele puncte:
– Un complex de masuri propagandistice, de inselare si manipulare a maselor populare sa accepte schimbarea de sistem.
– Un plan de masuri foarte concrete si precise, de transferare a avutiei nationale romane in mainile agentilor oculti din multinationale si doar arareori, din randurile romanilor.
– Un set de masuri legislative de organizare a Statului Roman in asa fel incat sa devina o simpla unealta in mainile agentilor oculti.
– Un proiect de exploatare crancena a populatiei din noua colonie si de transferare a profiturilor realizate, in zone sigure din afara Romaniei (mai precis in bancile elvetiene).
– Un plan de lunga durata de dominare a natiunii romane prin agenti oculti ridicati din randurile oportunistilor romani sau adusi din strainatate.

„Revolutia” din blocul socialist al anilor ’89-’90 nu a avut ca motivatie „drepturile omului”. Daca le-ar fi pasat de suferintele noastre ar fi facut „pasul salvator” in perioada Kominternista de pana in anii ’70, cand in blocul socialist s-a murit „pe capete”. Interventia occidentului a fost insa facuta in perioada de dupa cumplita perioada ce a urmat dupa razboi – cand in loc sa ne decimam in interiorul blocului socialist ( revoltele din Ungaria, Cehia etc ) am gasit o forma de cooperare care a dat nastere unui sistem economic care scotea din piata marile companii transnationale din VEST.

Stocurile de materii si materiale, somajul rezultat din aceasta folosire a fortei de munca din Est pentru produse desfacute in Vest (fenomen economic la care doar Japonia a gasit solutii …de factura socialista, solutii care functioneaza si azi ) au dus in final la sufocarea economiilor nationale vestice, la presiuni imense pe guvernele „tarilor occidentale dezvoltate” care au fost fortate sa acopere cu „datorii strategice” aceste evolutii economice pe plan mondial – pentru sustinerea companiilor transnationale istorice/traditionale.

Singura solutie pentru presiunile facute de companiile transnationale asupra guvernelor vestice a fost gasirea unui „loc de joaca” pentru ingineriile financiare practicate de „baietii rai” din marile companii transnationale, a celor pe care in acest articol ii numim „oculta”. Atata timp cat „locul de joaca” era blocul socialist iar „locul de cheltuire a banilor” era blocul de vest se putea spera la o iesire din criza, la un echilibru valabil numai in tarile occidentale.

De aceea am fost invadati la inceputul anilor ’90 de toate stocurile economiilor occidentale (de la „pulpe americane” la confectii de prost gust pe care doar nebunii le-ar fi purtat, de la aparatura electrocasnica „de unica folosinta” la mii de tone de deseuri materiale toxice ) – iar muntii de gunoaie in care traim acum si interzicerea aproape cu desavarsire a actiunilor de recuperare a deseurilor sunt doar o parte a razboiului psihologic la care am fost – si suntem – supusi.

Scopul extinderii spre Est a fost unul singur – distrugerea eficientei economiei blocului de Est – nu „democratizarea”, nu „drepturile omului”, nu grija pentru viata celor din blocul socialist. Toti „baietii cu ochi albastrii” identificati pe traseu si „stransi in brate de ursul grizzly” s-au intors in tara cangrenizand la comanda economia romaneasca. Este singura explicatie logica si normala a evolutiei economice a unor oameni care au avut banii, informatia si resursele comertului extern romanesc – si nu au reusit, dupa atatia ani, decat sa fie mai zapcii, mai distructivi, mai nocivi decat invadatorul economic initial.

In aceasta evolutie fortata a unor romani care ar fi trebuit sa relanseze economia romaneasca dupa caderea socialismului nu putem sa excludem cozile de topor si tradatorii care au oferit pe tava „ursului grizzly” mecanismele si resursele comertului exterior romanesc – de la banci la relatii internationale, de la contacte comerciale la clauze si termeni de negociere economica. Rezultatul – desfiintarea in totalitate a economiei romanesti, stingerea oricarei sperante a romanului de rand, distrugerea in totalitate a ceea ce numim „fiinta nationala” – fie ca vorbim de traditii, educatie, speranta de viata sau centrii de coagulare a vointei nationale pe un interes general, comun si necesar (inexistenta substantei termenului de „interes national” – ca rezultanta a unui razboi psihologic constant de peste 25 de ani)

Ar fi incorect, in aceasta analiza, sa dam vina exclusiv pe guvernele occidentale pentru presiunile politice care ne-au dus in aceasta situatie. Din punctul lor de vedere a fost o masura cinica dar necesara pentru a tine cat mai departe de granitele proprii jocurile economico-financiare ale „baietilor rai” din oculta. Orice incercare a tarilor tinta de a scapa din „terenul de joaca” al ocultei a fost sanctionata prin presiuni politico-economice la nivel inalt – in incercarea de pastra o suma de tari occidentale ferite de ingineriile financiare ale ocultei ( cum a fost criza financiara initiata in 2008 – desi aceasta criza poate fi definita si ca „actiune de pedepsire” a unui nou, si puternic, jucator international – Uniunea Europeana)

Metodele de „linistire” a tarilor din blocul de Est care au vrut sa scape din „terenul de joaca” al ocultei au variat de la presiuni politice directe si acceptarea in legislatia nationala a unor aberatii legislative, la acceptarea unor mecanisme economico-financiare falimentare si confiscarea institutiilor financiare nationale, pana la generarea unor centre de conflict violent, care sa faca presiune pe guvernele „ne-linistite”. In aceasta confruntare, cunoasterea si impunerea legii prin mijloace exclusiv pasnice si organizate este singura cale de asigurare a succesului – desi in cazul unei tari ca Romania nu poate fi vorba de un succes evident ci mai degraba de o intarziere a unor masuri davestatoare pentru fiinta noastra nationala – intarziere care sa duca la pierderea „momentului de eficienta maxima” pe care se bazeaza jucatorii ocultei.

Chiar si interzicerea accesului Romaniei in Spatiul Schengen se inscrie in aceasta strategie a ocultei – pentru ca odata acceptati in acest teritoriul cu reguli speciale devenim „zona interzisa” pentru jocurile economico-financiare ale ocultei. Singura noastra sansa este acceptarea in Spatiul Schengen, spatiu in care legea este respectata cu strictete, spatiu in care conflictele interne sunt interzise si abordate pentru stingerea  „centrelor de conflict” (cazul Greciei) si nu spre inflamarea conflictului pe directia dezvoltarii intereselor ocultei (cum este acum cazul Ucrainei).

De mult timp Romania face fata, din ce in ce mai bine, generarii centrelor de conflict stradal/social si pare ca aceasta rezistenta la dezvoltarea conflictelor nu sunt motivate de sintagma „mamaliga nu explodeaza” ci de o forta care ne ocroteste. Sa ne ajute Dumnezeu ca aceasta forta sa ne ocroteasca si in continuare – pentru ca anul acesta pare a fi unul in care „centrele de conflict” vor fi mai dese si mai „motivate”.

Vreau sa mai subliniez minciuna cumplita care a permis acapararea mistica a unor romani care au cunoastere, care pot face ceva in folosul national dar totusi stau in asteptarea unei „minuni” prevestite de „traditia ortodoxa stramoseasca”.
– Niciodata, nicicand, sub nici o forma aceasta „traditie” nu s-a manifestat prin alinierea credintei ortodoxe la interesele invadatorului. Astazi, sub masca „traditiei stramosesti” cultele religioase s-au raliat intereselor ocultei – fiind laolalta cu invadatorul economic un  factor de dezintegrare a fiintei nemului romanesc ;
– prin sugerea de la buget a unor sume imense ce acopera construirea de lacase de cult, constructie strans legata de traficul/furtul materialelor de constructii, „munca la negru” si evitarea taxelor de orice fel;
– prin sugerea de la buget a unor sume destinate introducerii in scoli a unei educatii „traditionale” ce nu are nimic de-a face cu dezvoltarea unei societati a viitorului, bazata pe stiinta si eficienta;
– prin sugerea din avutia nationala a unor imense suprafete de teren ce au fost si sunt scoase in afara interesului national ramanand nelucrate, devalizate, defrisate;
– prin neimplicarea in viata sociala romaneasca, religia fiind mai degraba un centru generator de conflicte interconfesionale decat un factor de coagulare a unei rezistente economico-culturale autohtone, in special in mediul rural;
– prin sustinerea, prin implicare electorala directa, a unor forte politice care distrug viitorul romanesc dar subventioneaza sau promit subventionarea activitatii mistice;
-in trecut, niciodata, nicaieri, in nici o situatie slujitorii bisericii nu au intraznit sa mistifice „traditia” aliindu-se cu invadatorul (economic) in timp ce populatia, alaturi de domnitorul roman,  facea efortul de a respinge atacul inamic – pentru ca tot prin traditie, de aceasta data traditie reala, ar fi fost „scurtat de cap” pentru tradare.

Astazi aceasta aliniere cu invadatorul economic este rasplatita de conducatorii romaniei prin noi sume de la bugetul tarii virate compartimentului mistic, prin noi scutiri de taxe si sustinere a unor proiecte aberante, faraonice – cum este catedrala ce se vrea a „mantuirii neamului”. Aceasta minciuna a „traditiei ortodoxe stramosesti” trebuie subliniata, evidentiata, trebuie sa inceteze. Prin traditie, in timpuri de restriste, preotul isi incingea sabia peste sutana si era in fruntea obstii, in prima linie, organizand obstea pentru infruntarea inamicului – deci nu statea cu mana intansa la pomana pentru constructia lacaselor de cult sau venituri scutite de taxe. Iar acest lucru, acesta cumplita minciuna trebuie demontata, clar si raspicat – pentru ca nu putem ignora aportul, ajutorul romanilor de buna credinta, care prin educatie sau experienta de viata sunt credinciosi si se afla in acest moment prinsi in plasa manipulatorilor mistici.

Romania trezeste-te !

-va urma-

Sursa – RUFON

Alte postari similare :

Planul de dominare a coloniei Romania… De de ce traim prost si ce ne asteapta in viitor  partea a II-a

Vremea schimbarii e aproape

Cand ne-am pierdut puterea ?

Vrei schimbare ? Fii schimbarea !!!

Controlul mental asupra oamenilor

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

20 Responses to Colonia Romania

 1. bg1952 says:

  Cine naiba-i individul proletcultist care a scris acest aricol plin de idei care se contrazic,chestii nedovedite din teoria conspiratiei si spicuiri din diferite articole cu pareri despre revolutia urmata de lovitura de stat?Vad ca nu-i dai numele.Iti dau una ca sa nu zici ca vorbec prostii:
  ”Dupa desovietizarea Romaniei, din perioada 1957-1964, socialismul romanesc capatase insa caracter national pozitiv, exceptie facand dictatura ceausista cu toate relele ei. In mod normal, o schimbare atat de radicala de sistem, cum s-a produs in Romania, dupa 1989, trebuia facuta dupa consultarea maselor, prinreferendum. In schimb ea s-a facut printr-o lovitura de Stat executata de forte ruso-maghiare, la adapostul unei asa zise ”revolte populare” initiate tot cu ajutor din strainatate…nici acum, dupa 23 de ani de ”tranzitie” catre capitalism, nu sunt deloc sigur ca un referendum popular ar da castig de cauza acestui sistem.,,

  Sa-mi spuna si mie unde au fost acele forte si cine le-a vazut? Ca nu s-a vorbit decat de cateva mii de turisti sovietici pe care i-au vazut doar fostii securisi si militieni si generalii care au ordonat armatei sa traga in oameni,fireste pentru a-si motiva actiiunea.De asemenea,cum ar fi existat acel comunism nationalist benefic fara exceptia care l-a si initiat?Exact n-are nici o logica.Spune-i ca-i recomand sa citeasca logica lui Aristotel.Pe vremea mea se studia la scoala obiectul numit Logica,e drept ca numai la vre-o 4-5 licee din tara care pregateau viitoarele cadre.Ca despre logica matematica….

  • Cristian says:

   Domnule bg1952 observ ca e greu sa navigam pe internet… daca te uitai mai atent la finalul articolului scrie clar si destul de mare SURSA apoi o cratima si iar RUFON.
   Apasand cu mousul pe RUFON veti ajunge in mijlocul discutiei de unde am spicuit aceste idei EXTRAORDINARE zic eu, chiar daca sunt iesite din tiparul gandirii colective.Va invit sa comentati acolo eventualele plangeri.

   Am fost invatati sa nu contestam istoria asa cum am invatat-o la scoala; am fost siliti sa fim de acord cu profesorii si cu mediile „aristrocratice” ce pretind ca stiu adevarul iar contrazicerea acestora ne-ar aduce doar ridiculizare; am fost indobitociti dupa ’89 cu cat mai multe informatii denaturate incat, daca cineva afirma un alt argument, care nu coincide cu ideile desprinse din „liceele in care se prada Logica”, trebuie contrazis, pus la zid si scos de pe scena oficiala.

   Daca dupa citirea unui astfel de articol faci trimitere la logica lui Aristotel, nu cred ca ai inteles nimic Oculta nu lucreaza dupa nici o logica invatata de noi in scoala. Observ poza de la avatar si ma intreb daca e adevarata. In cazul in care e, imi pare rau ca o persoana la varsta asta nu a deslusit increngaturile sistemului ticalosit in care traim si nu a realizat ca istoria oficiala nu e decat o colectie de povesti pentru mase… parerea mea !

  • Mihai Marian says:

   Domnule,ce o mai lungim?Ghe Ghiorgiu Dej a fost omorat de rusi pentru ca isi dorea aceiasi deschidere pentru romani asa cum facea Tito in Iugoslavia.Era clar ca URSS nu si mai dorea inca un stat sa faca asta si atunci l au radiat.Perioada de care se aminteste in articol e cea mai buna din sistemul socialist,Dupa a urmat comunismul pe care l a instaurat Ceausescu.Cred ca dictatorul nu reusea sa faca asta daca in jurul lui ceilalti isi manifestau dezacordul si nu l pupau in fund atat,evident urmarindu si interesele lor personale.Multi din camarila lui Ceausescu erau agenti si tradarea era cuvantul de ordine in medii inalte incepand cu politicieni,academicieni etc,etc…S a vazut dupa lovitura de stat,cine erau tradatori si cine nu.Majoritatea celor care au ajuns la putere agenti dubli…Cine nu a vazut si nu vede nici acum cand Romania e in faliment din cauza acestor cartite iesite la suprafata insemna ca e orb,sau e cu ei si incearca sa i acopere.

 2. Mos Craciun says:

  @bg1952

  Sunteti in urma…. faceti un up-date la informatii.
  http://sil3ntiumlink.blogspot.ro/

  „Sa-mi spuna si mie unde au fost acele forte si cine le-a vazut?”
  Le-a vazut cine era INSTRUIT sa le vada, doar nu va imaginati ca marea masa de idioti utili care visau la salam de vara aveau si veleitati de spioni internationali.

  • Mihai Marian says:

   Imi aduc aminte ca in vara lui ’89 in Romania se comemorau la cimitirul rusesc din cartierul Aviatiei de catre ambasada rusa cu soldati rusi.Nu erau 5-6 ci undeva la vre o 20 care au depus coroane de flori.s au tinut cuvantari,s au tras salve de pusca etc.etc…Deci in Romania se pregatea din vara lovitura de stat,altfel nu inteleg de ce doar in anul ala s au intamplat evenimentele despre care am scris mai sus.Nu crede ti cautati documente,insemnari despre aceste comemorari in Romania a armatei ruse.Sunt convins ca nu degeaba Ceausescu striga ca in Romania sunt agenturi straine.Omul avea date despre asta,astfel nu si intrerupea vizita de lucru din Iran asa peste noapte.Gorbaciov nu degeaba l a vizita oficiala in Romania sugerandu i acestuia sa si dea demisia sau sa treaca la sistemul democratic.Rusul nu a venit sa viziteze Poiana Brasov sau castelul Peles …hai sa fim seriosi!!Nu stiu de ce unii nu cred ca bogatii lumii,guvernele,etc,etc,nu uneltesc impotriva multimi,Chiar nu inteleg asta.Oare asa de incuitati sa fie si sa nu inteleaga ca cei ajunsi acolo,in puf nu si mai doresc niciodata sa fie neica nimeni?E chestie dovedita psihologic.Se naste sindromul puterii,teama de a nu fi dat jos,frica ca ceilalti uneltesc debarcarea lui,lor.De aici se porneste si de aici se nasc tot felul de conspiratii nebune care aduc mult rau maselor populare,goana nebuna de a domina tot dtpdv a acestora mergand pana acolo incat sistemul sa devinna o inchisoare si fizica si mentala pentru multime,poate chiar decimare.Istoria a aratat intotdeauna asta.De ce acum ar fi altfel?Credeti ca rasa umana s a maturizat?Nu,nu cred asta,din contra a devenit mult mai ucigasa,mai sofisticata in as suprima dusmanul.

 3. obiectiva says:

  vise de tip comunist…………socialist………si pe atunci, RO era o colonie….a RUSIEI……..unde se duceau toate alimentele ???? unde se duceau hainele cele mai bune ??? in nici un caz la POPOR……poporul era tinut in bezna, frig cumplit, fara surse de informatie……personala……….NU aveai voie sa gandesti, nici sa te exprimi !!!!!!!! ati innebunit……asta e articol exceptional ??? sistemul sanitar era la pamant…se faceau injectii la 100 de persoane cu ACEEASI SERINGA…..femeile erau haituite sa NU faca avorturi…….etc etc etc….in timp ce mana de oameni de la conducere se imbogatea pe seama cetatenilor, acestia erau haituiti cu LEGEA 18……………RO a fost de 2000 de ani o COLONIE………..

  • Cristian says:

   N-am sa ridic piedestal comunismului sau regimului trecut prin raspunsul meu. Nici n-am vise comuniste. Regimul comunist a fost creat pentru a arata ca nu se poate sustine un stat pe sistemul conceput de Karl Marx. Gresit! Problema a fost pusa gresit de la inceput si de oameni manipulati, insa asta e alt subiect.
   Totusi nu trebuie uitat ca Romania a fost SINGURUL stat din blocul comunist care nu a facut parte din Tratatul de la Varsovia; Romania a fost SINGURUL stat care a platit INTEGRAL datoria externa; Romania era SINGURUL stat care nu avea trupe sivietice pe teritoriul sau; Romania a fost SINGURUL stat care nu a dat curs solicitarilor URSS de a ajuta la invadarea altor tari, etc.
   Daca despre sistemul trecut se pot enumera destule fapte abdominabile, i se pot pune pe lista si realizari care lipsesc cu desavarsire din planurile guvernelor „capitaliste” venite ulterior la putere printr-un sistem „democratic”. Romania nu era o colonie in acele perioade. Era un stat dictatorial condus ce-i drept cu o mana de fier.
   Alimentele, hainele si electricitatea era vanduta pentru a achita datoria si e drept ca poporul nu a trait deloc bine in ultimul deceniu insa nimeni nu vorbeste de realizarile din anii ’70. Cand vine vorba de comunism ne place sa aducem in discutie doar faptele negative. Au fost state socialiste care au reusit sa nu alunece pe panta comunismului.
   Prin articolul de mai sus am incercat sa evidentiez manipularea de care am avut, avem si vom avea parte din partea unor puteri care nu le pasa de noi nici cat negrul de sub unghie… cand vom realiza cat mai multi asta poate ca lucrurile vor lua o intorsatura diferita si benefica si pentru tara noastra.

   • obiectiva says:

    Doamne fereste, cum adica RO nu a facut parte din tratatul de la varsovia……??? toate tarile din blocul de est faceau parte pentru ca erau contra NATO……exceptia a fost iugoslavia !!!……. si ati vazut ce au patit iugoslavii de la NATO !!!!!! iar in anii `50 era plin de trupe sovietice in RO….ati vazut NUNTA MUTA ??? nici nunti nu aveam voie sa facem la moartea lui stalin, ca intrau sovieticii cu tunurile in sate……..bullshit e istoria asta…….TOATA ! suntem colonie de 2000 de ani odata cu invadarea Daciei de catre legiunile romane din care faceau parte si evreii……

   • Mihai Marian says:

    Pactul de la Varșovia sau Tratatul de la Varșovia, numit în mod oficial Tratatul de prietenie, cooperare și asistență mutuală a fost o alianță militară a țărilor din Europa Răsăriteană și din Blocul Răsăritean, care voiau să se apere împotriva amenințării pe care o percepeau din partea alianței NATO (care a fost fondată în 1949). Crearea Pactului de la Varșovia a fost grăbită de integrarea Germaniei de Vest „remilitarizată” în NATO prin ratificarea de către țările ocidentale a Înțelegerilor de la Paris. Tratatul de la Varșovia a fost inițiat de către Nikita Hrușciov în 1955 și a fost semnat la Varșovia pe 14 mai 1955.

    Pactul și-a încetat existența pe 3 martie 1991 și a fost în mod oficial dizolvat la întâlnirea de la Praga, pe 1 iulie 1991.
    Membru Perioada
    Albania Republica Populară Albaneză 1955-retrasă oficial din Pact în anul 1968 din cauza diferențelor ideologice.
    Bulgaria Republica Populară Bulgară 1955-1991
    Germania de Est Republica Democrată Germană (RDG) 1955-1989
    Cehoslovacia Republica Cehoslovacă/Republica Socialistă Cehoslovacă 1955-1978
    Polonia Republica Populară Polonă 1955-1981
    România Republica Populară Română/Republica Socialistă România 1955-1989
    Ungaria Republica Populară Ungară 1955-1989
    Uniunea Sovietică Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste 1955-1991
    Toate statele comuniste ale Europei Răsăritene au semnat acest pact, (cu excepția Iugoslaviei).

  • Aaron says:

   Alo…In anii 70 pe Magheru era ca la New York, nu o mai luati razna.
   Nu lipseau alimente, haine, muzica, libertate de exprimare, nimic…erau de toate…
   Ca venit coana Leana prin anii 80 si a zis STOP asta e alta problema…discutia este despre anii de dinaintea salamului de soia…Da?
   Din textul domniei tale intuiesc ca nu ai prins decat ratiile la zahar si ulei si cozile…atunci e explicabila gandirea…

  • mosulet says:

   e simplu:se facea export pentru a putea plati datoria,astazi in loc de export vom vinde bogatii naturale

 4. obiectiva says:

  @aaron…desigur, sunt mai tanara decat tine……..

 5. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 6. vasi says:

  O singura afirmatie din articol face toti banii: banii publici se duc catre biserica in loc sa se duca catre educatie…..
  Restul sunt doar consecintze

  Vasi

 7. dan 18 says:

  Biserica, a avut numai de cistigat, de pe urma necazurilor acestui popor. Unii cu malaiu alti cu phutaiu.

  • Sima says:

   Se vede de la o poștă că autorul este un ateu convins.Așa este mai usor de inteles nostalgia după anii comunismului, când ateismul era …religie de stat.Eu nu critic comunismul ( care se dovedeste pe zi ce trece ca era net superior, la multe capitole, vremurilor de azi – pe care nici nu stiu cum sa le numesc: capitaliste, neoliberale,postcapitaliste, neocolonialiste, etc) ci atitudinea ( a se citi „ura”autorului fata de religie.De ce te deranjaza numarul bisericilr si nu al carciumilor? Ai numarat bisericile dar nu si carciumile! Sau astea-s bune? Te emancipeaza? Eu sunt crestin ortodox si nu pot fi alaturi de tine, domnule autor, un om fara credinta. Daca nu crezi in Dumnezeu esti foarte aproape de cei pe care-i critici si-i numesti oculti.Fii sigur ca nici ei nu cred in Dumnezeu! Mai gândeste-te! Eu cred ca religia si credința adevarată în Dumnezeu sunt determinante in lupta impotriva ocultei si nu piedici.Credinta adevarată, mai ales in vremurile de azi, este ca o ancora care te tine pe loc sa nu te ia …..valul sistemului.

   • Cristian says:

    Simona, cand scoatem din context doar anumite fapte urmeaza sa ne contrazicem pe subiectele secundare. Faptul ca tu esti credincioasa face ca doar faza cu bisericile sa o fi tinut minte din tot articolul. Ce legatura are credinta cu biserica sau cu religia ? In momeentul in care vei intelege asta vei vedea lucrurile de la un alt nivel. Faptul ca ti-a fost impregnat in minte ca Biserca Ortodoxa este „cea adevarata” demonstreaza ca nu vezi lucrurile obiectiv.Asta e parerea mea si nu tin ca toata lumea sa fie de acord. As vrea insa sa privim lucrurile dupa toate valurile ce ne-au fost asezate peste ochi. Abia atunci vom intelege.

 8. Ares says:

  Mie imi pareti mai speciali cu totii,comentariile voastre pertinente ,mica polemica creata ,devin tot atat de intersante precum articolul.Pacat insa ca sunteti atat de putini ..restul tarii ,cu sutele de mii,urmaresc ce face : b. dragusanu,nicolae guta si florin salam…departe de ei (pentru moment )situatia noastra,a Romanilor,clar ca puterea Ocultilor este atat de mare,mai ales cand armele noastre sunt : egoismul,invidia,frustrarea,depresia si nepasarea..ce razboi sa castigam cu astea,ce sanse sa avem !?

 9. Pingback: România, trezește-te ! |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.