Sistemul de control – cum suntem împiedicați să gândim liberi


     Din cele mai vechi timpuri oamenii au fost controlați de către cei ce conduceau lumea în care trăiau. Societățile tribale, primele regate, imperiile, toate au folosit forme de control și manipulare cu scopul de a-i face pe cetățeni să accepte ideile  conducătorilor. Fie că era vorba de religie sau dictatură, oamenii au fost obedienți și au acceptat controlul unei elite. Acea elită, în funcție de nevoi, crea premisele unei situații apoi beneficia de pe urma ei. Se pare că societatea umană e creată pentru obediență. Nicicând, indiferent de sistemele de control, oamenii nu s-au răsculat împotriva sistemului, sau dacă au făcut-o, numărul lor a fost destul de mic. Diferența între o societatea tribală și cea modernă e destul de mare. Atunci era vorba de supraviețuire. Capacitatea conducătorilor de a mobiliza mulțimile era de cele mai multe ori vitală. Însă în timpurile noastre se observă o tendința de control absolut combinată cu o un trend spre o dictatură mondială. Cu timpul, anumite forme de guvernare au lăsat impresia că omul de rând are capacitatea de a alege; de a vota dacă merge la război sau dacă va fi pace, de a alege austeritatea, legi care îi îngrădeau libertatea, concepte care nu erau acceptate de către majoritatea celor ce formau societatea, etc. Însă în tot acest timp oamenii au fost coordonați din umbră pentru a fi direcționați către o idee sau alta. Cum de au relizat acest lucru elitele? În ultima sută de ani, prin complicitatea media și prin intermediul tehnologiei. Tehnologie care e mult mai nocivă decât am crede noi. Lăsând la o parte avantaje ei, trebuie să fim conștienți și de nivelul dependență la care suntem supuși.

      Undeva pe la jumătatea secolului XX, oamenii de știință ce lucrau pentru complexul militar industrial au dezvoltat aplicații în domeniul neurotehnologiei ce le-au permis descifrarea activității creierului uman. Tehnologia a făcut posibil monitorizarea oamenilor și identificarea a ceea ce gândeau, vedeau sau auzeau. În același timp le-a permis ca aceste funcții să fie controlate artificial: gânduri, sunete, și chiar vise puteau fi introduse artificial direct în mintea umană, indiferent dacă subiectul era treaz sau  dormea. Discursurile și acțiunile lor puteau fi controlate în mod involuntar. Subiecții (victimele) nefiind conștienți de ceea ce se întâmplă. Persoanele ale căror centrii cerebrali sunt stimulați electric cred că acțiunile lor sunt suma deciziilor luate de către ei. Oamenii care au luat parte la experimente nu erau conștienți de acțiunile externe. Recunoscând importanța militară a tehnologiei, liderii celor mai înalte nivele de autoritate au impus o clasificare secretă asupra acestora și au folosit inițial tehnologia în domeniul militar.  Toate astea se întâmplau înainte ca oamenii de rând să aibă acces la televiziune prin cablu, telefoane celulare sau computere personale. La un moment dat, dezvoltarea științei a ajuns în punctul în care implantul în creier putea fi realizat  cu un înalt grad de precizie și eficiență. Electrozi mai subțiri decât un fir de păr puteau fi introduși în creier fără intervenție chirurgicală. Tehnologia wireless, care funcționa pe aceleași principii cu ale telefoanelor inteligente de azi, făcea posibil ca subiecții (victimele) să fie controlați de la distanță fără ca aceștia să fie conștienți.

    La un moment dat s-a decis implantarea acestui program pe scală largă asupra populației, fără ca aceasta să fie conștientă și în condiții de secretizare maximă. Programele erau supervizate de către complexul militar și vizau schimbarea comportamentului uman. Începând cu anii 1970-1980 televiziunea pătrundea în mai toate casele oamenilor. Zeci, sute de canale TV distrau populația, o făceau docilă și o manipulau în ce direcție se dorea. Studii științifice făcute publice au scos la iveală faptul că imaginile vizualizate la o anumită frecvență pot modifica anumite gânduri ba chiar  pot implanta idei fără ca subiectul să fie conștient de asta. Persoana în cauza ar crede că acele idei îi aparțin. Pentru a împiedica publicul să conștientizeze aceste aspecte, au fost puse în aplicare numeroase operațiuni de dezinformare. Canalele media, aparent private dar controlate de către statul din umbră prin persoane obediente acestuia, au manipulat opinia publică în direcția dorită. Pentru ca totul să fie și mai credibil au fost înființate televiziuni care aparent erau în tabăra oponenților. Exact ca partidele politice care par să lupte între ele, televiziunile arătau cealaltă față a monedei dar într-un mod manipulatoriu.

     În secolul XXI guvernele au început să se debaraseze de drepturile cetățenilor sub anumite pretexte. Siguranța cetățenilor, care era asigurată inițial de către stat și plătită de către cetățeni, a fost pusă înaintea libertății lor. O mare parte a populației civile a fost recrutată și este complice la acțiunile statului. Aceste persoane își trădează semenii în schimbul unor locuri de muncă mai bine plătite, promisiuni false de securitate sau siguranță. Participarea lor, tăcerea și obediența față de sistem face posibilă demontarea protecțiilor individuale. La un moment dat aceștia nu vor mai fi de folos statului iar privilegiile lor vor fi revocate. Unii, chiar dacă nu realizează acum vor înfrunta consecințe și mai grave, deoarece, prin participarea lor au demonstrat că se lasă vânduți și nu pot fi de încredere. Statul nu va mai avea nevoie de loialitatea lor. În același timp oamenii au fost direcționați către activități care să le ocupe timpul și mintea cu idei inoculate de către sistemul de control. Sunt și persoane care caută să descopere adevărul din spatele știrilor, care vor să se apere de sistemul de control mental la care suntem supuși. Guvernul din spatele scenei a prevăzut asta. O multitudine de site-uri „alternative” sunt plătite de către guvern în scopul de a demasca, și a oferi îndrumări „dizidenților”.  Aceste site-uri furnizează informații despre atrocitățile guvernului ascuns, informații care nu sunt prezentate de către mediile de știri oficiale. Această practică conduce o anumită (mică) pătură a societății să creadă ca au găsit o sursă independentă de informații,o sursă care le expune „adevărul”. Aceste site-uri conduc publicul în erore prin prezentarea unor adevăruri amestecate cu minciuni. Ca rezultat, mulți gânditori liberi cred că au fost „treziți” la realitate, când de fapt au fost atrași în altă capcană a sistemului. Ca un exemplu, veți observa ca majoritatea site-urilor de profil nu vor furniza niciodată soluții de ieșire din impas, concentrându-se doar pe probleme. Probleme care de altfel sunt conștientizate de către cei care citesc și caută astfel de informații.  (Tocmai de aceea e bine să fim informați și să gândim singuri. Nimeni nu va veni cu o soluție fiabilă pe plan extern, cu o soluție pentru toți. De cele mai multe ori soluțiile sunt individuale. În funcție de probleme și de capacitățile financiare, dacă am conștientizat problema suntem în stare să găsim și soluția. Doar cei care nu văd adevăratele probleme nu vor găsi soluții.)

   Paralel cu informațiile difuzate de către televiziuni, ziare, internet, într-un cuvânt mass-media, oamenii de știință au dezvoltat un sistem de care nimeni nu poate scăpa. Un câmp electric ce e prezent peste tot în jurul nostru și care ne afectează, mai mult sau mai puțin și ne condiționează modul de gândire, ne impune norme și dogme. Pentru a explica mai bine acest sistem e nevoie să explicăm anumite date tehnice, date care sper că nu vor plictisi cititorul.

 Creierul uman este format din miliarde de neuroni (celule celebrale) care utilizează energia electrică pentru a comunica între ei. Activitatea simultană a acestora produce o cantitate mare de energie electrică în creier. Fiecare gând, emoție, generează un anumit tip de activitate ce poate fi detectată cu ajutorul echpamentelor moderne. Aceste aparate au pus în evidența undele cerebrale. Odată cu descoperirea acestora, cercetătorii  au descoperit că undele cerebrale nu sunt doar o reprezentare a stării mentale ci ele pot fi influențate prin stimulări externe pentru a schimba stările mentale ale unei persoane. Astfel, prin impulsuri sonore, luminoase sau electrice se poate induce o anumită stare unor grupuri de persoane. Cercetările din domeniul neurostiintei au fost făcute publice începând cu anii ’30 dar au avut mai mult aplicabilitate în domeniul medical. Armata a descoperit că poate induce anumite sentimente de frică și groază soldaților iar guvernul din umbră s-a decis să folosească aceste proces pe populația globului. Ce mod mai bun de a introduce anumite impulsuri electrice la sclala planetară decât tehnologia wirless sau wi-fi ?

     Sistemul ALOHA, sau ALOHAnet, a fost primul sistem de rețele de calculatoare dezvoltat la Universitatea din Hawaii care folosea tehnologia Wi-Fi. Sistemul a devenit operațional în iunie 1971. Cel puțin primul sistem făcut public, pentru că tehnologia exista de câteva decenii bune… Tehnologia de transmisie fără fir (wireless) și telecomanda au fost inventate de către Nikola Tesla în 1898.  Un smartphone (cuvânt englez cu traducerea „telefon inteligent”) este un telefon mobil multimedia multifuncțional, conectat la o rețea GSM sau UMTS. Totuși cea mai spectaculoasă aplicație realizată deja pentru majoritatea modelelor de smartphone este conexiunea la Internet. Simon Personal Communicator de la IBM a fost primul telefon inteligent din lume, dispozitivul fiind lansat în 1992. În afară de a iniția și primi apeluri, Simon putea fi folosit pentru e-mail-uri, faxuri, notițe și era dotat și cu o agendă. Primul laptop wi- fi apărut pe piață a fost iBook G3 de la Apple și a fost comercializat începând cu anul 1999.

     De 15 ani rețelele wireless s-au înmulțit atât de mult încât în orice oraș mergi ești înconjurat de acest câmp electric ce acționează asupra creierului nostru și îl „programează” în moduri cum nici nu visăm. Unii spun că dacă nu deții un telefon mobil sau nu folosești o rețea wireless nu ești afectat de aceste unde. Antenele sunt plasate și în afara orașelor, au acoperire națională și globală. Idei care crezi că sunt ale tale sunt implantate fără știrea ta, gânduri și chiar emoții sunt generate prin intemediul câmpurilor din jurul nostru. Suntem înconjurați de un câmp electric ce bombardează creierul cu unde electrice asemănătoare undelor celebrale. După cum știm, creierul poate fi asemuit cu un procesor dar în acelas timp este receptor și emițător. Receptând aceste impulsuri electrice le procesăm fără a fi conștienți. Oceanul de radiații din jurul noostru nu doar că ne afectează sănătatea și ne transformă dar ne și influențează modul în care gândim și acționăm.

 Românii se mândresc cu faptul că au cea mai rapidă conexiune la internet. Antenele de telefonie mobilă și wi-fi împânzesc orașele țării cum nu o fac nicăieri în Europa. În același timp se observă obediența de care dau dovadă oamenii în raport cu nivelul de trai. Tăieri de salarii, tăieri de pensii, restructurări de personal, închideri de spitale,  cel mai scăzut nivel de trai, cel mai mic salariu din Uniunea Europeană… Ce fac oamenii ? Nimic. Așteaptă. Să fie oare doar o coincidența între aceste lucruri? N-aș prea crede. Foarte multe site-uri au început o campanie agresivă împotriva ciparii, implantării de microcipuri în corpul uman. Nici nu e nevoie de aceste cipuri. Poate la un nivel mai pragmatic, însă acest sistem (telefonia mobilă) face exact ceea ce ar face și un cip. Telefoanele mobile sunt folosite nu doar pentru efectuarea apelurilor ci și pentru conectare la internet, plata facturilor, plata cumpărăturilor, etc. Sunt programe care sunt în faza de testare care vor face ca telefonul mobil să fie folosit și ca Buletin sau Carte de Identitate. Așadar am ajuns sclavii tehnologiei și în acels timp dependenți, fără să realizăm, de un sistem electric. Sistem care în curând va gândi pentru noi. Deja ne spune ce să cumpărăm, când să o facem, ce să mâncăm, cu cine să votăm, când să ne răsculăm și împotriva căror idei.

 Trezește-te române, ai dormit destul!

72694909_530600591092001_4600689282946957312_n

Intra pe linkul de mai jos si cumpara cartea in format electronic!

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

21 Responses to Sistemul de control – cum suntem împiedicați să gândim liberi

 1. Alexandru says:

  Acest articol ma face sa ma simt o oaie proasta si neputincioasa .
  Aceasta oaie are o intrebare . Care e solutia ?

 2. cantecul polifonic cat si cel al inuitilor..exemplificate in acelasi videoclip desi imaginea si mesajul nu sint uzuale si pot parea urate, greu de acceptat, poate iti va da raspunsul.https://youtu.be/PV9IYUwwZhU?list=RDIteL6BJo7Ng&t=6.Eu nu am datetele complete , banuiesc ca asa cum o pisica toarce in zonele presupus negative de intersectie a liniilor Hartman pamantului putem si noi cumva sa anulam vibratiile energetice negative din jurul nostru.Legile vechi feng shui stabileau pe baza unor teste empirice si folosirea unor minti antrenate unde poti sa construiesti case, cum sa le organizezi- acum un maestru de asta ar fi depasit penrtu ca niciunde nu ar mai considera benefic sa constuiasca ceva pentru oameni…intrepatrunderea energiilor pamantului cele naturale cat si cele artificiale dupa cum povesteam fiind daunatoare ca dracu.http://amira-paranormal.blogspot.ro/2010/04/globul-pamintesc-este-strabatut-de-o.html.Nu e singura sursa, nu e o gluma sint zone si zone pe pamant si chiar intr-o casa in care obisnuiesti sa dormi poti sa faci cancer daca alegi sa ai patul de partea nepotrivita./..acum cu wirelessul nu mai avem griji caci ne limiteaza foarte mult optiunile..asta e peste tot.Deci cum sa facem sa ne ferim de ce se poveseste mai sus..ne luam pisici si ne imbracam cu ele vii gata.Sau ma inchid in casa si fac ca lupii..noroc ca nu ma va auzi nici-unvecin https://youtu.be/zZgUd4uG3X0?list=RDIteL6BJo7Ng&t=148 Uneori cainii sint tristi alteori se plictisesc sau vad luna prea aproape si-i simt atractia .alteori cica sa dai cainele care urla langa casa caci aduce paguba..eu cred ca el o prevesteste sau presimte in functiile de energiile pe care le simte in preajma acelei case..nu sintem nici caini nici maestri fenshui,nici macar nu putem canta ca Sainkho asta…deci ramane problema in studiu…mie imi plac clopoteii…daca nu sparg urehile sparg ei ceva din zidul din jurul nostru…ca o oglinda care se sparge in mii de bucati si lasa dincolo de ea fereastra libera..am vazut o faza adevarata la CAsa armatei din Bucuresti..intri si dupa ce urci niste trepte oglinda in sanga in dreapta alte trepte…eu am mers catre dreapta sa urc pe scarile din dreapta..cand am inceput sa urc pe scarile adevarate..mai era unul in spatele meu care se intoarcea din drum dupa ce umblase si el catre oglinda(ala era din India-mai destept decat mine profesor mare).Am inceput sa evit oglinzile.Mintea noastra poate crea numai miraje si perceptii eronate…eu stiu caci am vazut momente triste si amuzante din viata diversilor oameni..unii au dat cu toporul in capul vecinului si aveau de fapt tumori cerebrale.Deci cum sa nu!?Creierul uman e tare fragil si puternic in acelasi timp..insa nu poti sa te bazezi prea mult pe perceptia si acuratetea perceptiilor lui. Sintem cu totul un sistem de reactie in care inima are niste reactii ce preced ajungerea informatiilor la creier..(eu ma trezesc uneori tocmai inainte de a suna telefonul cand ma cauta cineva si tocmai cand ma mir de ce m-am trezit incepe sa sune si telefonul), in situatii de pericol frecventa cardiaca creste inainte ca stimulul sa apara..asa ca ce dracu ar avea creierul sa proceseze in timp util? Sa opunem energiile naturale ale pamantului celor folosite de imebcili ca sa ne indobitoceasca?Poate. Numai ca numai un idiot ca Oreste Teodorescu poate4 sa recomande aparatul care ar face cam ce voiai tu Cristian-elimina multe din influentele energetice daunatoare din jurul nostru-Torser..si parca si Benone Sinulescu il recomanda.
  Eu nu dau credit aparatelor care ajuta impotriva altora -sint facute de obicei in aceeasi fabrica.

 3. mtkta says:

  Salut,

  Îți citesc cu mult interes articolele, pentru că reiese din ele că gândeștti ce spui și vezi lumea în care trăim cu mult mai multă luciditate decât majoritatea.

  Ai putea să lași niște surse despre controlul minții de la distanță prin tehnologie (telefon/ wireless), influențarea activității cerebrale, și inducerea gândurilor?

  Aș aprecia tare mult!

  Mulțumesc!

 4. agent Smith says:

  a folosi un dispozitiv de aceeasi natura cu emitatorul unor unde pentru a anula, prin rezonanta contrara, efecte malefice ale acelor unde tine de filozofia „ochi pentru ochi” si nu face nici un serviciu notabil; nu poti raspunde unei agresiuni in acelasi mod, natura nu face asa. personal am construit (dupa teoria lui Wilhelm Reich) si folosesc dispozitive orgonice in forma de piramida sau con. intr-acevar, in jurul aparaturii electro din casa cimpul energetic e disfunctional, insa in jurul orgonitelor el devine altfel, as zice armonic. internetul e plin de informatii despre asemenea dispozitive si efectele lor. cunosc pesoane care dupa ce si-au pus asa ceva in casa, au dormit continuu o zi, oriunde si cum i-a palit somnul, au ratat ziua de serviciu, iar citeva zile rutina zilnica le-a fost un chin din cauza nevoii de somn, dupa care au devenit „fresh”. insa la pomul laudat nu se merge cu sacul, dar e libera calea de pe pielea proprie….

 5. Moghy says:

  Ha,ha. Pai si aia de la tara ca n-au nici mobil de ce nu se rascoala….Altceva e dar nu vrei sa ne spui.

  • mtkta says:

   Acolo e lipsa totală de informație… Iar in casele unde exista TV, ce apare acolo e singura varianta posibila.

   Individul de rând a fost atât de mult îndopat cu minciuni si gogoși încât astăzi când i se spune ca altceva e adevărul, el nu poate concepe așa ceva. E mult mai simplu sa zici de celălalt ca e nebun sau prost decât sa accepți ca tu ești cel care a fost mințit si înșelat ani de-a rândul, si părinții, bunicii, străbunicii etc. la fel.

 6. Anonim says:

  no, ca disparusi … sper ca nu ti au facut nimica

 7. Cristina says:

  Acum este vorba despre supraviețuire mai mult decât oricând. Spiritul uman singur nu o poate asigura. El va ceda la durere, placere, dorințe de altă natură. Simbiotizarea acceptată conștient, negociată în condițiile sale poate asigura păstrarea unei părți din individ. E un drum lung și foarte periculos, presărat cu bici și îngenuncheri, cu alegeri teribile și dileme morale. Un drum care trece prin moarte.

 8. Pingback: Sistemul de control – cum suntem împiedicați să gândim liberi - Social media romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: