Metode pentru Tâmpirea Populaţiei


manipulare-196x300

V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebuiâ să vă servească, de ce nu sunteţi fericit şi nici măcar mulţumit, sau pur şi simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii ? Sunt convins că v-aţi întrebat. Dar v-aţi întrebat de ce nu faceţi nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează voi încerca să vă ofer 5 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, “Nu pot”.

Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populaţiei pe scurt MTP-uri. Precizez că în cele ce urmează cuvintele “citititor” , “telespectator” şi “cetăţean român” vor fi înlocuite cu “bizon” şi/sau “fraier”

MTP -1

În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar şi insistă pe câţi de mulţi bani are respectivul, câte chestii misto îşi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbaţi bine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de simpatic e în discuţiile cu presa. În acest fel, puţin câte puţin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viaţa acestui personaj. Apoi oferă-i informaţii despre situaţii conflictuale din viaţa acestui personaj realizat, de genul: divorţ cu scântei sau despărţire violentă, dispute pe moşteniri, corupţie, exprimări colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt şi informaţiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil. Toate aceste situaţii au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se regăseşte în acele situaţii, iar distanţa între el şi acel personaj i se pare insignifiantă, deşi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahaţii de câini din faţa blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobuz, şeful urlă la el ca la un animal, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba.

MTP – 2

În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.

MTP – 3

În fiecare zi pe toate canalele media dezvăluie-i bizonului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăreşti asta în minte uimeşte-l : fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hoţ în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranţă super-performante pentru siguranţa bizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate va organiza. În acest mod, fraierul, deşi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simţi că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează şi pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: “A furat el dar şi face!” Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare şi piper arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când aceştia sunt achitaţi de justiţie sau primesc pedepse cu suspendare.

MTP – 4

În fiecare zi pe toate canalele media arată-i fraierului informaţii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăuşi, spărgători de banci, elevi bătuţi de alţi elevi sau de profesori, pietoni omorâţi de şoferi recalcitranţi. Arată-i bizonului că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că nu mai trebuie să îşi lase copilul în faţa blocului. După aceea combină această metodă cu MTP – 2 şi MTP -3. Vei obţine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele acţiuni : îşi va cumpăra o uşă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îşi va lua pistol cu bile, îşi va asigura casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine. Apoi, acesta aparent liniştit se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienţa oamenilor legii atunci când au descins în casa traficanţilor din Ferentari şi au confiscat “uriaşa” cantitate de 200 de grame de cocaină (deşi anual la noi se trafichează tone)

MTP – 5

În fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală. Combină cu MTP – 1 şi prezintă-i “vedeta” (o femeie independentă care ţine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de “iubi” cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu şi să citească cărţi despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât.

Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul “stat + privat + media” care acţionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această ţară. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârşit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esenţial. Aş dori să precizez că nu aş avea aroganţa să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a “fraierilor”. Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate. Mulţumesc “pe această cale” propriei mele conştiinţe care m-a ajutat să fiu măcar un “fraier conştient“. Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor şi cu alte Metode pentru Tâmpirea Populaţiei şi vă invit şi pe dumneavoastră să povestiţi în ce mod v-aţi simţit fraieriţi. Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama. Eu zic că ajută, şi ajută chiar unde doare mai mult: la cap şi la buzunar.

Cartea #PlanetaArhonților poate fi comandată la adresa rayo.ro/carte

Sursa – Angel.org.ro

Alte postari similare:

Monstrul din(tre) noi

Cand ne-am pierdut puterea ?

Manipularea prin reclamele la medicamente, difuzate la TV

Televizorul te face pasiv !

Stirile dauneaza grav sanatatii tale !

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

125 Responses to Metode pentru Tâmpirea Populaţiei

 1. Jakky ecs says:

  „V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, […]”

  Ai crede ca ai fi de vina … dar nu, ești perfect întotdeauna alții sunt de vina, lumea conspira.

  • Vlad says:

   Consider ca esenta este sa implementeze frica, nesiguranta si dealtfel iti prezinta si solutiii la problemele imaginare. Fiecare e responsabil de lumea in care traieste si nu consider ca sunt altii de vina. Exista alternative.

   • Vladimir-Mihai Bologa says:

    Cam asa,este,simplu spus!….Tot Vlad imi spune….

   • Da, există alternative! Energie alternativă! Free energy… Asta ar schimba ff.multe, zic eu… Viaţa=Mişcare, tot ce este viu (macro sau micro) se mişcă, vibrează, are deci nevoie de energie…cei ce se consideră actualmente „stăpânii lumii” (masoni, sau numeşte-i cum vreţi) au această putere pt. că…stăpânesc resursele de?? ENERGIE! Când lumea va avea energie din plin, viaţa va decurge cu totul altfel… Free energy!…

   • paulluli says:

    Exact, asa cred si eu. Sunt alternative la Stiri sau News, poti schimba canalul, poti citi o carte sau pur si simplu faci ce crezi ca iti prieste. Nimeni nu ne baga frica in creier, nimeni nu ne ia banii din buzunar dar nici nu ni-i pune acolo decat daca permitem. O plimbare in parc, o muzica buna ne ridica starea spirituala. Depinde de noi cum ne facem viata. De 25 de ani refuz sa stau in fata televizorului la News sau filme violente, oriunde as fi in lume.
    Sa ai o zi pe merit.

  • hayan says:

   BA ESTI DE VINA!!!

  • ioio says:

   cine conspira? lumea ? pai lumea suntem noi, ei nu sunt lumea, ei conspira,

  • sandu says:

   Badie Jakky,
   N-ai inteles textul !
   Sfat amical: Incearca sa discuti cu prieteni pe care-i consideri mai destepti ca tine.
   Poate vei gasii un alt inteles al textului.

  • Drag00n says:

   „V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat,” . Copiii trebuie să fie de necontrolat, așa e normal și bine ! Doar niște copii retardați sunt „ascultători” și înfricoșați de moșnegii de părinți care au concepții de acu 100 de ani. http://www.damaideparte.ro/spiritualitate/osho-inteligenta-inocentei/

   • Carmen Dobre says:

    Copiii „retardati”, adica acei copii cu dizabilitati neuropsihice NU SUNT ASCULTATORI, intrucat ei nu au capacitatea de a intelege lucrurile cum o fac cei tipici. Tocmai ei sunt greu de controlat si nu se supun regulilor. Deci…. reformulati ca ati gresit!

   • arsenie flosca says:

    Mosnegii aia,au fost si ei tineri ,au trait intr-o perioada in care valorile umane faceau parte din meniul zilnic.Stiau sa respecte,sa se autoeduce si sa se formeze,stiau sa aprecieze eforturile aproapelui cand facea ceva.Asa cum sunt copii in ziua de azi,cum arata pizdificati cu coama de cal prinsa la spate,pantalonii in vine plini de rahat,drogati multi dintre ei,cu moda cu pantalonii pe jumatate trasi de i se vad fesele nespalate plina de tatuaje,moda luata de la triburile care se tatuau sa se recunoasca si din pucscarii.Nu stiu sa respecte o femeie,un om in varsta care are o viata de exparienta in fata,chiar parintii care i-au dat viata,ii face mosi,astia sunteti tinerii care vreti sa va manifestati si traiti intr-o lume fara idei,valori?Oare de ce nu pune asa problema,de ce nu se manifesta unul care a participat la OLIMPIADE,a facut o facultate chiar doua,traieste intr-o lume reala a valorilor.Nu cumva esti un EMO frustrat ca nu razbati in lumea reala???Asa se pare.Oare stii ce este un bacalaureat,sau stii vreo scoala sa fi absolvit????

 2. nan says:

  La ora actuala manipularea este mai periculoasa decat oculta in sine.Fara metodele astea n-ar putea sa-i aduca pe unii in stadiu de executanti.Vede la Tv ce vor sa impuna astia si bizonul da ordine sa faci cum pricepe El,asa ca zazania din casa este bonus la manipulare.Cand iti dai seama cine te conduce si ce fac in realitate , incearca sa deschizi capul celor din jur si constati ca bizonii sunt uniti in durere. Te vad fraier pe tine ca nu te uiti la Tv si nu sti nimic.Este buna colaborarea in domeniu,aflam cum sa facem slalom printre metodele lor si sa nu-i hranim cu negativitate..

  • Mark says:

   Ai spus: „Cand iti dai seama cine te conduce si ce fac in realitate , incearca sa deschizi capul celor din jur si constati ca bizonii sunt uniti in durere. Te vad fraier pe tine ca nu te uiti la Tv si nu sti nimic”

   Spun si eu: Ai dreptate. Ai sintetizat in cateva cuvinte una din caracteristicile de baza ale semenilor nostri!

 3. Cred ca ma incadrez in aceeasi categorie a fraierilor constienti.desi, nu prea mai casc gura la tv decat, eventual. pt o pauza de ras si-o stire pe ici, pe colo. Talk-show-urile am incetat sa le mai urmaresc definitiv.Reprezentau o sursa de nervi inutila si-o pierdere de timp.

 4. haitchi says:

  Cum s-ar spune, stiri fara stiri si urmarile lor.

 5. AMD says:

  Eu am gasit solutia! “Pastila” se numeste DOC!!! Se găsește GRATUIT la orice ghiseu al vreunui operator! DOC înseamnă Deconectarea Operatorului Cablu. Este, după cum am spus, gratuită, și mai mult poți într-un an să economisești între 400-800 RON!!! Ah, nu cred că are rost să discutăm despre boost-ul la IQ pe care-l vei primi, din nou, ca bonus! Nu ezita! Profită chiar acum! Comandă acum DOC și într-un an vei avea cel puțin IQ-ul mărit cu 10 procente garantat! Ține minte! Peste un an, o să-ți spui că era super dacă acum te-ai fi apucat de DOC!

  • e f adevarat daca ar constientiza toata lumea bine ar fi;pastila doc e f eficienta da vindecare absoluta

   • Jean Valjean says:

    Cred ca indobitocirea prin internet, in cazul de fata, e mult mai periculoasa. Numai ca aici se indobitocesc aia asazis destepti

   • gina says:

    daca nu aplicati DOC macar renuntati la emisiunile de stiri si dezbateri care va imbecilizeaza

  • olguta says:

   Cel mai inteligent raspuns de pe aici.Bv!Din pacate avem prea putine minti sclipitoare ,care separa „albul de negru”si care , ia masuri eficiente.La fel vom constata cat rau ne produce, telefonul si facebokul…E o perioada de „curtoazie”,in care individul se crede stapanul absolut al tehnicii aratand cat este el de grozav,cum posteaza el ce mananca si unde calatoreste,ce copil minunat si ce fam grozava are….apoi, va vedea efectul expunerii .Dar ,va fi prea tarziu!Despre telefoane si emailuri ,ce sa mai zici …esti „dezvelit” si intimitatea ta e zob(aici, fara vrerea ta) Precum e valul mergem si noi de-a valma….o turma proasta, de rataciti,cu mintile facute praf de atat tehnologie si informatie pe care, o uiti la fel de repede cum ai auzit-o.Lumea e o minciuna ,inteligenta e distructiva si va face mult rau omenirii,iar cei care vor „sclipi” vor fi calaii societatii si manipulatori de suflete.Dumnezeu sa ne ocroteasca sfanta familie ce se vrea dezbinata si copiii care nu au niciun viitor!

 6. dixon says:

  ai uitat sa spui de redirectionarea atentiei publice… acum cativa ani politia isi lepada cascheta in curtea parlamentului ( chestie grava ) si pe tv era doar moartea madalinei manole…. exemplele pot continua

  • paulluli says:

   Deci oamenii erau deviati de la informatia importanta. Manipulati cu extrema usurinta de peste 20 de ani sau poate ma insel eu. Dintotdeauna

 7. bianca says:

  In fine cineva care cred ca ma intelege: m-am repatriat de 7 ani si in continuare refuz sa am televiziune romana…

 8. dadatroll says:

  Stai un pic mey caici vorbim de romani. Nui nevoie decat de nici o metoda.

 9. Raluca says:

  Da. Din pacate astea is metodele de indobitocire a populatiei. E buna strategia lor, trebuie sa recunoastem. Iti adoarme creierul si multi oameni evadeaza din realitate…in televizor.
  Eu nu am televizor in casa si nici nu-mi lipseste vreo secunda. CIne vine la mine zice ca-s ciudata, cum pot trai asa…rupta de lume? Oricum, pe autobus aud aproape de fiecare data ultimele „noutati”.

 10. Pingback: Metode pentru Tâmpirea Populaţiei | Blackjack's Blog

 11. Nu este nevoie de TV-in romana sau in alta limba.Metoda este genralizata,presa creind (distrugand minti si opini). Conteaza taria de caracter si a nu lasa sa treaca prin filtru gandirii ce nu este bun, inspre inconstient,(cu alte cuvinte sa nu pui botul la vrajeala).Dar nu numai propaganda (loby), te fraereste ci si metodele concrete cu care esti tratat zi de zi.Nu acestea te fac sa te simti fraier, ci tratamentul autoritatilor,a persoanelor publice care lucreaza in primarii,in casele de pensii,la ghiseele diferitelor institutiipublice,care impruna cu elementele „umane” din sistemul de conducere al statului, te fac pe tine cetatean sa te simti un nimeni.Fraieri si prosti suntem 80% dintre noi,oricat s-ar supara altii.Ce este mai cumplit e ca noi ceilalti suntem tratati ca niste gunoaie. Pana cand…???.

  • haitchi says:

   Pana cand le vom permite.

  • Ana says:

   Dar cine va pune sa va uitati la televizor sau sa cititi ce scrie in ziarele din Romania?!

   • Eugen says:

    Din pacate Toata mass-media de pe Planeta, e in mana celor care conduc din umbra Planeta !!! Ei dau exact stirile care le usureaza planul de indobitocire a populatiei. Cand au vazut cati au trecut pe Internet s-au reorientat si dupa ce au facut experimente numeroase pe diverse grupuri, inclusiv manipulari grosolane,au ajuns la concluzia ca de acum aceleasi stiri de la TV sau de la radio sa fie prezentate strategic in fel si chip, caci isi fac efectul desi aici sunt controverse ideologice multiple, care incetinesc acest proces !!! Cel mai bine ar fi, sa ascultam stirile si sa GANDIM, sa analizam atent, facand tot felul de corelatii intre evenimente.

 12. haitchi says:

  E vremea sa recunoastem ca NU stim CUM sa ne sustinem interesele. Ma uit acum pe Realitatea TV la dezbaterile din Parlament privitor la referendum. Zgonea a fost foarte clar: parlamentarii NU sunt slugile poporului. N-a spus insa, ce sunt.

  Atata timp cat mai exista peretzi si cai verzi, romanii viseaza. Actiune, zero. Poate doar un gand de, „Doamne feri de mai rau.” Si-a zis asa de mii de ani si tot nu s-a invatat minte. Eu, ce sa mai spun? Ma pregatesc de plecare intr-o lume civilizata, caci aici nu mai am loc.

  Numai bine tuturor.

  • Aurel Baciu says:

   Eu am plecat demult maestre …fac aproape 10 ani.Oricum uneori tot fraier ma simt si stii de ce? – pentru ca imi este dor de tot la care odata am renuntat. Asta este independent de vointa mea. Mi-e dor si gata. Oricum zic ca este bine ca am posibilitatea de a nu ma uita la tv pe romani, mai deloc, doar la stirile de la ora 17ººcu „babe violate” si sunt f curios sa aflu de ce nu a schimbat (g)igi ciobanu’ alea 2 bancnote de 500 de €, sau de leii lu’ (n)utu camataru’, glumeam ma uit doar la „cireasa de pe tort” si la Radu Banciu si din cand in cand la „viata satului”, doar pentru peisajele de la noi.

   • Ai fost simpatic, pana ai trantit-o pe aia cu uitatul la retardatul de radu banciu … mai ai sa te uiti si la retardatul de mircea badea si devii fraierul suprem, 🙂 Nu o spun sa te jignesc, sa nu intelegi gresit, dar astia doi sunt exemplul ala de circ ieftin care te indobitoceste si iti distrage atentia de la adevaratele probleme ale zilei. Sincer sa fiu si eu sunt plecat din Romania de cativa ani buni, singurele momente in care ma uit la programele romanesti (pe internet) sunt cele in care ma uit la meciuri de fotbal si cateodata la emisiunea Chefi la cutite … chiar imi place emisiunea aia si chiar poti invata cate ceva, daca iti place sa gatesti.

 13. cristi says:

  este vorba de alegerea personala. Genul de om care se uita la MTP-1 si la MTP-2,3,4 si 5 sunt asa dinainte de a se uita… adica tocmai pe dos, pentru el se fac genul acesta de emisiuni si stiri… pentru ca bizonul asta cauta si pe asa ceva (si numia pe asa ceva) se va uita. Degeaba ii spui ca nu are sens sa se intereseze de viata altuia (pusa pe sticla) degeaba ii spui ca stirile de „senzatie” sunt proaste si de multe ori regizate sau exagerari, degeaba incerci sa ii spui ca margarina nu e mancare iar telefonul trebuie sa fie bun si decent, nu un obiect dupa care te sinucizi daca il scapi jos… el asta vrea, nu pentru ca asa a fost invatat, ci pentru ca atat il duce capul si interesul.
  Totusi, mai sunt si alt gen de oameni… normali sa spunem, dar atat de nromali incat nu ii observi , pentru ca nu te deranjeaza.

 14. De asta eu nu am televizor in casa, si nici nu intentionez vreodata sa imi cumpar! Imi place sa-mi conduc viata linistit, fara influente si exemple negative, fara moda absurda si prosteasca….si sunt multumita de viata pe care o am!

 15. Spunsieu says:

  Eu nu ma uit la stiri, talk-showuri sau stiu eu ce reportaje sociale. Daca se intampla ceva nasol, grav, aflu a doua zi de la prieteni. In acest fel am reusit sa elimin o mare agresiune din viata mea.

 16. Gina says:

  “În fiecare zi pe toate canalele media ….”
  Dar cine ne pune sa ne uitam la TV, canalul media cel mai accesat? Eu am inchis televizorul de 6 luni si ma gandesc serios sa nu mai platesc nici cablul. Viata e mult mai frumoasa acum 🙂

  • Jean Valjean says:

   Nu te mai uita la Tv, canalele media din articol includ si internetul. Dar asta e chestie de fraieri destepti, daca te indobitoceste internetul e cool.

   • NnN213 says:

    Ai dreptate intr-un fel dar pe internet poti flitra tu ceea ce conteaza sau nu conteaza,aici poti decide tu ce sa citesti sau sa vizionezi.

  • alexandra says:

   Da,chiar vreau sa citesc despre distragerea atentiei publice.despre proteste,copii omorati de caini vagabonzi,apogeul din colectiv,bataia de joc de la casmb fata de batranii care au nevoie de ingrijiri medicale la domiciliu(considerati,dupa 40 de ani de munca in care si-au platit toate taxele si impozitele-niste mortaciuni,frecand legea si centrele autorizate de la saptamana la alta poate poate ne bagam picioarele si renuntam la aceste drepturi),despre toate aceste stiri interne in timp ce in afara sta sa inceapa razboiul.si nu prea departe de noi,mai ales ca de cand am primit refugiati in tara am bagat si jandarmerie in metrouri…dar nici dracu nu vorbeste despre asta pe minunata retea de socializare inventata…oare pentru ce?

 17. nicu says:

  de ce va uitati mla TV daca stiti ca va indobitoceste????????????????????

  • sandman says:

   eu personal nu ma mai uit de ani buni. iar atunci cand ma uitam, erau doar stirile, insa nu le luam ca atare, ci la orice stire incercam sa inteleg ce vrea sa imi induca, si in ce mod ma manipuleaza. Pana la urma am renuntat.

 18. Gatsby says:

  Toate cele 5 metode incep cu „În fiecare zi pe toate canalele media”…
  Cred, sper ca si altii cred asta, ca fiecare alege ca toata viata lui si a copiilor sa nu se invarta in jurul tuturor canalelor media si ca nu petrec 24 din 24 cu TV-ul un brate.
  Slava Domnului ca exista o viata si in afara acestor canale media… asa ca nu vad de ce nu am alege altceva sa ne preocupe…
  Ar fi foarte util si benefic ca urmare a acestui articol sa vina un alte articole, care sa nu mai aduca in centrul atentiei canalele media si „MTP-urile” amintite ci altceva, alte metode, ceva ce nu doar constata aceste MTP-uri ci chiar propune directii de insanatosire si de vindecare de aceasta meteahna a poporului: Televizorul.
  Pace si prietenie !
  Gatsby

 19. dudau doina says:

  inca din 1989 , de la revolutie, „poporul e mintit cu televizorul”.cei care sunt dependenti de el, vai de ei

 20. Loise says:

  si totusi formularea putea fi mai eleganta….

  • nykoletta says:

   De multe ori alegem un ton mai dur, o exprimare mai… neortodoxa pentru a ne trezi semenii./ Nici eu nu credca e o solutie. Fiindca nu se trezesc. Eu cred ca urmatoarea etapa, evolutiva , binenteles, va fi: debordand de atata rautate,nemai facand fata urii si manipularii, omul se va retrage in propria-i casa, familie, spre reculegere.Si asta va dura o perioada destul de lunga. Dar, fiindca omul e o fiinta sociala, va iesi iarasi in lume, dar sub impresia experientelor anteriare, va reusi sa se cenzureze si sa discearna binele de rau. Nu zic ca atunci se va inchide cutia Pandorei daracuma e prea… deschisa!

 21. johnnycash says:

  Bine ar fi sa incepem s ne rugam mai sincer ! Si pt.ca multi cred canu e intampla nimic in jurul nostru …… daca tot ne facem ca nu vedem ce se intampla langa noi si nu neq param credinta , ceea ce bunicii notri au facut cu mari sacrificii sa ne gandim macar 1 minut … la ISLAM ! m-a soct sa aflu ca sunt 52 milioane in Europa ! daca avetirabdare 5 minute cititi , mai sunt oameni care striga ca ceva nu e OK 😦 Sa ne jute Dumnezeu, ca noi suntem buzy cu viata noastra roza.
  Ceva nu prea pozitiv.!!..dar Dumnezeu este mare…sa nu ne pierdem credinta si dragostea, fata de el si de noi…

  Discurs care da de gandit – Discurs rostit de către Geert Wilders, preşedintele Partidului Libertăţii din Olanda, membru al Parlamentului olandez, în faţa adunării unor factori politici internaţionali, la .hotelul „Four Seasons” din New York, în toamna anului 2009

  Dragi prieteni,
  Vă mulţumesc foarte mult pentru că m-aţi invitat.
  Vin în America cu o misiune.
  Nu este totul bine în lumea veche.
  Se conturează un imens pericol şi este foarte greu să fii optimist.

  S-ar putea să ne aflăm în faza finală a islamizării Europei.
  Acesta nu este numai un pericol actual şi transparent pentru însuşi viitorul Europei, ci un pericol pentru America şi pentru întreaga supravieţuire a Vestului.
  Statele Unite constituie ultimul bastion al civilizaţiei apusene care ar înfrunta o Europă islamică.
  Mai întâi, voi descrie situaţia existentă pe teritoriul Europei, iar apoi voi spune câteva cuvinte despre Islam.

  Europa, pe care dumneavoastră o cunoaşteţi, este în schimbare.
  Dvs. aţi văzut, probabil, evenimente importante, anumite semne.
  Dar în toate aceste oraşe, uneori la numai câteva case distanţă de destinaţiile dumneavoastră turistice, este o cu totul altă lume.
  Este o lume a societăţii paralele create de imigrarea musulmană în masă.
  Pretutindeni în Europa se ridică o nouă realitate: întregi cartiere musulmane, unde rezidă sau, măcar, poate fi văzută foarte puţină populaţie indigenă.
  Şi dacă este, ajunge s-o regrete.
  Şi acest lucru este valabil chiar şi pentru poliţie.
  Este o lume a eşarfelor pe cap, o lume în care femeile se preumblă într-o ţinută în care nu li se vede faţa şi cu o droaie de copii după ele, iar soţii lor, sau dacă preferaţi proprietarii lor de sclavi, păşesc cu trei paşi înaintea lor.
  Ai moschei la multe colţuri de stradă.
  Prăvăliile au semne pe care nici dumneavoastră şi nici eu nu le putem citi.

  Cu greu veţi găsi vreo activitate economică.
  Există ghetouri musulmane, controlate de fanatici religioşi.
  Există cartiere musulmane şi ele cresc ca ciupercile în toate oraşele de-a curmezişul Europei.
  Acestea sunt construcţiile de blocuri pentru controlul populaţiei crescânde a Europei, stradă cu stradă, cartier cu cartier, oraş cu oraş.
  Există acum mii de moschei în toată Europa.

  Cu congregaţii mai largi decât în bisericile creştine.
  Şi în fiecare oraş european există planuri de a construi supermoschei care să facă să pară şi mai pitice fiecare biserică în acea regiune.
  Semnalul este evident: Noi dominăm!
  Multe oraşe europene sunt deja pe un sfert musulmanizate: luaţi doar Amsterdamul, Marsilia sau Malmo în Suedia.

  În multe oraşe, majoritatea populaţiei sub 18 ani este musulmană.
  Parisul este acum înconjurat de un cerc de cartiere musulmane.
  Mohamed, este acum cel mai popular nume în rândul băieţilor, în multe oraşe.
  În unele şcoli elementare din Amsterdam nu se mai poate vorbi despre ferme, deoarece asta ar însemna să se menţioneze şi porcul, ceea ce ar fi o insultă pentru musulmani.

  Multe şcoli din Belgia şi Danemarca servesc elevilor numai „halal food” (adică mâncare acceptată de religia musulmană, fără carne de porc sau carne de animal nesacrificat conform ritualurilor musulmane).
  În Amsterdam, cândva un oraş tolerant, gay-ii (adică homosexualii) sunt crunt bătuţi aproape exclusiv de către musulmani.
  Femeile nemusulmane aud regulat strigându-li-se „curvă, curvă”.
  Antenele de televiziune nu sunt îndreptate spre canalele locale, ci numai spre staţiile din ţările de provenienţă musulmană.

  În Franţa, profesorii de şcoală sunt îndrumaţi să evite autorii care sunt consideraţi „ofensivi” musulmanilor, inclusiv Voltaire şi Diderot; acelaşi lucru este valabil şi pentruDarwin.

  Istoria Holocaustului nu mai poate fi predată în şcoală din cauaza sensibilităţii musulmane.
  În Anglia, tribunalele „Sharia” fac acum parte oficial din sistemul legislativ britanic (tribunalele sharia sunt instanţe judecătoreşti musulmane, care acţionează şi din moschei – n.t.)
  Multe cartiere ale orașelor din Franţa sunt astăzi zone de „necirculat” pentru femeile fără capul acoperit cu un şal.

  În urmă cu o săptămână, un bărbat aproape a murit după ce a fost bătut de musulmani pe o stradă din Bruxelles, pentru că a fost văzut bând, când la ei era Ramadanul.
  Evreii părăsesc Franţa în număr record, fugind de cel mai crunt val de antisemitism de la al doilea război mondial. Franceza este o limbă vorbită astăzi curent pe străzile din Tel Aviv şi Natania, din Israel .
  Aş putea conti nua cu multe povestiri de acest gen, povestiri despre islamizare.

  Un total de 54 de milioane de musulmani trăiesc astăzi în Europa.
  Într-un calcul recent al Universităţii San Diego , s-a constatat că în numai următorii 12 ani, 25 % din populaţia Europei vor fi musulmani.
  Bernatd Lewis a prezis o majoritate musulmană până la sfârşitul acestui secol.
  Acestea, desigur, sunt numai cifre.

  Şi cifrele n-ar fi ameninţătoare dacă imigranţii musulmani ar manifesta o tendinţă de asimilare.
  Însă sunt infime semnele în sensul ăsta.

  ” Pew Research Center ” a raportat că jumătate din musulmanii francezi consideră loialitatea lor faţă de islam mai puternică dacât loialitatea lor faţă de Franţa ( Pew Research Center este o organizaţie americană care oferă opţiuni, atitudini şi tendinţe ale opiniei publice din SUA şi din lume – n.t.)

  O treime dintre musulmanii francezi nu se opun deloc atacurilor sinucigaşe.
  Iar Centrul Britanic pentru Coeziune Socială a comunicat că o treime din studenţii musulmani britanici se pronunţă pentru un „califat” mondial.

  Musulmanii cer să „li se arate respect”, iar noi le arătăm acest respect: avem sărbători musulmane oficiale de stat.
  Procurorul General creştin-democrat tinde să accepte „sharia” dacă există o majoritate musulmană.
  Avem miniştri, membri de cabinet, cu paşapoarte de Maroc şi Turcia.
  Cererile musulmane sunt susţinute de comportări nelegale, mergând de la crime mărunte şi violenţe întâmplătoare, de exemplu contra lucrătorilor pe ambulanţe şi şoferi de autobuz, până la răzmeriţe pe scară redusă.
  Parisul a văzut asemenea revolte în suburbiile sale.
  Eu îi numesc pe aceşti criminali „colonişti”.
  Pentru că asta sunt.

  Ei nu vin să se integreze în societăţile noastre; ei vin să integreze societăţile noastre în Dar-al-Islam – ul lor.
  Din cauza asta sunt colonişti (Dar-al-Islam este o secţiune a islamului mondial – n. t.)
  Multe din aceste violenţe de stradă, de care am pomenit, sunt îndreptate exclusiv împotriva nemusulmanilor, forţând pe mulţi dintre băştinaşi (localnici) să părăsească propriul lor cartier, propriul oraş, propria ţară .
  Mai mult, musulmanii reprezintă astăzi un număr de votanţi care nu se poate ignora.

  Al doilea lucru pe care trebuie să-l ştiţi este importanţa profetului Mohamed.
  Conduita lui este un exemplu pentru toţi musulmanii şi nu poate fi criticată.
  Acum, dacă Mohamed ar fi fost un om al păcii, cum ar fi, să spunem, Gandhi sau Maica Tereza, n-ar fi fost nici o problemă.
  Dar Mahomed a fost un şef de bandă, un asasin, un pedofil şi a avut mai multe căsătorii în acelaşi timp.
  Tradiţia islamică ne povesteşte cum s-a luptat el în bătălii, cum şi-a omorît duşmanii şi chiar cum executa prizonieri de război.

  Mohamed însuşi a masacrat tribul iudeu al lui Banu Qurayzah.
  Dacă ceva este bine pentru Islam, e bine; dacă este rău pentru Islam, este rău

  Să nu încerce nimeni să vă păcălească cu faptul că islamul ar fi o religie.
  Desigur, are un Dumnezeu, o lume de apoi şi cele 72 de fecioare.
  Dar, în esenţă, Islamul este o ideologie politică.
  Este un sistem care stabileşte reguli precise pentru societate şi pentru viaţa fiecărei persoane.
  Islamul vrea să dicteze fiecare aspect al vieţii.
  Islamul înseamnă „resemnare” sau supunere.
  Islamul nu este compatibil cu libertatea sau cu democraţia, pentru că se străduieşte să obţină „sharia”, in dorința de a deveni o religie totalitară.
  Acum ştiţi de ce Winston Churchill a numit Islamul „cea mai retrogradă forţă din lume” şi de ce a comparat „Mein Kampf” cu Coranul.

  Publicul a acceptat sincer povestea palestiniană şi vede Israelul ca agresor.
  Dar eu am trăit în ţara aceea şi am vizitat-o de o mulţime de ori.
  Eu susţin Israelul.
  Întâi, pentru că este patria evreească după două mii de ani de exil, incluzând Auschwitz-ul, în al doilea rând pentru că este o democraţie şi în al treilea rând pentru că Israelul este prima noastră linie de apărare.
  Această micuţă ţară este situată pe linia de luptă contra jihadului, împiedicând avansarea teritorială a Islamului.
  Israelul înfruntă linia de luptă a jihadului la fel ca şi Kaşmirul, Kosovo, Filipinele, Sudul Tailandei, Darfur în Sudan sau Libanul.
  Israelul este pur şi simplu în cale.
  Aşa cum a fost şi Berlinul de Vest în timpul războiului rece.

  În ţara mea, în Olanda, 60% din populaţie consideră imigrarea în masă a musulmanilor, drept greşeala politică numărul unu de la al doilea război mondial încoace.
  Şi alţi 60% consideră Islamul ca cel mai mare pericol.
  Luminile se pot stinge în Europa mai repede decât vă puteţi imagina.
  O Europă islamică înseamnă o Europă fără libertate şi democraţie, un deşert economic, un coşmar intelectual şi o pierdere de putere militară pentru America , deoarece aliaţii săi se vor transforma în duşmani, duşmani cu bombe atomice.

  Cu o Europă islamică, America va trebui singură să apere moştenirea Romei, a Atenei şi a Ierusalimului.

  Dragi prieteni, libertatea este cel mai preţios cadou.
  Generaţia mea niciodată n-a trebuit să lupte pentru această libertate, ea ne-a fost oferită pe o tavă de argint, de către oamenii care au luptat pentru ea cu viaţa lor.
  Pe tot cuprinsul Europei, cimitirele americane ne amintesc de băieţi tineri care niciodată n-au ajuns acasă şi a căror amintire noi o preţuim.
  Generaţia mea nu este proprietara acestei libertăţi; noi suntem numai păstrătorii, paznicii ei.
  Noi putem doar preda această libertate greu obţinută, copiilor Europei, în aceeaşi stare în care ne-a fost oferită nouă.
  Noi nu putem ajunge la nici o înţelegere cu mulahii şi imamii (conducători religioşi musulmani – nota mea).

  Generaţiile viitoare nu ne vor ierta niciodată.
  Noi nu ne putem risipi libertăţile.
  Pur şi simplu nu avem dreptul să facem asta.
  Trebuie să facem tot ce este posibil acum pentru a opri această stupiditate islamică, pentru ca să nu poată distruge lumea aceasta liberă pe care noi o cunoaştem.

  Vă mulţumesc,
  Geert Wilders, preşedintele Partidului Libertăţii din Olanda, membru al Parlamentului olandez

  • Vladimir-Mihai Bologa says:

   In Franta si in Belgia sant socialistii la putere cu un mare procentaj de voturi venit din partea populatiei de confesiune musulmana!Socialisi ce-si ascund lasitatea dupa o perdea asa zisa antirasista,refuzand sa accepte, (mergand pana la minciuna),sau mascand chiar actiunile anti crestine ale islamistilor si actiuniile lor(lucru grav) de pro-convertire la islam a celor mai defavorizati ,ignoranti sau agnostici ,locuitori ai acestor state!Musulmanii cred in puterea lui Alah,profetul Mohamed este „demnul „reprezentant ai acestei manipulari periculoase care se numeste islamizare,interpretarea Coranului in scopuri precise!Nu religia musulmana e periculoasa,ci islamizarea ei!Nu religia Ortodoxa e periculoasa,ci BOR,devenit insrument in mana unei CLICI de excroci si manipulatori care profita de haosul politic al unei tari plecate pe drumul democratiei!AVARITIA este unul din pacate,nu-i asa?!

  • Este ingrozitor ! Si nu ma refer strict in sensul discursului presedintelui nustiucum ci la sensul drapelului de lupta pe care il poarta aceste si al limanului salvator unde a… esuat !Adica ne cucereste islamul si cerem salvarea valorilor noastre: decadenta , homosexulalitatea, prostitutia,coruptia, razboaiele pentru pace,manipularea, libertatea(?),semitismul si sionismul(adica daca ne cuceresc astea e de bine !), consumismul desantat, industria poluatoare, mancarea proasta facuta din rahaturi, moda stupida si exhibitionismul, politicianismul veros impotriva propriilor popoare,sistemul de creditare inrobitor al stitivoicui, justitia corupta si aservita , somajul si crizele economice platite de cetateni, etc, etc, etc…Nu vi se pare mai ingrozitor decat acest islam ?? Nu cunosc mare lucru despre islam dar ma bate gandul sa-l abordez , daca asta este opozabil societatii occidentale care si-a pierdut demult sensul !Ei , si cireasa de pe tort , unde se duce musiu sa se planga : in America ! O tara in care „valorile ” de mai sus sunt la superlativ iar marea parte a populatiei a ajuns zombizata in urma manipularilor de care se vorbeste mai sus si de care tre’ sa ne ferim !!Societatea occidentala este putreda, iar noi trebuie sa adoptam valorile adevarate , valorile strabunilor nostri, sa schimbam actuala paradigma falimentara , doar asa Europa poate fi o civilizatie viabila ! Altfel , civilizatia noastra, asa cum o stim , va pieri singura , va deveni o casa nelocuita plina de balarii, unde se vor muta altii !Nici americanii nu au inteles ca acest „razboi” nu va fi castigat cu forta , ci, cu spiritul ,si isi tot umfla muschii steroidizati deasupra lumii , ca niste manelisti analfabeti ! Uitati-va la filmul The Message , realizat in 1977 despre viata lui Mahomed ,si veti vedea acolo o replica pe care eu o consider elocventa . Desi infrant in lupta directa , timp de 10 ani islamul se intinde neincetat , adunand adepti chiar si pe cei care au castigat cu arma in mana , Mahomed facand remarca: ” ei au castigat teritorii, noi am castigat inimi !” .Allah fie cu voi…

   • ALLAH=SATAN IAR PEDOFILUL TERORIST ARAB ESTE CU ADEVARAT ULTIMUL SAU PROFET says:

    Daca nu-ti convine democratia occidentala din Europa[necredincioasa!]care apartine culturii si civilizatie iudeo-crestine,de ce nu pleci,impreuna cu milioanele de primitivi harapo-mahomedani care au invadat Europa[…democratic de aceasta data…dupa ce sau inmultit ca sobolanii in desert si in jungla!] in tigania lor din Asia si Africa[unde se traieste in mizerie si inapoiere mintala,mai rau ca-n evul mediu!]sa traiesti in „civilizatia” detrabalatului talhar pedofil arab…”profetul” terorismului islamic…unde pedofilia,poligamia,crima din „onoare”,etc reprezinta de fapt valorile „culturii si civilizatiei” retardatilor care se inchina Satanei[allah-zeul lunii in mitologia inapoiatilor arabi preislamici!]si-l considera „sfant” pe acel impostor talhar pedofil arab,plagiatorul bibliei ebraice.

 22. Marina says:

  Pentru tv avem telecomanda. Daca sunt astfel de emisiuni sau reclame, trebuie sa stii sa gandesti singur si sa nu lasi pe altii sa gandeasca in locul tau. E simplu! Pe mine nu ma afecteaza programele la tv, stiu sa imi aleg ce imi place si nu trebuie sa „inghit” ce spune unul si altul.

  • Cristian says:

   Ai dreptate dar trebuie sa te gandesti si la mesajele subliminale…. e foarte greu sa le faci fata pentru ca nu esti contient(a) de ele… sfatul meu – cat mai putin televizor!

 23. irina says:

  n-am deschis teveul de doi ani iar pentru job, când se-apucă să povestească ce-au văzut, există căşti. nu spun că e nuş’ ce mare scofală dar mă simt un pic mai stăpână pe creierul meu.

 24. Anka Berger says:

  Problema este ca, chiar daca desfiintezi cablul si nu te mai uiti la televizor, nu mai citesti ziare si te preocupi de chestii care nu au legatura cu mass-media, colegii de munca si/sau vecinii vorbesc numai despre ce au mai vazut ei la tembelizor …. si nu scapi frate! Daca nu ai ce sa adaugi sau esti pe langa subiect, cu timpul devii un izolat in colectivul respectiv.

 25. Jean Valjean says:

  MTP6: scrie despre asa ceva pe toate canalele media, inclusiv internetul, sa vezi cati fraieri se cred destepti.

 26. Doar o fata says:

  Buna,
  Nu stiu daca ti-a mai atras cineva atentia, pentru ca nu am reusit sa citesc toate comentariile, dar ai scris gresit cuvantul „cisme”, corect este cuvantul „cizme”.
  O zi buna!

 27. ion says:

  ………si asta nu este decat inceputul !

 28. george says:

  Eram odata la un interviu si tipa de acolo ma intreaba printre altele:
  Ce emisiune vizionati dintre Happy hour si Acces direct.
  Eu zic: Niciuna.
  Ea: Dar stirile pe ce post le vizionati?
  Eu: Nu urmaresc nicio emisiune de stiri.
  Ea: Dar folositi macar televizorul pentru ceva?
  Eu: Da, conectez laptopul la el ca sa am un ecran mai mare cand ma uit la film.
  Ea: Dar cum traiti, asa rupt de lume?
  In balta asta de oameni spalati pe creier noi suntem cei anormali.

 29. Forgotten Hero says:

  Din 97 de cand mi-am cumparat primul calculator nu am mai deschis televizorul. L-am vandut intr-un final ca doar aduna praful pe el de pomana. Pot spune ca m-am ferit cat de cat de genul asta de indobitocire. Daca e sa fie vreo stire importanta demna de luat in considerare, aceasta cu siguranta ca va ajunge si pe internet sa o poata vedea masele. Ideea ca pe internet pot filtra la ce informatii sa am acces.

 30. Carmen says:

  E atat de simplu!
  Inchizi televizorul si deschizi o carte.

 31. Abel Cavaşi says:

  Din respect pentru ţara în care am crescut, am citit. Poate că într-un viitor ceva mai îndepărtat, după ce mă voi fi enervat îndeajuns, poate că voi face şi altceva. Deocamdată încă mă preocupă mult mai mult Fizica, decât soarta ţării.

 32. Adrian Vlaicu says:

  . . daca nu am cablu si Tv in casa de . . 4 ani, inseamna ca nu-s chiar fraier, nu ? Sau bison ?

 33. Pingback: Metode de tampire a populației / iluzia.org

 34. Pifiozzo says:

  pentru mine nu exista televizor.am unul, dar nu ii dau drumul;ce sa vad?aceleasi pizde,aceiasi muisti,peste tot acelasi lucru.e ca pe vremea lui Ceasca, mereu aceleasi questii;net-ul e cel mai bun, aici oricine poate spune ceva, nu ca la tv unde sunt aranjate toate interventiile in direct si spuse chestii regizate.net-ul e ca „Europa Libera” de pe vremuri.

 35. SOLUTIA;-scoaterea in afara legii a celui mai ordinar -abject -criminal -antisocial si antinational sistem numit ‘democratei originala ‘ sistem care a promovat exclusiv infractiunea -infractorii -tradatorii – escrocii politici – curvele de lux – si alte derivate ,deversate de haznaua numita democratie – aceasta mizerie inlocuita cu dictatura EXTREMELOR DE DREAPTA SAU STANGA Am ZIS – SI SIEG HEIL –

 36. Anna says:

  Articoul are ceva din 1984 a lui Orwell. In fine, eu va recomand teatrul, literatura, biserica si iubirea, daca nu vreti sa fiti fraieri tampiti de altii. Cred ca secolul asta are nevoie de putina liniste. De mai mult Tarkovski, Cehov, Berdeaev, si de-ai nostri.
  De mai multa iubre.

 37. Marius says:

  ,,de ce poarta fetele cisme vara,,
  Cizme nu Cisme

  • Cristian says:

   Indiferent de cat de mult tact, inteligenta si filozofie vei folosi intr-o propozitie si indiferent de cat de amuzant, inteligent sau surprinzator ai fi in acea propozitie….intotdeauna o sa apara o persoana care o sa iti spuna ca nu stii sa vorbesti pentru ca ai pus o litera in plus, sau ai mancat una sau lipseste o virgula…

 38. Radu says:

  Mai copii.. prost e ala care da, nu ala care cere! Asta e singurul lucru pe care pot sa vi-l spun despre „MTP”-urile astea prin TV. Daca esti un om cu discernamant alegi ceea ce te avantajeaza, ceea ce ti se potriveste, nu ceea ce ti se sugereaza. Este bine sa asculti mai multe pareri, sa ai mai multe oferte, iar daca la urma alegi ceva care nu te avantajeaza nu cred ca e vina nimanui. Dar e adevarat ca multi dintre oameni, indiferent de alegere dau vina pe nu stiu cine care le-a sugerat nu stiu ce. Nu va obliga nimeni sa va faceti un credit sau sa cumparati ceva. Iar daca cumparati si nu va convine, nu cred ca ar trebui sa dati vina pe altcineva decat pe voi! Chiar trebuie sa fie altcineva responsabil pentru propriile decizii? Daca TV-ul reuseste sa te tampeasca inseamna ca ala esti.. si daca nu inveti din propriile greseli asa o sa si ramai!

 39. Si daca nu ne uitam la TV se rezolva toatal…., nu mai suntem vanduti pe nimic, salariul nostru era mare desi nu realizam asta, copiii au de toate, nu ne certam in familie, totul e mirific ! Nu pot sa nu compar cu inainte de 89 si de ce era perceputa ca o vreme mai buna ca astazi. In primul rand sa fie clar, fizic si material ne era mai rau ca acum dar si e un mare DAR, exista speranta ca odata schimbat regimul, lucurile se vor ameliora si rezolva, lucrul acesta nu-l mai avem acum, nu putem spera intr-o schimbare in mai bine deoarece nu mai exista. TV-ul ca si bautura sunt niste droguri care ne ajuta sa supravietuim, inainte de 89 reuseam sa facem asta prin chefuri, relatii de adevarata prietenie, concedii frumoase in tara, toate astea sub speranta ca se va schimba ceva (vedeam ce e prin alte tari), momentan e rau peste tot; nu mai e de plecat nici in Germania, nici in SUA, poate in Australia – din lipsa de nformatii – mai bine pe Marte; sistemul financiar actual ne-a ingenunchiat si cum spuneam, o schimbare nu se intrevede- de aste consider ca e mult mai rau ca inainte de 89 !

 40. SALAMU ISLAMU ALLAHU SATANU TERORISTU ALECU says:

  Ideologia diabolica,criminala,inventia satanica a acelui destrabalat talhar pedofil arab din sec.al VII-lea d.C. care a facut atat de mult rau umanitatii pana-n zilele noastre,trebuie interzisa prin lege in Europa[necredincioasa!]si in intreaga lume civlizata,pana nu-i prea tarziu.

 41. Pingback: Metode pentru Tâmpirea Populaţiei | Lupul Dacic

 42. Paulescu Bogdan says:

  Splendid. Bine suprins si simbolic. Cuprinde de fapt viata romanului la el acasa. Dar sa sti ca e modalitatea de manipulare peste tot in lume. Idile sunt doar doua: sa se creeze frica de orice in intensitati diferite si apoi solutiile sistemului care rezolva problemele. Ca si cum omul nu si-ar putea rezolva problemele fara ajutorul sistemului ( statului, autoritatilor ). Si omul in general, nu numai romanul crede inca foarte mult in stat, biserica, orice alt sistem care il descarca de „povara” autoresponsabilitatii.

 43. Clubul de citire rapida says:

  Cand vei considera ca e timpul sa inveti SECRETELE Citirii Rapide si ale Invatarii Accelerate poti sa vii in clubul celor care deja fac asta.

  https://www.facebook.com/clubuldecitirerapida

 44. Ford Turani says:

  Cele mai tari Metode de Tampire a Populatie prin stiri sunt cele ce prezinta doi pustanti prinsi fumand un joint de canepa in spatele blocului, precizand ca mai aveau la ei si 2 grame de plante suspecte, posibil cu efecte euforizante, uitand sa aminteasca cum cu doua saptamani inainte dadeau stirea despre efectele benefice ale marihuanei (canepii) in tratarea cancerului, epilepsiei, stresului post-traumatic, bolii Parkinson si Crohn… etc.

 45. Pingback: Metode pentru Tâmpirea Populaţiei |

 46. Lola says:

  Felicitari pentru articol! E foarte adevarat totul! Marturisesc ca ma enervez cand deschid televizorul si vad exact acele MTP-uri de care vorbiti dvs! Este unul din motivele pentru care nu mai cumpar ziare… Schimb deseori canalele, tocmai de aceea am constatat in ultima vreme ca am invatat o multime de lucruri despre animale (cel mai adesea mut pe canale „neutre” care au in centru vietuitoarele sau plantele Terrei). Totusi, v-as recomanda un corector pentru limba romana, greselile ortografice si de punctuatie umbresc usor mesajul: „ciZme”, nu „ciSme”, „ţâţe”, nu „ţăţe”, cateva virgule care lipsesc (inaintea lui „dar”, de exemplu) si impieteaza sensul frazei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: