Solutii… pentru adormiti


ROAR     exclusiv

Internetul este plin de site-uri, bloguri sau articole ce „informeaza” mai mult sau mai putin despre un control din partea anumitor persoane asupra populatiei. Multi oameni se declara deschisi la asemenea afirmatii, altii le iau in ras, iar foarte putini studiaza fenomenul. Desi multitudinea de informatii abunda, foarte putine persoane cred ca este un complot in directia inglobirii totale a individului. De la premisa ca munca ne ocupa asa mult timp incat nu mai avem timp sa ne documentam, (sistem promovat de catre elite) pana la credinta ca alimentele, bauturile carbogazoase sau „naturale”, pana si apa, par sa fie instrumente cu care acesti oameni produc pagube in randul populatiei mai mult decat ne-am imagina.

Imaginea unor oameni in spatele guvernelor nu pare a fi chiar asa SF, deoarece stim oficial ca marile corporatii fac lobby pe langa anumite persoane aflate in anumite functii de conducere ale unor guverne, uneori ocupand functii importante chiar in interiorul companiilor. Insa ce nu constientizeaza multi, e faptul ca aceste persoane sunt mult mai inrudite decat pare la prima vedere si au o istorie mult mai indelungata decat se crede. De-a lungul timpului s-au rasculat alaturi de populatie impotriva unui sistem pentru a impune altul, au complotat impreuna cu conspiratorii impotriva unor clase politice pe care la randu-i o sustineu, au finantat raboaie asigurandu-si partea chiar daca o grupare sau alta castiga, au infiintat dogme si credinte printre care merita amintit comunismul, fascismul, capitalismul, toate fiind doar teste pentru adevaratul plan final: o singura natiune, cu o singura limba si un conducator (sau un consortiu format din nu mai mult de 10-12 persoane) care sa conduca fara opozitie.

Noi, oamenii de rand, le facem planul fara sa vrem. Exemplele sunt multe dar voi amintii doar cateva, pentru ca restul rezulta din acestea :

1. societatea de consum – Cati dintre voi nu aveti in casa produse pe care poate le-ati folosit doar o data si, daca va ganditi bine, nici nu stiti de ce le-ati cumparat ? Cati oameni nu cumpara un produs doar pentru ca cel vechi s-a demodat, desi cel nou indeplineste in proportie de peste 90% aceleasi functii ? Cate haine trebuie sa ne cumparam pentru a satisface minimul de confort ? Cat de scumpa trebuie sa fie masina pentru a ne hranii indeajus EGO-ul ? etc…

2. slavirea televizorului – Cati din oamenii de azi nu se uita la televizor? Cati dintre cei care privesc acest ecran minunat si colorat nu vin cu argumente intr-o disputa „am vazut eu la televizor” ? Cati din cei ce privesc seara de seara stirile isi pun vreodata intrebarea cat este manipulare si cat este adevar in cele prezentate ? Inca de la inventia radioului elitele au inteles importanta manipularii oamenilor pentru ca tot ce se spunea acolo era „oficial”, deci adevarat. Televiziunea a dus acest concept pe o scara mult mai inalta si l-a perfectionat pana la extreme.

3. filmele – Cati dintre voi sunteti constienti ca prin filme mesajul ajunge in subconstient ? Experimente din anii ’50-’60, date publicitatii recent, arata ca oamenii au fost manipulati sa consume anumite produse dupa ce au vizionat filme.Bineinteles ca in prezent mesajul este mult mai sublim si ajunge acolo unde trebuie, dar sunt si mesaje directe care isi ating tinta. In ultimul timp alaturi de filme se pot adauga si filmele de desene animate pentru copii. S-a descoperit ca prin filme omul isi imagineaza un posibil scenariu ce poate devenii real si tot acolo se gasesc si solutiile. Diferenta e ca in realitate solutiile difera mult.

4. ziarele si emisiunile de duzina – Stiati ca cel mai accesat ziar din Romania este un tabloid ? Lucrurile stau la fel in cazul emisiunilor urmarite la TV. Suntem oripilati de ceea ce se intampla in jurul nostru in timp ce urmarim cu interes afirmatiile de doi lei ale lui …escu despre …xulescu. Nu facem nimic, ba dimpotriva bagam bani in buzunarele celor care comercializeaza asemenea gunoaie. Daca va linistestecu ceva, va spun ca si in tarile mult mai dezvoltate tendinta e la fel. Cartile au inceput sa fie pe cale de disparitie pentru ca avem telefoane ce ne tin la curent cu toate despartirile si impacarile din lumea mondena.Uitandu-te oripilat la o emisiune de doi lei si constientizand acest lucru, nu te face mai bun decat acela ce nu constientizeaza. Pentru el e normal dar pentru tine…

5. alimentatia – Societatea actuala se bazeaza pe produse prefabricate, in mare parte artificiale.Cati dintre oameni realizeaza ce manaca atunci cand cumpara produse tip fast-food ? Cati dintre noi citim etichetele de pe produsele cumparate din supermarketuri, (si oare cati intelegem terminologia creata exact pentru a ne debusola) produse care sunt prefabricate tocmai pentru a avea un termen de valabilitate mai lung.Pana si fructele si legumele par sa fie mai ieftine venind din cealalta parte a lumii decat cele autohtone.Cineva vrea cu tot inadinsul sa consumam anumite produse in detrimentul atora.De multe ori discutand cu oamenii pe tema acestui subiect raspunsul ce pare a fi pe buzele tuturor este „si ce putem face? „

6. partea spirituala – Putini oameni trec prin filtrul gandirii ceea ce li se spune de catre o autoritate in materie de religie .Inca din copilarie copiii sunt invatati nu sa gandeasca singuri, ci cum vor parintii, iar chestiunea religioasa pare in cele mai multe familii foarte serioasa. Plecand de la religiile de baza, ajungand pana la cele modernisme de tip new-age, aceste institutii se joaca cu mintea noastra, iar la o analiza mai aprofundata asupra fenomenului vedem ca scopul este intotdeauna acelas, puterea asupra individului. Folosind manipularea ca pe un mod de actiune, scopul devine atins dupa ce gloata a primit mesajul si a rezonat cu acesta.Un scop secundar al acestor forme de manipulare este banul.Daca toata lumea te asculta de ce sa nu tragi si ponoase de pe urma acestor creduli ?!

7. banii – Cred ca asta trebuia sa fie primul exemplu dar am preferat sa enumar altele tocmai pentru a ajunge aici. In societatea moderna a avea un statut social mai bun decat al vecinului pare sa fie scopul in viata.Bineinteles, nu vorbesc aici de oamenii care cauta sa munceasca de pe o zi pe alta pentru a supravituii, ci de aceia pentru care traiul necesar a fost de mult acoperit.Se pare ca niciodata nu e de ajuns, egoul nostru trebuie hranit iar functia mult visata nu va intarzia sa apara.Trecem peste principii morale, nu avem timp de educatia copiilor, nu ne intereseaza ce se intampla in jurul nostru decat daca se intersecteaza cu cariera noastra.Cei aflati in umbra au folosit acest model in perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial in SUA sub sigla „visul american” si se pare ca le-a reusit de minune.Putini oameni sunt cei care se gandesc serios ca sunt manipulati cu ajutorul dorintei lor de a acumula cat mai mult.

…sunt atat de putine exemple enumerate… dar daca am fi constienti de ele, credeti-ma ca foarte multe lucruri s-ar schimba in viata noastra. Am incepe sa vedem lumea diferit iar ei ne vor percepe diferit. Daca vrei schimbarea celorlalti trebuie sa incepi cu tine, spune o vorba inteleapta.

Ne-am invatat sa primim solutii pentru orice; am fost invatati sa facem ceea ce fac semenii in jurul nostru pentru a nu iesii din tipar; asteptam atat de multe lucruri sa se intample de la sine; vrem sa traim ca „afara” dar ne comportam ca niste huligani; vrem sa ne spuna altii tot pentru ca suntem prea lenesi sa cautam, sau nu avem timp. Tocmai de asta controlul asupra noastra e atat de mare pentru ca cerem tot, cersim… sa ma ajute si pe mine cineva ! Oare cum s-a ajuns aici ? Daca suntem constienti de ceea ce se intampla in jur, nu avem nevoie decat de taria de a spune NU.

Alte postari similare :

Cand ne-am pierdut puterea ?

Sfaturi practice pentru a rezista manipulărilor

Vrei schimbare ? Fii schimbarea !!!

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

11 Responses to Solutii… pentru adormiti

  1. Foarte bun articolul ! Bravo ! La fel gandesc si eu, daca poti sa crezi !

  2. xdm says:

    Urmează întotdeauna calea nesigură a unui gânditor independent. Expuneţi ideile pericolului de a fi controversate. Spune ce gândeşti si teme’te mai puţin de eticheta de “trăsnit”, decât de stigmatul conformismului. Dacă te ridici şi accepţi să fii numărat, din când în când s-ar putea să fii, din nou doborât la pământ. Dar ţineţi minte ce vă zic: un om doborât de un adversar se poate ridica iarăşi, cândva. Un om care se lasă, însă, strivit de conformism, rămâne pentru totdeauna la pământ.
    Thomas J. Watson
    Fost preşedinte IBM

  3. Tudor Vecerzan says:

    Bravo domle` extraordinar deabia pe 15 apr. 2013 am descoperit blogul acesta si trebuie sa remarc ca nici pana acum nu mi-am revenit. Citesc si ma minunez, nu numai ca mai exista cineva care gandeste si traieste ca si mine ancorat bine de tot in realitate dar mai poate transpune in scris ceea ce gandeste. Bravo ma repet. Explici foarte bine dar am observat ca iti lipseste partea de actiune din idei. De ce nu pui intrebari cititorilor. Le dai informatia prea bine rafinata si prelucrata ei practic (incepatorii in ale ganditului) neavand incredere in tine pur si simplu ignora diamantele pe care le dai cadou. Poate daca ai scrie un articol cu VOINTA umana ai inspira mai multe spirite pierdute. De ce nu-i intrebi pe cititori de exemplu: Daca ar fi sa ai o alta viata (tot in regnul animal in ciuda perceptiei eronate cum ca am fi ceva mai avansati decat porcul spre exemplu) ce ati alege O VIATA DE BOU SAU O VIATA DE CERB?
    Pariez ca pe multi care ar fi cinstiti cu ei insisi i-ai bloca total si practic le-ai scoate ochelarii de cal de pe nas eliberandu-le MINTEA obligandu-i sa si-o foloseasca. Numai de bine in continuare si KEEP IT REAL MAN…
    P.S. Am o rugaminte eu personal am facut greseala sa ma uit si pe CAPITALISM PE PAINE acu ceva timp si Mihai Giurgea ala la inceput mi sa parut simpatic dar mai apoi sapand ceva mai adanc am descoperit ce exemplar involuat si aservit este cu adevarat el. Fa-mi placerea si nu ma dezamagi pastrandu-l pe oligofren la acea rubrica pe blogul tau si daca ai timp scrie ceva despre el cum este el cu adevarat, merci.

    • Costiputza says:

      interesant comentariul si mai ales referirea la giurgea. Pe mine chiar ma duce gindul ca daca blogul respectiv este permis atunci inseamna ca foloseste unui scop, ori ptr a oferi o asa zisa portita de refulare, ori ptr a controla perfect o anumita clasa sociala. E un fel de otv ptr dezradacinati, in fond cei care il apreciaza contribuie la un anume tip de mentalitate. Si fac referire la un articol anterior despre educatie si adaug ceva. Lipsa de educatie, combinata cu distrugerea radacinilor unui popor (prin alterarea sau deformarea istoriei) prin atacarea eroilor/inaintasilor, prin terfelirea simbolurilor nationale, prin minimalizarea impactului pe care insasi limba vorbita o are asupra unui om nascut intr-o anume zona geografica, etc. Un om needucat crede orice, nu are un liber arbitru, nu discerne adevarul de minciuna si mai ales accepta orice vine de la autoritati de parca autoritatile nu sint alcatuite tot din oameni. Un om needucat de asemenea nu are logica, deci singura solutie este educarea, ca tot intreba cineva de solutii, uite asta e, sa ne educam toti si sa cascam ochii la ce-i in jur, atunci o sa incepem sa facem comparatii, o sa intelegem din ce in ce mai mult si pina la urma vom invata ca numai impreuna putem face ORICE, cu capul plecat rsiti oricind sa dai de un obstacol pe care nu l-ai vazut din timp.

  4. Carmen S. says:

    Bun articol dar cam multe greseli de exprimare. Ponos este antonimul Folos-ului. Doar un exemplu.

    • Cristian says:

      Este posibil sa mai fi scapat cateva greseli … jurnalistii adevarati se chinuie sa se prostitueze pe la nu stiu ce show-uri de 2 lei si ne ramane noua celorlalti sarcina de a informa oamenii. Multumesc pentru aprecieri !

  5. Pingback: Solutii… pentru adormiti | Lupul Dacic

  6. Pingback: Solutii… pentru adormiti | NewsInfo1000

  7. Pingback: Solutii… pentru adormiti | Extraterestrii Printre Noi

  8. Pingback: CUM NE VOR “BINELE”ELITELE! OBIECTIV PRINCIPAL: REDUCEREA POPULATIEI |

  9. Pingback: Solutii… pentru adormiti | .::: CALIN ADRIAN :::.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.