Dă-le oamenilor impresia că părerea lor contează și-i vei face fericiți !


Pentru că nu am scris nimic despre acest subiect în timpul campaniei electorale, în mare parte pentru a nu fi considerat părtinitor, aș vrea să îmi expun părerea despre rezultatul alegerilor ce tocmai au ținut românii ocupați și s-au încheiat într-un mod surprinzător chiar și pentru câștigători. Pentru a nu fi considerat părtinitor, vă spun că nu am votat. Dacă aș fi votat aș fi anulat votul și nu sunt în nici un caz susținător al lui Ponta.

Sondajele de opinie, unele comandate de ACL iar altele de PSD, nu au reușit să reflecte realitatea din teren. Majoritatea sociologilor sunt de acord că recuperearea unui asemenea punctaj nu era posibilă fără un vector extern care să mobilizeze în mare măsură electoratul. Vector care să acționeze în favoarea lui Klaus Iohannis. Afirmațiile cum că oamenii din diaspora au declanșat acest lucru e nefondată. Românii nu au ieșit în stradă nici când nu mai puteau suporta anumite nereguli la adresa lor, decât dacă au fost susținuți de o forță externă care să le sprijine acțiunile. Apoi, același electorat pro Ponta ar fi ieșit în aceeași măsură la vot pentru a contracara. Dar nu s-a întâmplat asta. Să nu uităm, ca să rămânem obiectivi, că în diaspora au fost cozi la vot la fiecare eveniment de acest gen și nimănui nu i-a păsat.

Un alt aspect interesant este că aceleași sondaje care în urmă cu două săptămâni anunțaseră date aproximativ exacte încă de la ora 21:00, acum au reușit să își dovedească incompetența într-un mod original. Nu numai că cifrele date de ei au fost greșite dar nici măcar câștigătorul nu era indicat chiar de cei care erau de partea lui Iohannis. Acesta din urmă cred că a primit vestea și a mai întrebat o dată – Chiar am câștigat ?

Se pune astfel întrebarea – au decis oamenii persoana care va conduce România în următorii 5 ani sau le-a fost impusă ? (și aici apar criticile la adresa mea) De ce spun asta ? După cum am mai afirmat, eu nu cred că poporul e lăsat să aleagă, sau dacă i se da posibilitatea asta păpușarii sunt siguri că va ieși câștigător cel pe care îl vor ei. Astfel, după primul tur ar fi urmat să avem un președinte de stânga și un guvern la fel de roșu. O astfel de structură într-o țara aflată la granița cu Ucraina și foarte aproape de Rusia… o structură care s-a lăudat că are legături strânse cu China… într-un context destul de delicat… vă las pe voi să trageți concluziile.

Încă odată vă reamintesc ce fel de viitor văd eu pentru România dacă nu se fac și alte schimbări:

 – Un viitor care va prima interesele marilor puteri și care va depinde de împrumuturile la FMI.

 – Un viitor care este favorabil coproratiilor străine să se îngrașe în țara noastră fără a plăti taxe și impozite și care să se folosească de forța de muncă autohtonă plătită foarte prost.

 – Un viitor dictat de NATO, Bruxelles, Washington și alte capitale mari ale lumii.

 – Un viitor în care omul de rând va spera la un ajutor din partea statului, ajutor care va întârzia să apăra din cauza „celorlalți” care nu i-au lăsat să își facă treaba.

De ce cred asta ? Pentru că oricine va fi președinte va trebui să aleagă un premier din rândul mafiei politice românești. O persoană nu poate schimba modul de trai în România oricât și-ar dori. E nevoie de schimbarea întregii clase politice. Un lucru bizar e că la alegerile parlamentare, alegeri care contează enorm de mult în momentul în care dorim schimbarea structurilor în stat, românii preferă să stea în casă. Dar la alegerea unei singure persoane sunt în stare să stea șapte-opt ore la coadă pentru a vota… ciudat popor. Asta înseamnă lipsă de cultură politică, părerea mea…sper să mă înșel.

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

9 Responses to Dă-le oamenilor impresia că părerea lor contează și-i vei face fericiți !

 1. mihailandrei says:

  Nu vă lăsaţi traşi pe sfoară de şleahta politicienilor care pretind că-i interesează ce se întâmplă cu poporul.

  Klaus Werner Iohannis o sa recupereze datoria Germaniei?

  Se răsucesc strămoşii si eroii noştri în morminte văzând ce-a ajuns România de care-şi bat joc toţi îngâmfaţii lumii!’
  România a alimentat economia de război a Germaniei cu petrol, cereale, precum şi produse industriale.
  Plata s-a făcut în aur şi armament, dar nici până în prezent, Germania nu s-a achitat de datorii, şi nu vorbim aici despre datoriile de război!
  http://mihailandrei.wordpress.com/2014/11/17/klaus-werner-iohannis-o-sa-recupereze-datoria-germaniei/

  Senatul a respins in dec 2011 propunerea de înfiinţare a comisiei speciale privind datoria istorică pe care nemţii o au către ţara noastră, asta pe vremea cand Vasile Blaga era Preşedintele Senatului, cica BNR a identificat date suplimentare potrivit cărora Germania nu are datorii istorice faţă de România.

 2. mihailandrei says:

  România rămâne o COLONIE, indiferent de cine este presedinte!
  Aratati-mi un “ales al neamului” care e interesat de altceva in afara de afaceri si privilegii personale, salariu gras si superba secretara gata sa-l revigoreze cu o frunte in buric.
  Toti politicienii sunt la fel, adica incapabili sa ofere solutii si o guvernare in interesul cetatenilor romani.Mai degraba sunt dornici sa pupe in fund Inaltele Porti de la Washington si Bruxelles, in dispretul cetatenilor români.

 3. Virginia says:

  Asta trebuie citita de cei „care si-au luat tara inapoi”! Ati scris exact asa cum simt si eu! Va multumesc!

 4. cristina says:

  Un articol foarte bun, ati relatat adevarul. Eu am observat un alt aspect. Cele cateva site-uri ramase nepolitizate si pe care le citeam, dintr-o data de vreo 2 zile publica articole favorabile lui Iohannis. Au acaparat totul! Pe unii dintre deţinătorii site-urilor respective ii cunosc şi am ramas uimita sa-i vad ridicand osanale unei persoane ajunsa presedinte, nu datorita calitatilor lui. Chiar am ajuns sa-i banuiesc ca sunt platiti.

 5. Lupu says:

  O analiza lucida,lucru rar pe la noi!Un singur lucru dauneza vizibilitatii site-ului,trebuie permisiunea autorului sa-l distrubuiti pe fb,etc.De ce?N-am idee, intrebati autorul!

 6. Pingback: Dă-le oamenilor impresia că părerea lor contează și-i vei face fericiți ! | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.