Stop 5G pe Pământ şi în Spaţiu


Companiile de telecomunicaţii din toată lumea, cu suportul guvernelor, sunt în poziţia de a implementa, în următorii ani, reţeaua wireless de generaţie a cincea (5G). Acest fapt va genera schimbări sociale la scară globală. Vom avea case “deştepte”, afaceri “deştepte”, autostrăzi “deştepte”, oraşe “deştepte” şi maşini care se conduc singure. În principiu, tot ce posedăm şi cumpăram, de la frigidere si maşini de spălat pâna la cartoane de lapte, perii de păr şi scutece pentru copii va conţine antene şi microchip-uri şi va fi conectat wireless la internet. Fiecare persoană de pe planetă va avea acces instant la comunicaţii wireless de foarte mare viteză, din orice locaţie, chiar şi din paduri tropicale, din mijlocul oceanelor sau din Antarctica.

Ce este acum încă nerecunoscut pe scară largă este faptul că din cele de mai sus vor rezulta şi schimbări fară precedent de mediu la scară globală. Densitatea planificată a transmiţătoarelor de frecvenţe radio este imposibil de imaginat. În plus faţă de milioanele de staţii 5G noi pe Pământ şi 20,000 sateliţi in spaţiu, 200 miliarde de obiecte cu caracter transmiţător, conform estimărilor, vor fi parte a Internet-ului Obiectelor până în 2020, şi un trilion de obiecte câţiva ani mai târziu. Reţele 5G comerciale la frecvenţe joase şi viteze reduse au fost dezvoltate în Qatar, Finlanda şi Estonia la mijlocul lui 2019. Implementarea de reţele 5G la viteze şi frecvenţe foarte mari (unde milimetrice) a inceput la finalul lui 2018. În ciuda negării generalizate, evidenţa că radiaţiile din frecvenţe radio (RF) sunt nocive pentru viaţă este deja copleşitoare. Dovezile clinice acumulate despre oameni bolnavi şi afectaţi, dovezi experimentale legate de distrugerea ADN, a celulelor şi organelor într-o largă varietate de plante şi animale, precum şi dovada epidemiologică a faptului că majoritatea afecţiunilor civilizaţiei moderne – cancer, boli de inimă şi diabet – sunt, în mare parte, cauzate de poluare electromagnetică, constituie subiectul unei baze de literatură de mai mult de 10,000 studii de specialitate revizuite.

Dacă planurile industriei de telecomunicaţii pentru 5G se concretizează, nicio persoană, animal, pasăre sau insectă de pe planetă nu va avea capacitatea de a evita expunerea, 24 ore pe zi, 365 zile pe an, la nivele de radiaţie RF care sunt zeci către sute de ori mai mari decât ce există în acest moment, fără posibilitatea de a nu fi expus, nicăieri pe planetă. Aceste planuri legate de 5G ameninţă să provoace efecte serioase, ireversibile, asupra oamenilor şi distrugerea permanentă a tuturor ecosistemelor Pământului. Trebuie luate măsuri imediate în vederea protejării umanităţii şi a mediului, în conformitate cu imperativele etice şi acordurile internaţionale.

5G terestu

În vederea transmiterii unui volum enorm de date pentru Internetul Obiectelor (IoT – Internet of Things), tehnologia 5G, atunci când e dezvoltată total, va folosi unde milimetrice, ce sunt transmise slab prin material solid. Acest lucru va solicita fiecărui operator să instaleze staţii de bază la fiecare 100 metri în fiecare arie urbană din lume. Spre deosebire de generaţiile anterioare de reţele wireless, în cadrul cărora o singură antenă transmite către o arie largă, staţiile de bază şi dispozitivele 5G vor avea antene multiple aranjate în “reţele fazate” care colaborează pentru a emite raze fascicule focalizate, dirijabile, asemănătoare cu laserele, ce se pot urmări reciproc.

Fiecare telefon 5G va conţine duzine de antene mici, toate colaborând pentru a urmări şi ţinti o rază foarte focalizată către cel mai apropiat turn de comunicaţii celulare. Comisia Federală pentru Comunicaţii din Statele Unite (FCC) a adoptat reguli4 permiţând capacităţi de putere efectivă pentru aceste fascicule de pană la 20 de waţi, de zece ori mai puternice decât nivelele admise pentru telefoanele actuale. Fiecare staţie de bază 5G va conţine sute sau mii de antene ţintind raze multiple asemănătoare cu laserul, în mod simultan, catre celulare şi diverse dispozitive folosite de utilizatori, în aria pe care o deservesc. Această tehnologie se numeşte “input-uri multiple, outputuri multiple” sau MIMO. Regulile FCC permit ca puterea efectiv radiată a razelor unei staţii de bază 5G să fie 30,000 waţi per 100 MHz de spectru, 2 sau echivalentul de 300,000 waţi per GHz de spectrum, de zeci până la sute de ori mai puternică decât nivelul permis pentru staţiile de bază curente.

5G spaţial

Cel puţin cinci companii propun să ofere 5G spaţial combinând 20,000 sateliţi pe orbita joasă şi medie a Pământului, ce vor infăşura Pământul cu fascicule puternice, ţintite şi directabile. Fiecare satelit va emite unde milimetrice cu o putere efectiv radiată de maxim 5 milioane de waţi prin intermediul miilor de antene aşezate în reţele fazate. Deşi energia degajată de sateliţi va fi mai scăzută decât cea provenită de la antene terestre, va iradia arii de pe Pământ unde ceilalţi transmiţători nu ajung. Mult mai important este faptul că sateliţii vor fi localizaţi in magnetosfera Pământului, fapt ce va exercita o influenţă considerabilă asupra proprietăţilor electrice ale atmosferei. Alterarea mediului magnetic al Pământului poate constitui o ameninţare mult mai mare la adresa vieţii decât chiar radiaţiile de la antene terestre. Efectele nocive ale radiaţiilor de radiofrecvenţă sunt deja dovedite.

Efectele nocive ale radiaţiilor de radiofrecvenţă sunt deja dovedite

Chiar înainte ca 5G să fie propus, numeroase petiţii şi apeluri din partea comunităţii ştiinţifice internaţionale, incluzând Apelul Freiburger semnat de peste 3,000 doctori, au solicitat oprirea expansiunii tehnologiei wireless şi au propus un moratoriu asupra noilor staţii de bază. În anul 2015, 215 oameni de ştiinţă din 41 ţări au transmis un semnal de alarmă către Naţiunile Unite (UN) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO). Ei au afirmat că “numeroase publicaţii ştiinţifice recente au demonstrat că EMF [câmpurile electromagnetice] afectează organismele vii la nivele mult mai scăzute decât cele aceptate în majoritatea ghidurilor naţionale şi internaţionale”. Mai mult de 10,000 studii ştiinţifice revizuite demonstrează efectul nociv asupra sănătăţii umane al radiaţiilor.

Efectele includ:

 • Schimbarea ritmului cardiac
 • Alterarea expresiei genetice
 • Alterarea metabolismului
 • Alterarea dezvoltării celulelor stem
 • Cancer
 • Boli cardiovasculare
 • Deficienţe cognitive
 • Distrugerea ADN
 • Impact asupra stării generale
 • Creşterea nivelului de radicali liberi
 • Deficienţe de memorie şi învăţare
 • Calitate scăzută a spermei
 • Avort24
 • Afectare neurologică
 • Obezitate şi diabet
 • Stres oxidativ

Efectele asupra copiilor includ autism, tulburare hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD) şi astm.

Deteriorarea are efecte nocive ce merg dincolo de rasa umană, existând deja dovezi numeroase legate de deteriorarea diverselor plante si animale sălbatice precum şi animale de laborator, incluzând: • Furnici • Insecte • Păsări • Mamifere • Păduri • Şoareci • Broaşte • Plante • Musculiţe • Şobolani • Albine • Copaci Efecte negative microbiologice au fost de asemenea înregistrate. Agenţia Internaţională de cercetare asupra Cancerului (IARC) de sub WHO a concluzionat în 2011 că radiaţiile RF cu frecvenţe între 30 kHz – 300 GHz sunt, posibil, cancerigene pentru oameni.

Oricum, dovezi recente, incluzând ultimele studii legate de folosirea telefoanelor celulare şi riscul de cancer la creier, indică faptul că radiaţiile RF sunt într-adevăr cancerigene pentru oameni şi ar trebui acum clasificate ca şi ”Cancerigen grup 1” alături de fumul de tutun şi azbestos. Semnalele wireless de tehnologie mai recentă sunt în mod puls. Efectul negativ este cauzat atât de înalta frecvenţă a undelor operatorului cât şi de pulsaţiile de frecvenţă joasă.

Punerea în folosinţă a sateliţilor 5G trebuie interzisă!

Pământul, ionosfera şi atmosfera inferioară formează circuitul electric global în care noi trăim. Se ştie deja că ritmurile biologice —ale oamenilor, păsărilor, hamsterilor, şi păianjenilor—sunt controlate de către mediul electromagnetic natural al Pământului şi că bunăstarea tuturor organismelor depinde de stabilitatea acestui mediu, incluzând a proprietăţilor electrice ale atmosferei.

într-o lucrare fundamentală, s-a explicat importanţa rezonanţelor Schumann şi de ce alterările ionosferei pot afecta presiunea snagvină şi melatonina şi cauza “cancer, boli reproductive, cardiace şi neurologice precum şi moarte”. Aceste elemente privind mediul nostru electromagnetic au fost deja afectate de radiaţiile provenind de la liniile de electricitate. Radiaţii armonice provenind de la liniile electrice ajung în ionosfera şi magnetosfera Pământului, unde sunt amplificate de interacţiunile undă-particulă. În 1985, Dr. Robert O. Becker a atras atenţia ca acest tip de radiaţii a schimbat deja structura magnetosferei, iar extinderea acestui efect “ameninţă viabilitatea întregii vieţi pe Pământ”. Plasarea zecilor de mii de sateliţi în mod direct atât în ionosferă cât şi în magnetosferă, emiţând semnale modulate de milioane de waţi şi miloane de frecvenţe, e foarte probabil să ne afecteze mediul electromagnetic dincolo de capacitatea noastră de adaptare. Monitorizarea informală a oferit deja dovezi indicând efecte serioase asupra oamenilor şi animalelor provenind de la aproximativ 100 sateliţi ce au furnizat servicii de telefonie 2G şi 3G de pe orbită joasă din 1998. Astfel de efecte nu pot fi înţelese doar prin considerearea nivelelor scăzute de radiaţii de la nivelul solului.

Cunoştinţe din alte discipline ştiinţifice trebuie de asemenea considerate, incluzând domeniul fizicii atmosferice sau acupuncturii. Adăugarea a 20,000 noi sateliţi 5G va polua adiţional circuitul electric global şi modifica rezonanţele Schumann, ce au facilitat de fapt dezoltarea vieţii pe Pământ. Efectele vor fi universale şi pot fi profund devastatoare.

5G este calitativ şi cantitativ diferit de 4G

Ideea că putem tolera nivele ale radiaţiilor de zeci până la sute de ori mai mari la lungimi de undă milimetrice se bazează pe modele greşite ce consideră organismul uman ca o carcasă de plastic umplută cu un lichid omogen. Premiza că undele milimetrice nu penetrează organismul dincolo de piele ignoră complet nervii, vasele sangvine, şi alte structuri ce conduc electricitatea şi care pot transporta curent generat de radiaţii în adâncime în organism.

Altă greşeală, probabil mult mai gravă, este aceea că reţelele fazate nu au antene obişnuite. Când un câmp electromagnetic obişnuit intră în corp, face ca sarcinile de încărcare să se mişte şi curenţii să curgă. Dar când pulsuri electromagnetice extrem de scurte intră în organism, altceva se întâmplă: chiar sarcinile de încărcare devin mici antene care reradiază câmpul electromagnetic şi îl trimit mai în adâncime în organism. Aceste unde reradiate se numesc precursori Brillouin. Ei devin semnificativi când fie energia, fie faza undelor se schimbă suficient de rapid. 5G va satisfice probabil ambele criterii. În plus, penetrarea chiar şi de suprafaţă reprezintă un pericol pentru ochi şi pentru cel mai mare organ al corpului, pielea, cât şi pentru creaturi foarte mici.

Studii revizuite ce au fost publicate recent, prezic arsuri termice ale pielii la oameni de la radiaţiile 5G şi absorbţie rezonantă de către insecte, ce absorb până la de 100 ori mai multe radiaţii de lungime de undă milimetrică faţă de cât absorb la lungimile de undă actuale. Din moment ce populaţiile de insecte zburătoare s-au redus cu 75-80 la sută din 1989 chiar şi în ariile naturale protejate, radiaţiile 5G pot avea efecte devastatoare asupra populaţiilor de insecte în toată lumea. Un studiu din 1986 al lui Om Gandhi a avertizat că undele milimetrice sunt absorbite cu putere de către cornea ochiului, şi că hainele obişnuite, de grosimi milimetrice, sporesc absorbţia energiei de către piele prin intermediul unui efect de tip rezonanţă. Russell (2018) revede efectele cunoscute ale undelor milimetrice asupra pielii, ochilor (incluzând cataracte), ritmului cardiac, sistemului imunitar şi ADN-ului.

Regulatorii au exclus în mod deliberat dovezile ştiinţifice legate de efectul dăunător

Actorii implicaţi până acum în dezvoltarea 5G au fost industria şi guvernele, în timp ce oameni de ştiinţă renumiţi în domeniul EMF, ce au documentat în mii de studii revizuite efectele biologice ale acestora asupra oamenilor, animalelor, insectelor şi plantelor, precum şi efectele alarmante asupra sănătăţii şi mediului, au fost excluşi. Motivul pentru directivele actuale de siguranţă neadecvate este reprezentat de conflictele de interese ale organismelor ce definesc standardele “datorită relaţiilor lor cu companiile de telecomunicaţii sau electrice ce subminează imparţialitatea ce ar trebui să guverneze regularea standardelor de expunere publică la radiaţii neionizatoare”. Profesorul Emerit Martin L. Pall expune conflictele de interes în detaliu şi listează studii importante ce au fost excluse, în trecerea sa sistematică în revistă a literaturii de specialitate.

Ipoteza termală nu mai este de actualitate:

Noi standarde de siguranţă sunt necesare. Standardele actuale de siguranţă se bazează pe ipoteza învechită că încălzirea este singurul effect nociv al EMF. După cum au afirmat Markov şi Grigoriev, “standardele de azi nu consideră poluarea reală a mediului cu radiaţii neionizatoare”. Sute de oameni de ştiinţă au demonstrat că multe tipuri de boli şi răni acute şi cronice sunt cauzate fără căldură (“efect non-termal”) de un nivel de radiaţii mult sub directivele internaţionale. Efectele biologice apar chiar şi la valori energetice aproape de zero.

În scopul protecţiei împotriva efectelor non-termice, durata de expunere trebuie luată în considerare. 5G va expune toţi oamenii la mult mai multe transmisiuni simultane, încontinuu, zi şi noapte, fără întrerupere. Noi standarde de siguranţă sunt necesare, ce ar trebui bazate pe expunerea cumulativă şi nu doar pe puterea degajată la un moment dat, şi de asemenea pe frecvenţă, lungime de bandă, modulaţie, forma undelor, lăţimea pulsului precum şi pe alte proprietăţi semnificative din punct de vedere biologic. Antenele trebuie restricţionate în spaţii specific, identificabile public. Pentru a proteja oamenii, antenele trebuie localizate departe de unde oamenii locuiesc şi muncesc, şi excluse de pe căile publice de deplasare ale oamenilor.

Pentru a proteja animalele sălbatice, aceste antene trebuie excluse din parcuri naţionale şi prezenţa lor strict limitată în arii îndepărtate ale Pământului. Pentru a proteja viaţa în ansamblul ei, sateliţii pentru comunicaţii comerciale trebuie limitaţi în număr şi interzişi de pe orbita joasă şi medie a Pământului. Reţelele fazate trebuie să fie interzise atât pe Pământ cât şi în spaţiu. Radiaţia tip EMF are efecte atât acute cât şi cronice Radiaţia tip RF are atât efecte imediate cât şi pe termen lung. Cancerul şi bolile de inimă sunt exemple de efecte pe termen lung. Alterarea ritmului cardiac şi schimbările în funcţionarea creierului (EEG) sunt exemple de efecte imediate. Un sindrom numit boala undelor radio în fosta Uniune Sovietică şi hipersenzitivitate electromagnetică (EHS) în restul lumii poate fi atât acut cât şi cronic. Profesorul Dr. Karl Hecht a publicat o istorie detaliată a acestor tipuri de sindrom, compilată dintr-o revizuire a mai mult de 1,500 lucrări ştiinţifice ruseşti şi a istoriilor clinice a mai mult de 1,000 din pacienţii săi din Germania.

Concluziile obiective includ probleme cu somnul, tensiune arterială şi ritm cardiac anormale, afecţiuni digestive, căderea părului, tinnitus şi mâncărimi. Simptome subiective includ ameţeală, stare de vomă, dureri de cap, pierderi de memorie, inabilitatea de a se concentra, oboseală, simptome tip răceală şi dureri de inimă. Dispoziţiile EUROPAEM EMF 2016 afirmă că EHS apare când oamenii sunt “expuşi continuu” la ritmuri crescânde de EMF-uri, şi când “reducerea şi prevenirea expunerii la EMF” este necesară pentru a restabili sănătatea acestor persoane. EHS nu ar mai trebui considerată o boală, dar o leziune din cauza unui mediu toxic ce afectează un număr din ce în ce mai mare de oameni, estimat deja la 100 de milioane global, şi care în curând poate afecta pe toată lumea108 dacă dezvoltarea globală a 5G este permisă. Declaraţia ştiinţifică internaţională asupra EHS şi a sensibilităţii chimice multiple (MCS), Bruxelles, a afirmat în 2015 că “inacţiunea este un cost pentru societate şi deja nu mai este o opţiune … Noi recunoaştem în unanimitate acest pericol serios la adresa sănătăţii publice … solicităm urgent ca măsuri majore de prevenţie să fie adoptate şi prioritizate, pentru a înfrunta această pan-epidemie globală în perspectivă” (accentuarea adăugată).

Guvernele lumii eşuează în ceea ce priveşte datoria lor de a avea grijă de populaţiile guvernate

În graba lor exagerată de a implementa 5G şi de a încuraja folosirea neîngrădită a spaţiului, Uniunea Europeană, Statele Unite şi guvernele naţionale din toată lumea fac paşi către a asigura un mediu regulator “fără nicio limită“. Ei interzic autorităţilor locale de a aplica legi privind mediul, “în interesul dezvoltării rapide şi eficiente”, îndepărtând “obstacole inutile … cum ar fi procedurile de planificare locală [şi] varietatea limitelor specifice ale emisiilor câmpului electromagnetic (EMF) cât şi a metodelor necesare pentru a le agrega”. Guvernele aprobă legi pentru a permite prezenţa facilităţilor wireless în toate spaţiile publice.

Până acum, majoritatea facilităţilor wireless a fost amenajată pe proprietăţi private, la distanţă de case şi instituţii. Pentru ca acestea să fie amplasate la distanţe mai mici de 100 de metri una de alta conform cerinţelor 5G, de acum încolo vor fi localizate pe trotuare direct în faţa caselor şi instituţiilor şi deasupra capetelor pietonilor, incluzând mame cu copii. Cerinţele publice şi audierile publice au fost eliminate. Chiar dacă vor fi audieri şi 100 experţi tehici s-ar prezenta împotriva 5G, legi au fost deja date facând să fie ilegal pentru autorităţile locale să ia în considerare aceste opinii.

Legea US, de exemplu, interzice guvernelor locale să reglementeze tehnologia wireless “pe baza efectelor de mediu ale radiaţiilor frecvenţelor radio”, iar tribunalele au inversat deciziile regulatorii legate de plasarea turnurilor de comunicaţii celulare deoarece majoritatea depoziţiilor erau despre sănătate. Asiguratorii nu vor acoperi riscurile EMF, şi există zero claritate asupra entităţii ce va purta responsabilitatea legală pentru distrugerea sau afectarea vieţii sau proprietăţii rezultate din expunerea la 5G, fie terestră, fie spaţială. În absenţa unui regim legal agreat şi comprehensiv legat de activităţile din spaţiu, responsabilitatea legală pentru aceste activităţi este inexistentă, în ciuda prospectului ca întregi continente, atmosfera şi oceanele să fie în pericol din cauza acestora.

Acordurile internaţionale sunt violate

Copiii şi obligaţia de diligenţă

Convenţia asupra drepturilor copilului a UN afirmă că statele vor “face demersuri să asigure copilului un nivel de protecţie si grijă necesar pentru binele său” (art. 3), “să se asigure … supravieţuirea şi dezvoltarea copilului” (art. 6) şi “să ia măsuri corespunzătoare împotriva bolilor … luând în considerare pericolele şi riscurile poluării mediului” (art. 24(c)).

Codul de la Nuremberg (1949) se referă la toate experimentele pe oameni, incluzând astfel dezvoltarea de 5G cu nivele de radiaţii RF noi, mai mari şi cu un tip de expunere ce nu a fost testat pentru siguranţă înainte de a fi adus pe piaţă. “Aprobarea voluntară a oamenilor este absolut esenţială” (art. 1). Expunerea la 5G va deveni involuntară. “Niciun experiment nu poate fi derulat, unde există un motiv a priori să se creadă că moartea sau incapacitarea poate apărea” (art. 5). Concluziile a peste 10,000 studii ştiinţifice şi vocile a sute de organizaţii internaţionale reprezentând sute de mii de membri ce au suferit de diferite condiţii şi au fost mutaţi forţat din casele lor din cauza facilităţilor deja existente de comunicaţii wireless, reprezintă “motive a priori să credem că moartea sau incapacitarea pot apărea”.

Datoria de a informa şi EMF-urile

Consiliul Mondial pentru Standardizarea Telecomunicaţiilor (2012) al Uniunii Internaţionale pentru Telecomunicaţii (ITU) a afirmat că “este necesar ca publicul să fie informat despre efectele Apel internaţional: Stop 5G pe Pământ şi în Spaţiu 8 posibile ale expunerii la câmpuri electromagnetice (EMFs)” şi a invitat statele membre să “adopte măsuri potrivite în vederea asigurării respectării recomandărilor internaţionale corespunzătoare de protecţie a sănătăţii împotriva efectelor adverse ale EMF”.

Evaluarea intermediară a Planului de Acţiune privind Mediul şi Sănătatea din Europa 2004- 2010 (2008): “Parlamentul European…notează că limitele existente pentru public asupra expunerii la câmpuri electromagnetice nu mai sunt de actualitate, … în mod evident nu iau în calcul dezvoltarea tehnologiilor informatice şi de comunicaţii, sau recomandările Agenţiei de Mediu din Europa sau standardele mai stricte de emisie adoptate, de exemplu, în Belgia, Italia şi Austria, şi nu adresează problematica grupurilor vulnerabile, cum ar fi femeile gravide, nounăscuţii şi copiii.”

Rezoluţia 1815 (Consiliul Europei, 2011): “Trebuie luate toate măsurile rezonabile spre a se reduce expunerea la câmpuri electromagnetice, în special la frecvenţe radio de la telefoane mobile, în particular expunerea copiilor şi a tinerilor.”

Mediul Declaraţia Naţiunilor Unite asupra Mediului (1972): “Aruncarea substanţelor toxice … în cantităţi sau concentraţii ce exced capacitatea mediului de a le procesa, trebuie oprită pentru a asigura că o distrugere semnificativă sau ireversibilă nu se produce asupra ecosistemelor.” (principiul 6).

Carta mondială pentru natură (1982): “Activităţile ce pot cauza o distrugere ireversibilă a naturii trebuie sa fie evitate … Unde efectele adverse nu sunt înţelese în totalitate, activităţile trebuie întrerupte” (art. 11).

Declaraţia de la Rio privind Mediul şi Dezvoltarea (1992): “Statele au … responsabilitatea de a se asigura că activităţile din jurisdicţia sau sub controlul lor nu cauzează prejudicii mediului altor state sau dincolo de limitele jurisdicţiei proprii” (principiul 2).

Summitul Mondial al Naţiunilor Unite privind Dezvoltarea Durabilă (2002): “Există o nevoie urgentă de … a crea raspunsuri mai eficiente în ceea ce priveşte politicile naţionale şi regionale legate de ameninţările de mediu asupra sănătăţii oamenilor” (para. 54(k)).

Convenţia Africană asupra Conservării Mediului şi Resurselor Naturale (2017): “Părţile vor … lua toate măsurile corespunzătoare pentru a preveni, ameliora şi elimina cât de mult posibil efectele detrimentale asupra mediului, în particular din cauza substanţelor radioactive, toxice şi a altor substanţe şi deşeuri periculoase.” (art. 13).

Sănătatea şi drepturile omului

Declaraţia universală a drepturilor omului: “Fiecare are dreptul la viaţă, libertate şi securitate personală” (art. 3).

Strategia Naţiunilor Unite asupra Sănătăţii Femeilor, Copiilor şi Adolescenţilor (2016-2030) are ca obiective să “transforme”, prin extinderea mediilor pozitive; să “supravieţuiască”, prin reducerea mortalităţii materne şi infantile; şi să “progreseze” prin asigurarea sănătăţii şi a stării de bine şi reducerea numărului de decese şi boli generate de poluare.

Spaţiu Tratatul privind Spaţiul Cosmic (1967) declară că “folosirea spaţiului cosmic să fie făcută astfel încât să “se evite contaminarea sa precum şi fără a produce schimbări adverse în mediul Pământului” (art. IX).

Orientările strategice ale Naţiunilor Unite pentru sustenabilitatea pe termen lung a activităţilor din spaţiul cosmic (2018): “Statele şi organizaţiile internaţionale interguvernamentale trebuie să adreseze … riscurile asupra oamenilor, proprietăţii, sănătăţii publice, şi mediului legate de lansarea, operarea pe orbită şi reintrarea obiectelor spaţiale” (orientarea strategică 2.2(c)).

Guvernele lumii se joacă riscând viaţa de pe Pământ. Albert Einstein a afirmat că “Dumnezeu nu dă cu zarul”. Dar prin dezvoltarea transmisiunii pe Pământ şi în spaţiul cosmic a 5G, o tehnologie fără precedent ce foloseşte unde milimetrice folosită până acum doar ca armă energetică în operaţiuni militare şi de control al mulţimilor, guvernele lumii dau cu zarul în mod nechibzuit asupra vieţii pe Pământ. Refuzul de a accepta şi aplica cunoştinţe tehnice relevante şi valide este de neacceptat din punct de vedere etic.

Studiile arată că 5G—şi în special 5G bazat pe spaţiu—contravine principiilor consacrate dintr-o suită de acorduri internaţionale. Cerem ca UN, WHO, EU, Consiliul Europei şi guvernele naţionale:

(a) Să ia măsuri imediate pentru oprirea dezvoltării 5G pe Pământ şi în spaţiul cosmic pentru a proteja omenirea, în principal copiii nenascuţi, nou-născuţii, copiii, adolescenţii şi femeile gravide, cât şi mediul înconjurător;

(b) Să urmărească Convenţia Naţiunilor Unite asupra Drepturilor Copilului şi Rezoluţia Consiliului Europei 1815 privind informarea cetăţenilor, inclusive a profesorilor şi doctorilor, asupra riscurilor de sănătate (pentru adulţi şi copii) de la radiaţii RF, şi de ce trebuie şi cum pot ei evita comunicaţiile wireless şi staţiile de bază, în special în sau lângă creşe, grădiniţe, şcoli, spitale, locuinţe şi locuri de muncă;

(c) Să favorizeze şi să implementeze sisteme de telecomunicaţii pe fir în loc de wireless;

(d) Să interzică industriei de wireless/telecomunicaţii prin organizaţiile lor de lobby de la a convinge persoane cu funcţii oficiale să ia decizii ce permit extinderea radiaţiilor RF, incluzând 5G terestru şi spaţial;

(e) Să numească imediat—fără interferenţe din industrie—grupuri internaţionale de oameni de ştiinţă specializaţi în EMF şi sănătate independenţi, cu adevărat imparţiali şi fără conflicte de interes, în scopul de a stabili noi standarde internaţionale de siguranţă pentru radiaţii EF ce nu se bazează exclusiv pe intensitate, dar ce consideră expunerea cumulativă, şi care protejează împotriva tuturor efectelor privind sănătatea şi mediul, nu doar a efectelor termale şi nu doar prin prisma efectelor asupra oamenilor;

(f) Să numească imediat— fără interferenţe din industrie—grupuri internaţionale de oameni de ştiinţă specializaţi în EMF, sănătate, biologie şi fizică atmosferică, în scopul de a dezvolta un cadru de reglementare comprehensive care să asigure că folosirea spaţiului cosmic este sigură pentru oameni şi mediu, luând în considerare radiaţiile RF, gazele de evacuare ale rachetelor, funinginea neagră şi reziduurile spaţiale precum şi impactul lor asupra stratului de ozon, încălzirii globale, atmosferei şi conservării vieţii pe Pământ. Nu doar tehnologia terestră trebuie să fie sustenabilă, dar şi cea din spaţiu, pentru adulţi şi copii, animale şi plante.

72694909_530600591092001_4600689282946957312_n

Intra pe linkul de mai jos si cumpara cartea in format electronic!

 

 

 

Sursa – https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

One Response to Stop 5G pe Pământ şi în Spaţiu

 1. anghel adrian says:

  Urmeaza marea prajeala!😡

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: