Pentru sanatatea dumneavostra consumati cel putin 2 litri de apa pe zi ! – FALS !!!


demontam-mituri-avem-nevoie-de-2-litri-de-apa-pe-zi-ca-sa-fim-sanatosi-tun_size1-1

Anumiti doctori sau nutritionisti spun ca este recomandat sa bem 2 litri de apa pe zi. In acest articol vom vedea daca acesta este un mit sau adevar. Milioane de oameni isi numara zilnic paharele sau sticlele de apa consumate, pentru a fi siguri ca si-au indeplinit obiectivul sanatos de a bea fix doi litri de lichide pe zi. Stim ca organismul nostru se regleaza singur si ne anunta atunci cand are nevoie de apa. Si mai stim ca si alimentele contin apa, in special legumele sau fructele. Insa unii se incapataneaza sa-si forteze organismul sa inghita nu mai putin de 2 litri de apa pe zi.

“Am facut 43 de ani de cercetare pe acest subiect – sistemul osmoreglator. Acest sistem este atat de precis si atat de rapid incat mi se pare imposibil sa cred ca evolutia ne-a lasat cu un deficit cronic de apa.” Dr. Heinz Valtin Nu spunem ca apa nu este buna, dar chiar trebuie sa consumam cel putin 2 litri pe zi? Potrivit doctorului Heinz Valtin, raspunsul este nu!

Heinz Valtin este un profesor specializat in cercetarea asupra rinichilor si a petrecut peste 40 de ani studiand sistemul biologic ce mentine apa in corpul nostru intr-un echilibru. El spune ca, pentru oamenii care au diverse probleme de sanatate precum pietre la rinichi sau tendinta de a dezvolta infectii urinare, consumarea unei cantitati mai mari de apa este benefica. In anul 2002, in cautarea originii a ceea ce se numea “ghidul 8×8” studiile au aratat ca nu exista nicio dovada care sa sustina ca oamenii sanatosi trebuie sa consume cantitati mari de apa. In anul 2008, Dan Negoianu impreuna cu Stanley Goldfarb au ajuns la aceeasi concluzie.

Si atunci, de unde a aparut acest mit? Valtin a descoperit ca ghidul 8×8 s-a nascut din niste neintelegeri. In 1945, “Food and Nutrition Board”, astazi parte din “National Academy of Science’s Institute of Medicine”, a sugerat ca o persoana consuma un mililitru de apa pentru fiecare calorie. Tot ce urmeaza este simpla matematica: o dieta zilnica ce contine aproximativ 2000 de calorii ar indica un consum de 2000 mililitri de apa, adica 2 litri.

O alta afirmatie intalnita adeseori este ca daca consumam mai multe lichide ne ajuta sa slabim. Din pacate nu este chiar atat de simplu. Daca bem multa apa si apoi asteptam ca grasimea sa se topeasca, vom astepta degeaba.In unele situatii, un consum ridicat de apa poate avea efecte secundare periculoase sau chiar fatale. Desi apa este considerata cel mai putin toxic compus chimic, ea nu este sanatoasa in exces. Intoxicarea cu apa sau otravirea cu apa, este o dereglare ce poate deveni fatala, cu efecte devastatoare la nivelul creierului atunci cand electrolitii din corp sunt scosi afara dincolo de limitele de siguranta (ex. hiponatremia).

Hiponatremia este o anomalie electrolitica frecventa care poate fi observata in insolatie sau drept complicatie pentru alte afectiuni severe. Sodiul este un cation extracelular dominant si nu poate circula liber transmembranar. Homeostazia sa este vitala pentru functia normala a celulelor. Nivelul normal seric de sodiu este 135-145 mEq/l. Hiponatremia este definita ca nivel seric al sodiului sub 135 mEq/l si este considerata severa cand sodiul este sub 125 mEq/l. Hiponatremia hipovolemica se dezvolta cand apa si sodiul sunt pierdute si inlocuite prin lichide hipotone neadecvate, cum este banala apa.

Asadar, ce cantitate de apa trebuie sa consumam zilnic? Daca aveti probleme de sanatate, consultati-va medicul. Dar daca sunteti sanatos, beti cand va este sete si atat cat simtiti ca aveti nevoie.

sursa

La fel ca si cu alimentele, populatia nu s-a intrebat de ce trebuie sa consume minim 2 litri de apa zilnic. Se pare ca ne place sa ascultam sfaturile altora doar pentru ca „ei sunt experti” sau pentru ca asa se spune la televizor. De cate ori apare o informatie de acest gen trebuie verificata prin mai multe canale. Media s-a invatat sa transmita doar ce este trimis de catre corporatii pentru ca la urma urmei, ei platesc reclamele si implicit salariile. Jurnalismul a ramas in faza de concept. Informatiile circula de la o sursa la alta pana i se pierde urma iar omul de rand ia ceea ce vede si aude la televizor si in ziare ca fiind reale. In ultima instanta TU esti de vina daca aceste concepte te-au manipulat, pentru ca le-ai dat voie.

Alte postari la tema:

Hrana noastra cea de toate zilele

Aspartam – adevarul din spatele conspiratiei

Despre alimente nesanatoase si organisme modificate genetic

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

8 Responses to Pentru sanatatea dumneavostra consumati cel putin 2 litri de apa pe zi ! – FALS !!!

  1. dagatha says:

    și eu care ziceam că-s defectă pentru că nu pot să beau ”la comandă” apă…

  2. mihaellina says:

    ca medic pot spune ca acest gen de articole ne creaza pacienti.nu stiu daca sa multumim sau nu.Intoxicatia cu apa apare atunci cand exista afectiuni ale glandelor suprarenale si afectiuni cronice renale.In afara acestora este chiar indicat sa se consume peste 2 litri lichid zilnic.In caz contrar, organismul se invata cu un aport redus iar in timp se ajunge la un ritm lent al functiilor fiziologice cu imbolnaviri cronice.in privinta hiponatremiei este adevarat ca ea apare,dar atunci cand organismul pierde mult lichid FARA a se readuce un aport hidric;apa in sine contine minerale,inclusiv sodiu de la mama natura.IN ZIUA DE ASTAZI, datorita TOXINELOR existente in corp,un aport hidric suplimentar ajuta la eliminare.In caz contrar,se creaza o presiune osmotica peste normal si RETINEREA APEI in organism.Cand apa depaseste 2 litri se schimba balanta si apa se av elimina impreuna cu toxinele acumulate.Poate ca articolul de mai sus ar fi fost valabil pe vreme strabunicilor,dar in era toxinelor si poluarii…fara peste 2 litri de apa,veti fi clientii sectiilor de nefrologie si neurologie.

    • Bogdan says:

      Asa cum vad eu situatia, sincer iti spun mihaelina ca nu te-as crede pe tine. Motivul este unul simplu, „nu stiu daca sa multumim sau nu”. La fel iti pot spune ca mesajele astea ambigue din partea unui specialist, contribuie la dezinformarea, dezorientarea si implicit la pierderea increderii oamenilor simplii. Un lucru care m-a stresat pe mine este sfatul parintilor mei indoctrinati de reclame, parinti care au cele mai bune intentii la fel ca oricare altii pentru copiilor. Raspunsul meu de nespecialist a fost, cand mi-e sete beau cat imi cere corpul nici mai mult nici mai putin de oridecateori imi cere. Am incredere in privinta asta ca este un ansamblu care functioneaza suficient de bine singur. Explicatia data in articol mi se pare una suficient de pertinenta, la obiect si informativa.

  3. carmen says:

    Draga, Mihaellina, „ca medic” ce te recomanzi, ma asteptam sa scrii corect „creeaza”.

  4. GEORGE says:

    Orice persoana tine la sanatatea ei.Cand vezi multe indemnari la ceeace se considera o viata rationala intentia este de ate conforma,lucru ce poate fi daunator organismului propriu.Acum vreo 20 ani pe la varsta de 45 de ani am fost consultat de un general medic specialist cardiolog care m-a gasit cu tensiune variabila.Nu mi-a dat un tratament dar a interzis alcoolul,cafeaua si tigarile.Am luat totusi distonocalm si n-am pus alcool in gura trei ani.Nu ma simteam prea bine si odata am gustat putina tuica.Am avut o reactie pozitiva a organismului si m-am hotarat sa incep sa beau vin.A bea este un fel de a spune pentru ca-l turnam pe gat,in fiecare dimineata in jur de 120 ml.Plecam la servici cu bicicleta.iar aerul curat imi facea foarte bine.Am combinat vinul cu doua oua fierte in fiecare dimineata.Cu timpul m-am obisnuit dar mi s-a atras atentia cu colesterolul .Analize am facut in ultimul an si au fost foarte bune.Foarte mult timp n-am baut apa si nici lichide multe n-am consumat.Obutelie de 5 litri imi ajunge 2 saptamani.Articolul de mai sus mi-a intarit convingerea ca nu trebuie fortat organismul.Vazand reclama cu 2l am incercat sa fortez nota,dar organismul a reactionat negativ si am revenit la normalul meu.

  5. Voinescu says:

    Este perfect adevarat, la peste 2 litri elimini toxinele, nu va mai luati dupa articole scrise de Dorel…

  6. roko says:

    consumati minim 2 litri de lichide (reclama tv- mesaj subliminal-nu specifica ce lichide sa bei) mie unul imi face pofta la bere

  7. Cristina says:

    Contradicțiile din sfaturile si părerile “nutriționiștilor” ma obosesc cumplit! Cunosc o persoana care nu bea niciodata apa, are peste 80 de ani si este “perfect sănătos” (asa se considera): coloana înțepenită si cu dureri crunte, Parkinson, cancer de piele (cu multiple intervenții chirurgicale), HTA, sincer eu nu vreau sa-i urmez exemplul. A bea apa doar cand ți-e sete nu stiu daca este o soluție, pentru ca daca nu bei apa niciodata, nu ti-e sete niciodata (am trecut si pe-acolo), iar daca bei un pahar de apa dimineața la trezire, ti-e sete încontinuu, toata ziua! Fiecare face cum crede!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.