Războiul împotriva terorismului s-a transformat în războiul contra Rusiei ?!


Războiul, economic sau armat, împotriva Rusiei este acum cea mai discutată alternativă în Occident. Este deocamdată sugestie şi posibilitate. Se poate transforma în realitate în funcţie de deciziile luate de toate părţile implicate în conflictul ucrainean: Moscova, Washington, Kiev, Bruxelles.Nu vreau să discut aici toate aspectele şi teoria acestui conflict. Propun în schimb analiza profundelor sale rădăcini ideologice. Aşadar, cum s-a ajuns aici ?

Esenţa democraţiei

În  Occidentul modern, există o ideologie dominantă – liberalismul. Are multe tipuri, versiuni şi forme, multe neclarităţi, dar esenţa sa e întotdeauna aceeaşi. Liberalismul conţine în structura sa fundamentală subtilă următoarele principii:

– individul este măsura tuturor lucrurilor;

– lumea se îndreaptă către un viitor mai bun, trecutul e întotdeauna mai rău decât prezentul;

– dezvoltarea tehnică şi performanţa efectivă sunt considerate drept maniera cea mai importantă de a judeca natura societăţii;

– societăţileeuro-americane sunt acceptate ca standarde de măsurare pentru restul umanităţii;

– economia liberă de piaţă este unica formă a sistemului economic – toate celelalte tipuri trebuie reformate sau distruse;

–  o singură lume, globalismul; fiinţele umane fiind în esenţă aceleaşi cu o singură distincţie – una individuală – lumea trebuie integrată pe o bază individuală, cosmopolitismul – cetăţenie a lumii;

Acesta e centrul valorilor liberalismului, manifestarea uneia din cele trei tendinţe generate în Iluminism, alături de comunism şi de fascism care propun interpretări alternative ale spiritului extrem al Modernismului. In secolul XX, liberalismul şi-a înfrânt rivalii şi a devenit, după 1991, singura ideologie dominantă la scară globală.  Singura libertate de alegere în regatul liberalismului global a fost între liberalismul de dreapta, liberalismul de stânga sau liberalismul radical, incluzând liberalismul de extremă dreapta, liberalismul de extremă stânga şi liberalismul ultra-radical.  Deci liberalismul a fost instalat ca sistem operaţional în societăţile occidentale şi în toate celelalte societăţi care se găsesc în zona de influenţă a Occidentului.

Geopolitic, liberalismul a fost înscris în modelul central al SUA, în care anglo-saxonii sunt nucleul etic, iar membrii parteneriatului euro-atlantic, NATO, reprezintă nucleul strategic al sistemului de securitate. Securitatea globală a fost echivalată cu securitatea Occidentului şi, în ultimă instanţă, cu securitatea Americii. Aşadar, liberalismul nu e doar putere ideologică, ci de asemenea politică, militară şi strategică. NATO este liberal la bază. Apără societăţi liberale, luptă pentru liberalism.

Deci duşmanii societăţii deschise, actuala societate occidentală de după 1991 şi normă globală pentru tot restul lumii e considerată a fi precis acest model liberal al societăţii deschise, sunt concreţi. Inamicii principali sunt comunismul şi fascismul, ambele apărute din aceeaşi filosofie a Iluminismului. Aşadar, sensul luptei liberalismului în faţa alternativei Moderne existente (fascism sau comunism) este destul de evident.

Democraţia pretinde că eliberează societatea de fascism şi comunism, de cele două versiuni majore moderne ale totalitarismului. Lupta democraţiei în procesul de lichidare a societăţilor non-liberale este destul de clară: dobândeşte acest sens din însăşi existenţa ideologiilor care, în mod explicit, refuză să accepte individul drept cea mai înaltă valoare. Este destul de clar împotriva cui se îndreaptă această luptă. Eliberare de ceva anume este stabilită ca o ţintă. Dar faptul că libertatea este în mod esenţial o categorie negativă – nu e clar perceput aici. Inamicul e aici şi este concret.

In 1991, când URSS ca ultim oponent al liberalismului occidental a căzut, unii occidentalişti au proclamat sfârşitul istoriei.  Destul de logic: nu mai exista nici un duşman explicit al societăţii deschise – astfel nu mai exista istoria petrecută în timpul Modernismului, mai exact bătălia dintre cele trei ideologii politice (liberalism, comunism şi fascism) pentru moştenirea Iluminismului. Din punct de vedere strategic, acesta a fost momentul unipolar. Această perioadă 1991 – 2014 cu punctul central în atacul lui Bin Laden împotriva  WTC – a fost cu adevărat perioada de dominaţie globală a democraţiei. Axiomele liberalismului au fost acceptate de principalii actori geopolitici – inclusiv de China (în economie) şi Rusia (în ideologie, economie, sistem politic). Excepţiile reale şi explicite au fost puţine (Iranul, Coreea de Nord).

După victoria din 1991, liberalismul a trecut la faza sa implozivă. După ce a învins şi comunismul, şi fascismul, a rămas singur. Fără nici un duşman cu care să lupte. Si acesta a fost momentul de început al luptei sale lăuntrice, curăţătorul liberal al societăţilor liberale încercând să lichideze ultimele elemente non-liberale rămase – sexismul, incorectitudinea politică, inegalitatea dintre sexe şi rămăşiţele dimensiunii non-individuale a instituţiilor precum Statul, Biserica şi aşa mai departe. Aşadar, liberalismul are nevoie de un inamic de care să se elibereze. Altminteri, îşi pierde conţinutul, nihilismul său implicit devine prea relevant. Triumful absolut al liberalismului este moartea sa.

Nevoia de duşman a Occidentului

Liberalismul a câştigat la scară globală. Acesta este un fapt din 1991. Si a început totodată să implozeze. A ajuns la punctul terminus şi a început să se lichideze pe sine. Migraţia de masă, ciocnirea culturilor şi a civilizaţiilor, criza financiară, terorismul virtual, ascensiunea conflictelor etnice sunt mărcile apropierii haosului.  Aşadar, acest haos pune în pericol Ordinea. Orice fel de ordine, incluzând însăşi ordinea liberală. Cu cât liberalismul este mai de succes, cu atât e mai aproape de finalul său. Ca şi finalul lumii actuale.

Islamul radical (al-Qaeda) a fost un candidat serios la rolul de duşman al occidentului, dar unui astfel de inamic îi lipseşte statura. A fost folosit, dar la o scară locală. A justificat intervenţiile din Afganistan, ocuparea Irakului, ajutorul dat răsturnării lui Kaddafi, începerii războiului civil din Siria.   Dar a fost prea slab şi primitiv ideologic pentru a reprezenta confruntarea adevărată de care liberalii aveau nevoie.

Dar în agenda globală a liberalismului (SUA, NATO) este nevoie de un alt actor, de o altă Rusie care ar justifica Ordinea în tabăra liberalilor, ajutând la mobilizarea Occidentului  în afara problemelor sale interne, amânând întrucâtva inevitabila erupţie a nihilismului lăuntric şi salvând astfel liberalismul de la logicul apropiat sfârşit. De aceea ei au nevoie disperată de Putin, Rusia, război.  Este singura soluţie pentru a opri haosul Occidentului şi pentru a salva rămăşiţele Ordinii.

Rusia – inamici geopolitic tradiţional al anglo-saxonilor – este cu mult mai serioasă, ca duşman. Se potriveşte bine oricăror solicitări – istoria şi amintirea războiului rece sunt încă vii în memorie. Ura faţă de Rusia este lucrul cel mai uşor de provocat cu mijloace relativ restrânse. Aşadar cred că acest război cu Rusia este posibil. Este necesar ideologic, ca ultimă tentativă de a întârzia implozia finală a liberalismului occidental. Un pas înapoi.

Sensul acestui „război” cu Rusia este efort final de a salva liberalismul de la implozie. Dat fiind acest lucru, liberalii au nevoie să definească Rusia lui Putin, din punct de vedere ideologic – identificându-l, în mod evident, cu inamicul societăţii deschise.

Dar în vocabularul ideologiilor moderne, există doar trei variante principale. Liberalismul, comunismul şi fascismul (nazismul). E destul de clar că liberalismul e reprezentat de toţi, mai puţin de Rusia (SUA, NATO, Euromaidanul, junta de la Kiev).  Aşadar, mai rămân comunismul şi fascismul. Aşadar Putin e sovietic, KGB-ist, comunist. Această imagine va fi vândută către cel mai prost tip de public occidental. Nazismul şi fascismul sunt prea departe de Putin şi de Rusia modernă, dar naţionalismul rus şi imperialismul rus vor fi evocate în construirea imaginii Marelui Rău. Deci Putin e naţionalist, fascist şi imperialist.  Aceasta va avea efect asupra altor occidentali.

 Alexandru Dughin

Un nou pas catre NWO

Rusia și SUA și-au dat mâna pentru o reîmpărțire a teritoriilor. Oamenii s-au împărțit în tabere. Unii se întreabă de ce nu a făcut NATO nimic, alții îl urăsc pe Putin și pe ruși în timp ce alte persoane țin partea Rusiei.  Cei aflați în spatele scenarului au mai făcut un pas către Nouă Ordine Mondială. În primul rând au reușit să imprime în mințile multor oameni un personaj negativ – Putin. În acelas timp, fără să vrei, vei vedea o scăpare în cealaltă tabără – SUA. Dacă vei face greșeală asta vei cădea în capcană… asta e și scopul.

Adevărul este însă ascuns pentru că așa a fost dintotdeauna. Planurile lor merg mai departe. Oamenii se dezbină pentru că nu înțeleg un lucru – în spatele scenei nu există dușmani sau personaje pozitive. Ei fac ceea ce vor și vor continuă să facă tocmai pentru că ne lăsăm manipulați.

 Sistemul se prăbușește iar noi nu vedem asta din cauza micilor dispute ce ne țin ocupați. Se impune Agendă la scară planetară iar „Democrația” promisă va fi calvarul ce nu vi-l imaginați, tirania ascunsă și subjugarea la scară planetară.

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

3 Responses to Războiul împotriva terorismului s-a transformat în războiul contra Rusiei ?!

 1. Giovanni Onika says:

  Pot fi multe asa cum zici in cele de mai sus, dar daca multe surse, informatii si convingeri ale tale sunt ca si aceea cu Bin Laden si tu chiar inca mai crezi varianta oficiala data de „ochiosii luminati” ca Bin Laden s-a aflat in spatele atacurilor de la WTC, lasa-ma sa ma indoiesc ca esti prea bine ancorat in realitate. Eu nu o zic cu repros, dar ce s-a intamplat acolo si ca niste salbatici sa „loveasca” marele colos „pute” prea tare ca sa fie inghitita. Ceea ce vreau sa zic, este faptul ca cea mai mare frica a mea este ca tot ce se afla acum pe piata ca si informatie si aici ma refer si la informatiile asa zise ” neoficiale” sa nu fie doar niste pacaleli. Faptul ca se merge spre NOM si se doreste instaurarea acesteia este adevarat…dar tare imi este ca ea se va instaura prin niste masuri si evenimente de care care „noi” nu avem nici cea mai mica idee si ca intreaga lume va fi prinsa total nepregatita de aceste evenimentele care vor urma . „Circul” este in desfasurare si in fata lui se sparg zeci de baloane, zgomotul lor tin lumea cu sufletul la gura si imi este teama ca „zgomotul glontului” tras care va duce la declansarea tavalucului ce va duce la instaurarea NOM ne va lua total nepregatiti. Smerenia, postul si rugaciunea neincetata la Domnul Iisus Hristos sunt singurele lucruri care ne mai pot ajuta si apara de ceea ce urmeaza sa se intample.

  Doamne apara-ne si ne iarta !

  • Cristian says:

   Cine a zis ca eu cred varianta cu Bin Laden? Scrie clar ca Bin Laden este dusmanul, asta inseamna ca oficial a fost declarat dusman. Bineinteles ca tot „ei” au stat in spatele operatiunii ca si in cazul de fata. Insa pentru prostime iti trebuie un personaj negativ.

   Cat despre smerenie si rugaciune, eu zic sa incepem sa facem ceva concret, Daca tot stam cu mainile in san asteptand nu stiu ce mesia sa ne salveze, suntem condamnati deja.

 2. Pingback: Un nou pas catre NWO |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.