Previziuni despre viitor


  -prima parte-

Dacă am discuta cu o persoană de vârstă înaintată și l-am întreba cum ar fi văzut el lumea anului 2014 în urmă cu 50 de ani, probabil că vom primi un răspuns diferit de ceea ce este astăzi în jurul nostru. Mai mult ca sigur, acea pesoană nu ar fi prevăzut Uniunea Europeană, ascensiunea Chinei, dezmembrarea URSS-ului, controlul asupra populației, tehnologia avansată de care dispunem azi, etc. Sau da ? M-am gândit să schițez și cum cred eu că va fi viață pe planeta noastră peste 50 de ani. Nu am pretenția unui vizionar și nici cunoștințele științifice ale unui scriitor SF, însă voi încerca pe parcursul a mai multor articole să subliniez cu ce cred eu că se va confruntă omenirea în perioada următoare.

Păstrând acelas trend cu care v-am obișnuit, o să încerc să vă demonstrez (dacă/unde mai e cazul) cum ocultiștii, sau elitele, depinde cum vreți să-i numiți, vor pune stăpânire pe rasă umană în timp ce voi stați și va lăsați hipnotizați, manipulați și îndobitociți de televizor, ziare, telefoane „inteligențe”, show-uri de doi lei, bârfe, etc. În ultimele 2 decenii schimbările au fost majore și s-au desfășurat cu o rapiditate care de multe ori ne-au luat prin surprindere. Lumea în care trăim nu mai are multe în comun cu cea de acum 20 de ani. Sursele de informare s-au schimbat, avem mai multムîncredere în Facebook decât în demnitarii care ne conduc, iar specialiștii au opinii diferite despre cum va arată lumea spre care ne indreptm. Sau dacă va mai exista… Scenariile nu sunt prea multe.

Dacă în trecut religiile schimbau lumea și condiționau dezvoltarea științei și capacitatea de gândire a individului, în zilele noastre trebuie recunoscut aportul științei la aceste transformări planetare și individuale. Ceea ce ne conduce la concluzia că în viitor știința va avea un rol și mai important în viață de zi cu zi a individului (ca și în prezent de altfel) . Religiile își asumau rolul de a schimba lumea însă știința o va schimba într-un mod în care putem doar să ne imaginăm… dar și știință și religia o pot distruge.

Controlul individului

transhumanism

Raportându-ne la viitorul individului, nu putem să nu luăm în calcul interacțiunea om-mașină. Prin „mașină” se poate înțelege orice instrument artificial, de la componente electronice -telefon, computer și mecanice -proteze, costume metalice etc. Se estimează că în aproximativ 20-30 de ani  computerele  vor depăși puterea de calcul a creierului uman, care este de ordinul 10 la puterea 14 operații pe secundă. Dacă este adevărat, acest salt tehnologic va duce la evenimente inevitabile pentru specia noastră : – contopirea inteligenței biologice cu cea artificială.

Acest lucru va avea efect dezastruos asupra noastră. Dacă acum va considerați supravegheați, gândiți-va că atunci nici măcar gândurile nu vor mai fi ale voastre. În ultimul timp Hollywood-ul ne transmite semnale, mai mult sau mai puțin subliminale, către acest concept. Suntem deja dependenți de tehnologie și chiar noi cerem mai mult fără să observăm efectele negative ale acesteia. Tehnologia este o sabie cu două tăișuri, se poate folosi în scopuri pașnice și pentru bunăstarea tuturor sau împotrivă maselor și doar în favoarea elitelor. Una din ramurile ce promovează aceste idei se numește transumanism (transhumanism).

Transumanismul este prezentat de către elite ca o mișcare intelectuală și culturală internațională care sprijină folosirea noilor științe și tehnologii pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile mentale și fizice ale oamenilor și a ameliora ceea ce ea vede ca aspecte nedorite și nenecesare ale condiției umane, cum ar fi prostia, suferința, boală, îmbătrânirea și moartea involuntară. Prima utilizare cunoscută a termenului „transumanism” datează din 1957, însă semnificația contemporană este un produs al anilor 1980, când un grup de oameni de știință, artiști și futuriști cu sediul în Statele Unite a început să organizeze ceea ce între timp a crescut la nivelul de mișcare transumanista. Țineți minte acest concept pentru că va veți mai întâlni cu el și îl veți vedea cum se dezvoltă sub ochii voștrii. În spatele acestei mișcări nu se află doar utopiști bizari care speră că vor schimbă specia umană. O întreagă politică și industrie sprijină aceste idei. Este o organizare eficientă a controlului total asupra individului.

Există deja aplicații ale acestui concept în medicină. Unii cercetători folosesc nanomateriale cărora li se pot da funcționalitățitransumanism biologice astfel încât să poată interacționa cu celulele într-un anumit mod; alți medici folosesc inlocuitea unor membre cu proteze care au incorporate senzori ce se conectează la sistemul nervos, etc. În viitor ideea că oamenii vor fi obligați să poarte un microcip încorporat care va avea diferite funcții nu mai este chiar așa SF ca în deceniile trecute ba chiar este un fapt prezent. În SUA se folosesc aceste implanturi (deocamdată doar voluntar) la un număr tot mai mare de persoane, însă se preconizează că în curând dispozitive de localizare vor fi împlântate în corpul a mai bine de jumătate dintre americani. (e doar începutul)

Bineînțeles că aceste procese par ca o alternativă în cazul accidentelor. Însă diferanta este mare între o persoană care își pierde o mână sau un picior și va primi o proteză bionică și cei care își vor schimba membrele sănătoase cu cele artificiale. Poate părea ciudat așa ceva acum însă sunt sigur că au deja planuri care să te facă să recurgi la astfel de metode, fie că e voința ta sau nu. Implementarea prin subliminal a unor noi concepte care tind spre o mai mare nevoie de robotizare, concepte cool gen omul cyborg, nu este prea complicat pentru elite. Astăzi nimeni nu te obligă să-ți faci un cont Facebook în care să îți treci acolo toate informațiile personale însă lumea s-a aliniat acestui trend destul de repede.

Învățământul

elevi-robot

Elitele și-au dat seama că pentru starea de conștiință actuală a omenirii cea mai eficientă metodă e îngrădirea lentă a drepturilor oamenilor, transformarea extrem de lentă a libertăților, subliminalul și diverse tehnici colectiv psihologice ce transformă omul în sclav… totul încet, încet, aproape invizibil. În scurtă vreme se va produce o adormire a conștiinței umane cum nici nu va imaginați.

De fapt acest proces a început deja. În prezent legile prevăd că e obligatoriu ca de la 5-6 ani până la cel puțin 17-18 ani copiii să fieindoctrinați în instituții educative ce nu fac altceva decât să scoată roboți pe bandă.  De ce spun asta ? Pentru că școala nu sprijină transformarea copiilor în adulți responsabili, autonomi, cu spirit de inițiativă, spirit etic, etc. Școala se bazează pe transmiterea unei cantități enorme de informații. Nu se ține cont de calitatea individului ci se pune accent pe competiție. Un profesor particular este accesibil doar persoanelor cu foarte mulți bani iar dintre acestia foarte puțini aleg varianta asta. Elevii și studenții din ziua de azi învață la propriu ceea ce li se predă, fără a avea posibilitatea de a contrazice un dascăl. Lucrurile merg atât de departe încât, în anumite cazuri și rezolvarea unei probleme de matematică trebuie să fie făcută după anumite norme; chiar dacă ajungi la acelas rezultată pe alte căi, trebuie folosite cele puse la dispoziție de sistem.

Toate marile genii din trecut au avut probleme de acomodare în școli tocmai datorită îngrădirii de care se loveau. Oare câți copii sunt în aceeași situație ? În viitor doar elitele vor mai avea profesori particulari care îi vor învăța pe copiii acestora CUM să gândească în timp ce restul maselor vor învăța CE și CÂT să gândească. Sistemul se va perfecționa în viitor și va scoate de pe băncile școlii  oameni mult mai indoctrinați iar gândirea proprie va fi înăbușită din faza primară. Organizarea sistemului de educație publică va face imposibil orice gând de revoltă pe mai târziu, deoarece generațiile care vor urmă vor fi instituționalizate aproape de la naștere acesta fiind și motivul distrugerii noțiunii de familie, că celulă de bază a societății.

Familia

familia viitorului

Tendințele actuale se îndreptă către destrămarea valorilor familiei așa cum le știm noi. În curând familiile de câte doi bărbați sau două femei vor fi ceva obișnuit în viața cotidiană. Copiii vor fi învățați de mici că e un lucru normal să aibă relații sexuale cu persoane de acelas sex.

E posibil ca anumite centre să fie deschise pentru că părinții vor fi prea ocupați cu muncă -creșe de copii la un nivel mai avansat- și nu vor mai avea timp să-și crească sau să educe copiii. Acolo vor fi învățați cum trebuie să se comporte în relația cu superiorii și cum să se alinieze standardelor sistemului. Probabil că acești copii își vor vedea familia doar la sfârșit de săptămâna sau o data pe luna.

Chiar dacă deocamdată pare ceva de domeniul SF-ului în viitorul apropiat doar unele familii vor mai avea dreptul de a avea copii. Se vor da legi (probabil prin motivul suprapopulării) prin care se va reduce numărul de copii la maxim doi, iar treptat-treptat doar cei aleși își vor putea exercita dreptul la reproducere. Persoanele cu dizabilități vor fi eutanasiate pentru a nu fi o „povară” pentru ceilalți sau pentru sistem. Se vor folosi anumite mutații ADN pentru a fi create diferite tipuri de oameni ( dar despre asta într-un articol viitor).

Controlul total

Închipuiți-vă o lume împărțită în două clase sociale și două teritorii. Cea mai mare parte a oamenilor va face parte, ca și acum, din 001turma care va munci pentru elite. Însă distanța dintre clase va fi mai mare…mult mai mare . Statele se vor unii politic într-o mare alianță planetară iar un guvern va conduce cu o mână de fier această planetă. Oamenii simpli nu se vor mai putea deplasa unde vor și când vor pentru că elitele vor avea „oazele lor de liniște”. Chiar și acum există anumite zone, cum ar fi Dubai, în care nu oricine își permite să meargă și să locuiască, însă în câteva decenii diferență va fi mai vizibilă iar deplasarea în aceste zone imposibilă.

Când programul de desființare a identatitatilor naționale și distrugere a statelor că entități sociale, politice și militare va ajunge în fază finală, continentele vor fi împărțite în sectoare administrative pur și simplu, închise și controlate de granițe ca și cele de stat, și care vor fi conduse de un fel de guvernator asistat de un aparat administrativ asemănător unei primarii din prezent. În funcție de caracteristicile geo-economice ale zonei, sectoarele vor fi agricole, industriale, de cercetare, de recreere – pentru cei „merituoși” care au spălat cu limbă încălțările „stăpânilor” îndeajuns de mult și bine.

Probabil că în câteva decenii polițiști roboți, sau semi-roboți vor patrula pe străzi și se vor asigură că elitele nu sunt deranjate; drone inteligențe vor survola cerul și-ți vor asculta toate conversațiile analizând dacă ești sau nu fidel regimului; clădirile vor avea propriul sistem computerizat care va controla căldura, nivelul iluminării și toate sarcinile care azi necesită implicarea unui om;  mașinile vor fi complet automate, fără șofer;  totul în jurul nostru va fi conectat la o rețea; cam 80% din populație va locui în mega-orașe conectate între ele; se va pune accentul pe învățarea unei limbi care va deveni limbă oficială a Terrei; vor fi migrări masive de populații iar apa e va fi raționalizată pentru mase.

Probabil că legi aspre care vor interzice dreptul la greva, dreptul la a dezbate deciziile Guvernului, dreptul la liberă exprimare cum îl știm azi, vor fi ceva normal peste 50 de ani. Se va ajunge la un stat planetar de tip semi-sclavagist. În curând corporațiile vor avea un cuvânt și mai mare de spus în privință guvernării . Guvernul va fi format probabil dintr-un consiliu din care vor face parte membrii tuturor corporațiilor.

Discrepanțele dintre clase

diferente intre bogati si saraci

Chiar dacă și astăzi diferența dintre oamenii foarte bogați și restul lumii este destul de vizibilă, într-un viitor nu prea îndepărtat această va fi și mai mare. Oamenii ce vor conduce această lume vor avea acces la cele mai avansate tehnologii în materie de sănătate beneficiind de viață lungă și sănătoasă în timp ce restul omenirii se va lupta pentru supraviețuire. Elitele nu au nevoie de oameni sănătoși decât dacă se pot folosi de ei pentru muncă, în rest nu le păsa dacă media de viață e undeva între 45-50 de ani. Lucrul acesta se poate vedea și în prezent când se încearcă mărirea vârstei de pensionare undeva la 70 de ani iar tot mai multe drepturi ale pensionarilor sunt scoase de pe lista beneficiilor.  Sistemele medicale avansate nu vor fi accesibile decât păturii aflate la conducere.

Sper ca tot mai mulți să conștientizam în ce lume vor trăi copiii și nepoții noștri. Prin înțelegerea planurilor ascunse ale ocultei putem să ne pregătim și/sau să contracarăm aceste tendințe. Ce-i drept e greu, însă cu o masă cât mai mare de oameni treziți putem schimba viitorul. Chiar dacă în opinia mea viitorul sună sumbru, acesta se poate schimbă prin acțiunile noastre prezente. Ceea ce v-am prezentat mai sus este doar o parte dintr-o mai amplă acțiune urmând să va mai prezint câteva scenarii, mă tem că în aceeași notă pesimistă…

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

33 Responses to Previziuni despre viitor

 1. Incet si sigur ne indreptam spre NOW,dar speranta mea este ca nu vom ajunge acolo ,ca
  elita asta va disparea cumva,depinde doar de noi sa nu ne lasam indobitociti de tot.Felicitari pt.comentariu,cunoasterea inseamna putere,fiecare dintre noi putem sa facem cv,macar vorbind despre asta ii mai trezim pe unii dintre semenii nostrii

  • Cristian says:

   „elita va disparea cumva” – daca nu facem noi nimic ei nu vor disparea pur si simplu. trebuie actionat daca vrem rezultate.

  • Diocletian says:

   Speranta moare ultima,cand nu mai e nimic de facut.Deja e prea tarziu.Cati dintre prietenii nostri,rude apropiate,intelectuali,vecini etc.sunt constienti de monstruoasa conspiratie.Ori au rabdarea,interesul sa te asculte?! Infim de putini si aceia din politete.Toti sunt preocupati de problemele lor curente…te vor privi ca pe un ciudat care bate campii. Cred ca noi „ciudatii” nu reprezentam nici macar 0,2% din popuatia tarii si 3-4%dintre”intelectuali”. Acelasi procent cred ca e in Europa,America de Nord,Australia…etc.si aproape inexistent in Africa,China,India,Oceania etc.

   • Ally says:

    Sunt de aceeasi parere cu tine…nu inteleg cum cei care ne considera „ciudati” nu le pasă de ce se intampla in jurul lor și accepta sa mearga in continuare in acea „turmă” a prostiei…

 2. Cristi A. says:

  De acord cu tine, Cristian…este un scenariu pesimist, cu o foarte mare probabilitate de a se transforma într-o realitate, DACĂ se va accesa o anumită linie temporală existentă deja (ca dealtfel ABSOLUT TOATE variantele posibile aferente tuturor liniilor temporale…inclusiv cele ale scenariilor optimiste și super-optimiste privitoare la viitorul speciei umane).
  Pe 25 OCTOMBRIE 2012, un înalt oficial american, pre numele său Paul Volcker (membru în mai multe consilii directoare ale Illuminati – FED, Comisia Trilaterală, Bilderberg) afirma într-un interviu acordat Washington Times că „există o foarte mare probabilitate ca *adevăratul sfârșit al lumii* să survină/înceapă în luna MARTIE 2014, mai exact în jurul datei de 4 martie 2014″…se referea la „apocalipsa economică” (americană, ce-i drept), nu la un altfel de sfârșit! În acest sens, de câțiva ani se tot vehiculează ideea de *resetare financiară mondială*, ca făcând parte dintr-un program bine pus la punct de către forțe *benevolente* umanității (de văzut informațiile lui Cobra și Benjamin Fulford referitoare la acest aspect). Întrebarea care se pune este dacă într-adevăr va avea loc o apocalipsă economică de bun-augur umanității (adică începutul sfârșitului dominației financiar-bancare iudeo-masonice) sau este vorba despre o manipulare (false-flag) extrem de subtilă a forțelor oculte, manipulare care va reprezenta de fapt începutul declanșării adevăratei Noii Ordini Mondiale pusă la cale de către aceștia! 🙂

  • Cristian says:

   Din pacate si tu ai dreptate Cristi A. Ceea ce urmeaza poate ca intrece imaginatia noastra. –
   -Nimeni n-ar fi crezut ca in SUA vor fi construite lagare FEMA pentru propria lor populatie care nu mai are unde din cauza bancilor care le-au luat tot…
   -Nimeni nu s-ar fi gandit ca americanii vor adopta o lege in care va fi interzis vagabondajul iar consecinta va fi inchiderea oamenilor fara case in aceste lagare…
   -Nimeni n-ar fi crezut ca US se vor transforma treptat, treptat intr-un stat fascist…
   (sau aproape nimeni)

   Cum nimeni n-ar fi crezut in urma cu 7-8 ani ca Uniunea Europeana va adopta aceleasi legi ca in america, incepand de la Codex Alimentarius si terminand cu distrugerea dreptului de proprietate care era garantat de constitutiile tarilor suverane. Iar suveranitatea asta de fapt este doar pe hartie.

   Eu cred, dupa cum voi arata intr-un articol viitor, ca se va recurge la un razboi major sau la o catastrofa care va lovi aproape toate tarile iar in urma acestor evenimente se va instaura fortat legea martiala urmata de Guvernul Planetar. Stiu ca multi nu sunt de acord cu mine… chiar multi cititori, prieteni, cunostinte, considera ca un razboi mondial nu e in avantajul elitelor. Insa eu cred ca vor sa instaureze noua ordine mondiala cat mai repede. Au cam ramas in urma cu planul.Posibil sa ma insel, insa chiar daca e asa deznodamantul e acelas. Orice cale vor alege capatul de drum e acolo si ii asteapta pe copiii si nepotii nostri.

 3. Pingback: Previziuni despre viitor | .::: CALIN ADRIAN :::.

 4. cristytepes says:

  Reblogged this on IO Impaler- IO Țepeș.

 5. obiectiva says:

  Cristian, eu sunt de acord cu tine………nu te inseli……..

 6. vasi says:

  La cate miliarde de oameni vor fi pe Pamant, singura solutie va fi un control „global” al omenirii…..nu neaparat un Guvern….dar ceva tot trebuie sa apara. Deja FMI se implica financiar in economiile statelor vulnerabile….am fost elegant cand am zis ca doar se implica.
  Controlul populatiei isi are rostul cand trebuie sa gestionezi asezari urbane de muuuulte milioane de locuitori. Cine crede ca si pana acum a fost liber……se inseala….intr-un fel sau altul….esti constrans sa traiesti in anumite standarde…..
  Cum oamenii au in gene o latura violenta, e clar ca si „constrangerile” sau restrictiile vor fi penalizate prin violentza. Cine crede ca omul e numai dragoste si sentimente frumoase…lasati-l sa doarma, nu-l treziti……societate de tip fascist?…de ce nu! Cand vom fi foarte multi si mancare, apa ….etc, foarte putina….va trebui sa faci inclusiv uz de forta, ca sa dai cate putin la fiecare…..
  Vasi

 7. vasi says:

  Ganditi-va altfel.
  Nu-i asa ca ati dori sa stiti ca cele 9 miliarde (viitoare) de oameni de pe acest Pamant…sunt cumva sub un anumit control?
  Acum 100 de ani…pt ca nu exista nici un control extern…sau cum vreti sa-i zicem….au aparut razboaiele in Europa…..si nu a fost bine.
  Europa s-a razboit timp de 2000 de ani…sau si mai bine.
  EU a avut ca scop sa opreasca aceste razboaie….normal ca cu pretul unor privari de drepturi si libertati……dar macar e pace pe continent…..

  Nu credeti ca e bine…va recomand o vizita in Africa centrala….acolo este libertate deplina……..dar se omoara intre ei ca kiorii.

  Daca credeti ca exista si alte solutii in afara de cele propuse de actualele sisteme de organizare a oamenilor……ar fi interesant de ascultat!

  Daca doar anuntzati si blamati „prapastia” in care mergem cu totii…….nu foloseste la nimic. Stim cu totii ca mai devreme sau mai tarziu vor disparea banii cash…istoricul tau va fi disponibil pt serviciile secrete…pana la cel mai mic detaliu…..vom trai exclusiv in orase imense….agricultura va fi si mai chimizata decat acum…scoala nu va mai tine pasul cu descoperirile stiintifice……conducatorii societatilor (si acuma fac) vor face ce vor muschii lor….etc.

  Eu nu vad nici o solutie prin care sa scapam de acest viitor…..

  Vasi

  • Cristian says:

   controlul de care vorbesti tu Vasi, ar trebui impus prin anumite legi care sa reglementeze armamentul, economia libera bazata pe resurse, nu pe consum etc.

   insa controlul este impus impotriva individului si a capacitatii sale de gandire libera. oamenii sunt indoctrinati sa gandeasca dupa legile tampe date de oameni la fel de tampiti.

   oamenii nu mai sunt lasati sa-si exprime opiniile. legile nu sunt date in favoarea oamenilor. sunt de acord cu un control al oamenilor atata timp cat e in favoarea lor. daca tu vezi in jur ca sistemul e in favoarea noastra, inseamna ca nu ai vazut realitatea…parerea mea

   • vasi says:

    Nu cred ca m-am facut bine inteles.
    Normal ca „controlul” nu este benefic oamenilor….nu am zis ca e bine, am zis ca nu ai ce sa faci!

    Ceea ce am vrut sa subliniez este ca mie mi se pare „logica” directia in care merg lucrurile, poate sunt fatalist…..dar pt ca inca nu exista o alta alternativa la acest control, indoctrinare….sune-i cum vrei…..acest control, poate de natura fascista, este singura solutie logica.
    Ok..si cineva va profita de acest lucru! Tu le-ai zis Elita. asa este!

    Cu sigurantza sunt destui oameni destepti sau smecheri, in pozitii de conducere…care inteleg perfect „unde mergem” ca si omenire…si profita de situatie.

    Societatea libera si deplina armonie in lume…mi se pare utopica.
    Societatea viitorului, cu nuantze fasciste asa cum ai descris-o tu…….mi se pare foarte plauzibila.
    Prefer aceasta societate decat alternativa (haos total sau razboi de supravietuire a celor 9 miliarde de oameni).

    Viitorul meu e fatalist ( ca si al tau).
    Eu nu cred in schimbare.
    Oamenii simpli niciodata nu au avut puterea de a schimba „regulile”.

    Vasi

  • Cristi A. says:

   Vasi, ești (prea) fatalist și oamenii care gândesc așa (din păcate ei reprezintă o majoritate) asigură perpetuarea acestei paradigme în care trăim în prezent…o să intru puțin în domeniul manifestării cuantice a energiei ca să explic punctul meu de vedere și, totodată, de ce această fatalitate nu e benefică dezvoltării noastre: așa după cum se știe de milenii bune, *ești ceea ce gândești*. Acum, acest adevăr este (re)descoperit de către cercetători…gândurile noastre creează realitatea în care trăim (individual și ca specie) și, mai important, creează un câmp morfic de energie care înconjoară planeta și care interacționează cu câmpul morfic universal, cu conștiința inteligenței universale. Dacă vom accepta ca pe o fatalitate că viitorul va fi sumbru, practic îi vom comunica acestui câmp morfic planetar și universal că noi dorim să se manifeste în realitate acest lucru, iar Universul va lua act de dorința noastră și va acționa în consecință…conștiința sa inteligentă nu va face altceva decât să accepte gândurile noastre dominante și să răspundă cu/pe aceeași frecvență energetică dorințelor noastre! Drept urmare, nu credeți că e cel puțin păgubos să privim și să acceptăm fatalitatea unui viitor sumbru ca pe ceva foarte firesc și natural?! 🙂
   Cum putem contribui la schimbarea acestei paradigme? Simplu: prin manifestarea gândurilor pozitive privind viitorul și prin acceptarea a tot ceea ce se întâmplă, ca făcând parte din planul evoluției cosmice, universale.
   PS: după cum sper că ați observat, nu am dorit să aduc în discuție noțiuni religioase vis-a-vis de acest subiect! 🙂

   • vasi says:

    Cristi A. Deacord cu argumentul tau privitor la gandirea pozitiva/negativa.
    Apropo, eu personal sunt o persoana pozitiva!

    Revenind la subiect. Fapte concrete!
    Nu stiu sa existe undeva in lumea asta oameni care sa fie liberi cu adevarat sau care sa poata decide exclusiv pt destinul lor. (nu se pun triburile din Amazon sau Africa salbatica). Pe acest lucru ma bazez cand ma declar fatalist cu privire la viitorul societatilor umane.
    Ideea ta de a „ilumina” cati mai multi oameni referitor la ce se intampla…e ok…
    Dar daca „negi” un sistem, trebuie sa vi obligatoriu cu alternativa.
    Eu cred ca aceasta alternativa nu exista ..inca….deci e prea devreme sa faci revolutie…….sunt iarasi negativist!

    Vasi

   • Cristi A. says:

    Vasi, nu doresc să intru într-o polemică cu tine, chiar dacă ea este sau poate fi una constuctivă. Un citat al unui om înțelept sună cam așa: „…simpla neliniște privind un viitor sumbru i-a pus pe mulți într-o situație de mare pericol.” (F.L. Lucan). De asemenea, N.D. Walsch spunea că „Nu există o cale mai rapidă de a-ți atrage nenorocirea decât să te gândești că va veni. Gândul este o forță puternică și este o unealtă creativă căreia mulți oameni îi acordă puțină energie –sau îl abandonează în fața unei amenințări reale la adresa siguranței și a stabilității.”
    Nu vreau să pară că-s mai catolic decât Papa sau că „mă dau mare”, dar meditând puțin la aceste 2 citate se poate conștientiza de ce gândirea fatalistă a unui viitor sumbru poate să atragă manifestarea realității respective. De aceea, nu este nevoie decât să privim cu speranță și încredere viitorul, chiar dacă aparențele ne fac să constatăm că de fapt ceea ce va urma va fi perceput ca un rău…aceste energii negative trebuie să se manifeste, să iasă la suprafață, tocmai ptr că ele trebuie „curățate”.
    Și încă ceva: nu trebuie să facem efectiv o revoluție ca să schimbăm sistemul (adică să punem mâna pe bâtă și topor)…sistemul se va schimba tocmai ptr că energiile se schimbă și noua realitatea va face ca energiile care susțin vechiul sistem să nu se mai poată manifesta prin păstrarea lui. Va fi precum bulgărașul de zăpadă care odată pornit la vale, se va rostogoli și va tot crește acumulând materie.
    Nu este greu să gândim că va fi bine, așa că s-o facem în mod conștient și repetitiv…este suficient ca prin aceasta să atragem manifestările energiilor de înaltă frecvență, chiar dacă timpul de transpunere a lor în realitate ni se va părea că este (prea) lung!
    Toate cele bune! 🙂

   • Pappy says:

    te rog, ajuta-ma sa-nteleg : spui ca e suficient sa stam in lotus si sa gandim pozitiv ? si Osho ce vrea sa spuna cu asta?

   • Cristi A. says:

    Nu trebuie să-ți traduc ceea ce Osho afirmă. A gândi pozitiv înseamnă a te alinia cu însăși structura de bază a vieții care este energie…energia cosmică, energia universală, cea pe baza căreia există Tot Ceea Ce Este! Și a gândi pozitiv, a emite energii de înaltă frecvență vibrațională nu înseamnă neapărat să stai în poziția lotus!

   • 7ony says:

    Dar ai adus foarte multe notiuni new age in schimb!

   • Nu știu care este perspectiva ta referitoare la *noțiunile New Age*, dar poți să cauți și să găsești aceste explicații (inclusiv) în noile descoperiri ale științei în domeniul *realității* universale, din perspectiva fizicii cuantice. În cazul în care nu ești o persoană îndoctrinată religios poți să accepți (măcar) aceste *noi* descoperiri din domeniul fizicii cuantice…*noi*, ptr că de fapt acum redescoperim niște adevăruri de mult timp *uitate*. Aceste descoperiri *se pliază* cu, să-i spunem, tradiția New Age! Cu alte cuvinte, New Age poate fi acceptată și ca *noua viziune* asupra Universului *perceptibil* de către umanitate! În ceea ce privește celelalte planuri subtile (cuantice) ale Creației, poți să descoperi și singur realitatea *Multiversului*. 🙂
    Baftă!

 8. Pingback: Rusia sau cine? | Gebelezis

 9. Pingback: Educatia pentru turme – efectele nocive ale scolii asupra copiilor. Scoala indoctrineaza si limiteaza potentialul. Scopul real al sistemului de invatamant din prezent: indoctrinare, inregimentare, distrugere mentala, pregatire pentru viata de sclav

 10. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 11. Pingback: Educatia pentru turme – efectele nocive ale scolii asupra copiilor. Scoala indoctrineaza si limiteaza potentialul |

 12. Pingback: Educatia pentru turme – efectele nocive ale scolii asupra copiilor. Scoala indoctrineaza si limiteaza potentialul | .::: CALIN ADRIAN :::.

 13. Cred ca intuitiile sunt destul de corecte, cu unele exceptii…

 14. Pingback: Politicienii… ca fata dispărută la mănăstire | Radu Ștefan prezintă: Blogu' cu de toate

 15. alina says:

  Asta ne asteapta !

 16. Salutare și bine te-am găsit! 🙂

 17. Pingback: Previziuni despre viitor |

 18. Remus Terec says:

  Mi-au placut toate materialele pe care le-am parcurs. Sunt de parere ca din ce in ce mai multi oameni doresc sa traiasca liberi si foarte bine. Dar binele este relativ cum si libertatea este relativa. Va adaug mai jos ceea ce as dori sa fie un program, dar in primul rand as dori sa fie subiectul unor dezbateri rationale. Inainte de a ma cauta sau de a posta un raspuns, vedeti daca nu cumva va doriti aceste lucruri, sau cel putin cautati sa intelegeti cat mai mult .

  Propuneri
  de transformare a României în
  Societatea Demnitãţii

  Cluj Napoca
  Terec Remus
  tremus2001@yahoo.com

  1.Participarea membrilor societãţii la e-guvernare (propuneri şi vot)
  2.Transparenţă informaţiei (publicarea electronicã)
  3.Bugetul de stat – public şi adaptabil
  4.Baze de date publice (cetãţeni, învãtãmânt, sãnãtate, activitate, imobile, bunuri de folosintã îndelungatã, etc. )
  5.Salar unic acordat fãrã excepţie tuturor membrilor activi ai societãţii
  6.Pensie unică ( 1/2 din salar) pentru vastã, handicap, sarcinã, boalã
  7.Contribuţia unicã fãrã excepţie 50 % din venit, (impozit)
  8.Reducerea timpului de lucru maxim la cinci zile/sãptãmanã şi la 6 ore zilnic
  9.Muncă obligatorie în folosul societãţii redusã (25 la 30 de ani)
  10.Accesul la consum doar în schimbul activitãţii utile social
  11.Diferenţierea accesului la recreere şi bunuri de folosintã îndelungatã în baza importanţei sociale a muncii (raritatea activitãţii)
  12.Comerţul sã se desfăşoare pur electronic (dispare corupţia şi abuzul)
  13.Veniturile sã fie doar electronice
  14.Desfinţarea contractului de muncă (muncă la liber)
  15.Acces egal şi gratuitatea totalã la învãtãmânt şi sãnãtate
  16.Învãtãmantul continuu, notat automat, bazã a accesului la activitate
  17.Acces egal la resurse şi servicii, cu înscrierea opţiunii în baza de date
  18.Transformarea proprietãţii în custodie

  Explicaţii
  1.Participarea membrilor societãţii la e-guvernare (propuneri şi vot)

  Adăugarea la site-ul e-guvernare a unui capitol intitulat „Participare democraticã” care sã cuprindã „propuneri” din partea membrilor societãţii care vor fi ordonate numeric în funcţie de rezultatul votului exprimat obligatoriu, zilnic, doar pentru prima poziţie din listã, prin „da” sau „nu”, vot în urmă căruia, prin contorizare sã fie promovate sau incluse în legi, cele ce îndeplinesc majoritatea. (două treimi din votanţi) Propunerile care nu îndeplinesc condiţiile vor fi plasate într-o listã de arhivare. Validarea votãrii se face în baza codului numeric personal şi a unui pin (parolă) de votant sau semnãturã electronicã. Calitatea de votant se dobândeşte prin acordul dat, de cãtre fiecare membru al societãţii, la propunerea site-ului e-guvernare, sau la cerere, anual, iar în mediul rural, prin punctul central comercial, precum şi prin intermediul telefonului mobil. Votul poate sã fie direct sau delegat, supus legii, în caz de fraudã (reclamatã).

  2.Transparenţă informaţiei (publicarea electronicã)

  Întreaga legislaţie la nivel naţional sau local, indiferent de domeniu, trebuie sã fie în întregime publicatã în format nemodificabil, conţinând şi un punct de acces pentru eventuale sesizări, reclamaţii sau propuneri. În aceastã categorie intră şi bazele de date, bibliotecile şi arhivele, fãrã a conţine materiale redundante.

  3.Bugetul de stat – public şi adaptabil

  Întru-cât informaţia se incadreazã la punctul 2., doar termenul „adaptabil” trebuie expus unor eventuale corecţii propuse de cãtre membrii societãţii, în vederea adaptãrii programului informatic care sã automatizeze creerea Bugetului de Stat, prin corelare cu bazele de date naţionale. (Bugetul de Stat se va păstra pe durata fazei de trecere de la formă socialã actualã la cea electronică). La finalizarea implementãrii societãţii informatice, Bugetul de Stat va cãpãta un caracter statistic.

  4.Baze de date publice (cetãţeni, învãtãmânt, sãnãtate, activitate, imobile, bunuri de folosintã îndelungatã, comerţ, industrie, bãnci, etc. )

  Societatea noastră se poate perfecţiona nu numai prin corelarea cereri cu oferta, ci şi printr-o corecţie continuã, fãrã sincope sau întârzieri generatoare de nemulţumire socialã. Creerea unei baze de date interrelationatã va menţine un echilibru social şi va duce la o dezvoltare acceleratã a societãţii româneşti. Susţinerea creerii şi întreţinerea bazelor de date va reveni guvernului, încadrându-se la punctul 2, dar sursele programelor vor rãmane deschise analizei şi dezvoltãrii cu participare publică. Culegerea datelor legate de membrii societãţii, se va face automat, iar introducerea cunoştinţelor umanitãţi în sistemul informatic, va aparţine cu precădere zonei învãtãmantului, constituind activitate recompensatã cu acces la consum.

  5.Venit unic acordat fãrã excepţie tuturor membrilor activi ai societãţii

  Pe considerentul cã fiecare membru al societãţii este obligat sã-şi aducă contribuţia la bunul mers al societãţii, trebuie sã acordãm o egalitate a importanţei activitatii fiecãruia şi în consecintã, o recompensare egală a acestui efort. Necesitãţile fiecărui membru al societãţii sunt aceleaşi şi fiecare trebuie sã realizeze că nu poate trăi fãrã ceilalţi. Suntem fiinţe sociale, iar responsabilitatea atribuţiilor este uşor comparabilã pe orice treaptã a piramidei sociale. Venitul în valoare fixã pentru toţi membri activi ai societãţii, diferenţierea atribuţiunilor fiind pur onorifică. Menţinerea venitului ca sistem de recompensã a activitãţii va fi doar pe durata perioadei de trecere la sitemul informatic integrat.

  6.Pensie unicã ( 1/2 din salar) vastã, handicap, sarcinã, boalã,

  Urmărind că individul social sã trãiascã în demnitate, autoritatea competentã sã stabileascã mãrimea coşului zilnic şi a cheltuielilor lunare, la un nivel mediu, aplicabil tuturor pensionarilor din România. Se menţine titlul de „pensie” panã la perfecţionarea sistemului social informatizat, dupã care se trece la egalitate în consum cu partea activã a societãţii.

  7.Contribuţia unică şi fãrã excepţie cu 50 % din venit, (impozit)

  Anularea tuturor taxelor şi impozitelor şi introducerea unei contribuţii unice de 50% din venit, preluata in mod automat prin TVA. Presupunând cã venitul se incaseazã zilnic, acesta va fi impãrtit automat între necesitãţile personale imediate şi necesitãţile potenţiale şi viitoare ale individului şi a societãţii în ansamblul ei. În întregime aceste contribuţii vor fi preluate automat prin sistemul electronic naţional (actualmente bancar), trecute în Bugetul de stat şi tot automat, distribuite conform algoritmului stabilit, fãrã intermediul ordonatorului (guvern). Cheltuielile fiind electronice , nu vor putea depăşi niciodatã fondul existent şi nu vor putea fi risipite în salarii, prime, protocoale, etc. Colectarea contribuţiei se va menţine panã la finalizarea implementãri sistemului electronic naţional.

  8.Reducerea timpului de activitate maxim la 5 zile/sãptãmanã cu 6 ore/zi

  Prestarea unei activitãţi peste timpul de activitate maxim, prevãzut de lege, presupune o platã suplimetarã de cele mai multe ori de 100%, fãrã că productivitatea sã creascã în aceiaşi proporţie, iar din punct de vedere social prestatorul sacrificã din timpul sãu de viatã, din timpul afectat familiei, şi din sãnãtatea să, putând ajunge la cheltuieli sociale suplimentare, nedorite, solicitate cu scopul restabilirii sãnãtãţii.
  Reducerea timpului maxim de activitate la 6 ore, oferă posibilitatea creãri unor noi locuri de muncã şi a relansãrii creşterii economice şi a nivelului de trăi, relansãndu-se implicit consumul şi producţia.
  Interdicţia de a depãşi acest timp de activitate va duce la consolidarea societãţii, la culturalizarea ei şi la o perspectivã superioarã, că nivel de trăi.

  9. Activitate obligatorie în folosul societãţii, redusã la 30 de ani

  Deoarece am depãsit demult stadiul societãţii sclavagiste, trebuie sã oferim individului un timp de viatã spre desfãtare, spre contemplare şi de ce nu, spre a activa pe cale intelectualã, în sensul predãrii ştafetei, a cunoştinţelor dobândite. Este inuman sã exploatezi panã la epuizare un cetãţean, care pe parcursul a treizeci de ani şi-a împlinit visele, în timp ce un tânăr este pus în aşteptare când are cea mai mare nevoie sã-şi satisfacã plăcerile vieţii, sã trãiascã efectiv, sã-şi întemeieze o familie sãnãtoasã contribuind la perpetuarea naţiunii şi sã asigure randamentul maxim în activitate spre folosul societãţii. Având în vedere cã viitorul învãtãmantului va menţine în zona pregătirii, individul, panã în vecinãtatea vârstei de treizeci de ani, cei 30 de ani de activitate obligatorie în interesul societãţii sunt suficienţi pentru a elibera o activitate în folosul proaspătului pregătit. Oricum în calitate de pensionar va putea presta orice activitate, dar nu la concurentã cu un tanãr. în funcţie de evoluţia societãţii acest termen (30 de ani) poate sã fie exclus, existenţa fiecãrui membru din societate fiind asigurat contra unei activitãţi simbolice, preponderent creative.

  10. Accesul la consum doar în schimbul activitãţii sociale

  Preluând un vechi dicton „Nici muncã fãrã pâine, nici pâine fãrã muncã” se vede necesar instituirea unui sistem prin care fiecãrui membru al societãţii sã i se asigure existenţa concomitent cu îndeplinirea obligaţiei de a contribui la bunul mers al societãţii.
  Activitãţile ce vor fi recompensate cu acces la consum, si fac obiectul unui nomenclator al activitãţilor recunoscute că fiind de interes social, înregistrate la prestarea lor, că vechime în activitate.
  Acest punct este esenţial şi presupune rãspandirea pe întreg teritoriul României a unor terminale care sã detecteze activitatea sau sã o confirme, încărcând accesul la consum pe dispozitivul personal (card, etc).

  11.Diferenţierea accesului la recreere şi bunuri de folosintã îndelungatã în baza importanţei sociale (raritatea activitãţii)

  Inventarul bunurilor fiind conţinut în bazele de date, nu rãmane decât sã fie exprimatã opţiunea pentru un bun oarecare (serviciu sau obiect), opţiune evaluatã de către sistemul informatic şi plasatã pe o anumitã poziţie dintr-o listã de aşteptare. Procurarea bunului va fi posibilã deindatã ce bunul este disponibil pentru prima poziţie din listã. Bunurile la care se renunţã vor fi reantoarse în baza de date.

  12.Comerţul se desfãsoarã pur electronic (dispare corupţia)

  Este o mãsurã prin care se poate asigura colectarea rapidã la Bugetul de Stat, se reglementeazã consumul de bunuri alimentare sau nealimentare, controlându-se consumul abuziv de alcool, tigãri sau alte produse dãunãtoare, prin limitare de cãtre sistemul sãnãtãţii, a dozelor, panã la nivelul considerat normal, diversificãndu-se pe aceleaşi criterii alimentia, menţinându-se un nivel optim al sãnãtãţii generale a populaţiei. Pe de altã parte se poate urmări necesarul de produse şi producerea lor, distribuindu-se echilibrat în teritoriu, întrega gamã de produse solicitate.

  13.Veniturile sã fie doar electronice

  Este singură cale prin care se poate menţine echilibrul economic al naţiunii, nepermiţând nici o abatere moralã de la regulile sociale. Corupţia va fi puţin probabilă, drepturile necuvenite, neputând fi încărcate ca acces la consum, activitatea fiind prima care se evidentiazã în baza de date şi abia apoi recompensarea activitãţii. Recompensarea cu acces la consum, pentru activitatea prestatã, se poate face foarte simplu, fãrã a fi necesar vreun împrumut extern.

  14.Desfinţarea contractului de muncã (muncă la liber)

  Deoarece activitatea poate sã fie cuantificatã, detectatã şi înregistratã, fiind direct şi zilnic recompensatã cu acces la consum, nu mai este necesar contractul de muncã. Evidenţă şi durata prestãrii activitãţii în interes social se va cumula în baza de date. Activitatea se va presta atât cât doreşte prestatorul, conform cu pregãtirea sa şi cu cerinţele pentru activitatea respectivã, şi va fi aleasã din oferta specificã din baza de date. Schimbarea tipului activitãţii se poate face dupã eliberarea unei activitãţi şi alegerea alteia, în 24 de ore, prin baza de date.

  15.Acces egal şi gratuitate totalã la învãtãmânt şi sãnãtate

  Fiind vitale pentru naţiune cele două ramuri ale vieţii fiecãruia vor fi garantate tuturor, la cel mai înalt nivel posibil. În funcţie de aptitudini, sistemul informatic va orienta şi evalua automat pe fiecare membru al procesului de învãtãmânt, actualizând baza de date pe durata vieţii. în domeniul sãnãtãţii, se vor achiziţiona cele mai performanţe echipamente şi aparatură de diagnostic şi tratament, dar se va impune membrilor societãţii un comportament preventiv, în aşa fel încât apelarea la medicinã sã fie cât mai rar posibil. Evaluarea medicalã se va face de cãtre sistemul informatic, începutul şi sfârşitul tratamentului precum şi refacerea stãrii de sãnãtate vor fi apreciate automat. Urgenţele se vor procesa cu prioritate.

  16.Învãtãmantul continuu, deschis, notat automat, bazã a accesului la activitate

  Învãtãmantul ontinuu, ctrebuie sã se desfãsoare pe durata întregii vieţi, eliminându-se actuală formă de învãtãmânt. Obligativitatea învãtãmănatului nu va presupune obligaţia de a parcurge toate materiile ci numai cele pentru care sistemul informatic va consideră cã existã aptitudini, motiv pentru care se eliminã corigentia şi repetentia, promovarea unei materii fiind posibilã oricând pe parcursul vieţii. Sistemul de evaluare continuu şi automat, va corela pregãtirea cu necesitãţile de a presta o activitate, oferind acces la activitate în baza acumulãrii cunoştinţelor, panã la etapă solicitãrii unei activitãţi. Acumularea de noi cunoştinţe va fi înscrisa în baza de date naţională, modificând accesul la activitate.

  17.Acces egal la resurse şi servicii, cu înscrierea opţiuni în baza de date

  Dacã în prima fazã resursele vor urmă cursul actual, dupã implementarea sistemului electronic de gestiune a activitãţii, resursele vor deveni gratuite, fiind procurate prin practicarea unei activitãţi cu acces la consum. Anumite servicii vor intră din prima fazã în regim de gratuitate.

  18.Transformarea proprietãţii în custodie

  Operaţiunea va constitui cea mai mare realizare a societãţii umane, inlãturand pe aceastã cale, atât legãturile cu proprietatea care inhibã trãirea adevãraţã, spiritualã, cât şi nenumãratele crime, dictate de lãcomia de a dobândi cât mai mult, în detrimentul celorlalţi. Custodia pare cã are un oarecare gust de comunism, dar în realitate bunurile pot fi pãstrate în custodie pe întreagă duratã a vieţii, cu titlu gratuit, sau pot fi schimbate dupã dorinţã, atunci când sunt gãsite în baza de date, disponibile, în urmă estimãrii de cãtre sistemul informatic. Custodia nu este generatoare de profit ci serveşte doar că scop, îndeplinirii unei activitãţi cu titlu permanent. Incapacitatea de gestionare a custodiei, constatatã de sistemul informatic, permite transferul acesteia spre membri a căror capacitate este ridicatã. Întreţinerea şi sporirea bunurilor din cusodie, va reprezenta ţelul fiecărui membru al societãţii.
   
   Asigurarea funcţionarii societãţii informatice de mâine, trebuie pregătitã de azi, punând în opera independenţa energetică a tuturor imobilelor, mobilelor şi membrilor societãţii. Mecanismul adoptat pentru obţinerea independenţei energetice este la latitudinea tuturor creatorilor din România.

 19. Pingback: Previziuni despre viitor | Lupul Dacic

 20. Christian says:

  ,,Niciun om nu este mai rob decat acela care se crede liber! ,, – Johann Wolfgand von Goethe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: