Au reușit să ne dezbine din nou


Motto – Să nul întrerupi pe duşmanul tău când face o greşeală – Napoleon Bonaparte

Asistăm zilele astea la un circ macabru ce a pus stăpânire pe România. Un personaj controversat a primit o pedeapsă, care în opinia mea e prea mică, iar păpușarii acestui circ mediatic au reușit să împartă românii în două tabere. Esențialul a fost uitat. Am uitat că toată clasa politică e un mare cartel mafiot și că din când în când familiile de mafioți își dispută neînțelegerile pe micile ecrane. Cei ce au în subordine anumite structuri îi atacă pe cei ce nu au fost părtași la furturile lor și viceversa. În orice ordine așezam piesele de puzzle, imaginea de ansamblu e aceeași, Fiecare regim trimite semnale celuilalt iar turma pare exaltată la anunțul că a mai căzut un cap. Uităm însă că această caracatiță are peste cinci mii de tentacule. Unde și când le vom vedea pe toate tăiate ?

Unii au zilele astea orgasme la auzul veștii că Voiculescu a fost încarcerat, în timp ce Doamna Justiție stă aplecată peste balustradă, încercând să nu scape Balanța-i prăfuită din mână din cauza contrelor primite pe la spate. Celulele îngrămădite cu micii infractori țipă după celelalte tentacule, iar cei în cauză, râd de la ferestrele lor înalte și din mașinile lor plătite cu banii tăi. De aproape un sfert de veac stăm și privim neputincioși cum acești nenorociți ne jefuiesc și nu facem nimic. Ne bazăm pe Justiție, care mai găsește câte un rechin odată la câțiva ani.
Ați uitat cum v-au batjocorit și v-au mințit că e criză iar ei își măreau salariile?  Ați uitat că nu au ținut nici o promisiune făcută în campaniile electorale? Ați uitat că își schimbă mașinile la fiecare doi ani?  Ați uitat că la cantina Parlamentului se manancă mai ieftin decât la un bufet de colț și au meniuri de restaurante selecte ? Ați uitat că au șters datorii imense ale firmelor naționale, în timp ce voi va chinuiți să trăiți și să plătiți taxele? Ați uitat că ați votat pentru 300 de parlamentari iar lor nici nu le-a păsat de votul vostru?
Ați uitat…?

Să nu îi uiți Române !!! Chiar dacă Justiția e ocupată să mimeze orgasme, să nu îi uiți! Să nu faci greșeala de a te așeza confortabil așteptând ca mâna legii să îi ajungă! Să nu crezi nici măcar o clipă că o va face! Să nu faci greșeala să crezi că cei deja prinși ar fi nevinovați! Să nu uiți că aceste creaturi sunt în cârdășie! Să nu crezi că mecanismul s-a pus în mișcare și că acum toți vor plăti! Până când nu vor fi trași de mâneca de către ține, nu vor plăti. Se vor apăra unii pe alții.

S-a mai întâmplat ceva zilele astea, dezbinarea românilor. Dacă până acum ceva timp, mulți erau împotriva tuturor politicienilor, acum s-au alăturat uneia dintre tabere. Puținii care au rămas obiectivi au fost trimiși la colț de către ceilalți . Faptul că milioane de oameni se bucură când un astfel de personaj este în sfârșit condamnat spune ceva despre clasa politică. De fapt spune multe. Ne spune incompetența lor de a finaliza acțiuni începute în urmă cu ani de zile. Ne arată insuccesul Justiției de a ține pasul cu fărădelegile comise de către cei aleși să ne apere interesele.Dosarele stau îngrămădite în spatele unor birouri până când este primită comandă sau sunt lăsate acolo dacă se cade la o înțelegere.

Ipocrizia de care avem parte pe micile ecrane și în presă, nu are limite. Până mai ieri aproape TOATE trusturile media ignorau complet peste DOUĂZECI DE MII de oameni adunați în stradă pentru a nu lăsa viitorul țării în mâna străinilor și pentru a salva natura de care se vor bucura nepoții noștri sau îi catalogau drept golani, iar acum acel trust ne cere să fim solidari cu ei folosind sloganuri gen LIBERTATEA DE EXPRIMARE sau DREPTUL LA EXPRIMARE LIBERĂ. Unde erau când am avut NOI nevoie de ei ? Se ascundeau în spatele birourilor plătite din șpaga luată de la străinii ce vor să cumpere țara pe bani puțini. Și pentru cine să ieșim în stradă ? Pe cine să susținem? Pe Voiculescu, general de securitate încă de pe vremea lui Ceaușescu?

Poate nu știați câteva amănunte: -capitalul social al firmei Crescent (din Cipru) la 31 decembrie 1989 era de peste 300 milioane de dolari (cumulat cu alte valute valabile la acea vreme, marca germană, yenul japonez) se ajungea la aproape o jumătate de miliard de dolari! – În fiecare lună, firma trimitea (precum și altele care se ocupau de comerțul exterior) în țară sume cuprinse între 50.000 – 100.000 dolari. Pe data de 18.01.1990… toate plățile au încetat. – La nici două luni, capitalul firmei dispare în mai multe conturi din Elveția… pentru a reapare în 1991 când ia „naștere” (la început) firma Grivco, ulterior Holding-ul Grivco – Intact Media Group (deținătorul Antenelor) care, apropos, încă este partener media și susținător al proiectului RMGC (Roșia Montană Gold Corporation)…etc.

Să nu credeți că acest articol se vrea a fi pro regimul Băsescu. Am aceeași “simpatie” și pentru cel ce se face că ne conduce țara, în timp ce apăra interesele corporațiilor capitaliste, ca pentru toți politicienii. Tare aș vrea să îi văd pe toți la Jilava. Nu cred nici o clipă că vreunul dintre ei sunt o soluție pentru români. Să nu mai facem greșeala de a împarți totul în tabere. Să fim raționali totuși și să înțelegem că acest circ mediatic “se datorează” regimului care a scăpat ca prin urechile acului de la demitere. Vocile Antenelor au fost un factor decisiv în încercarea de înlăturarea a lui Băsescu. Însă asta nu înseamnă că ei sunt echidistanți sau obiectivi.

Dualitatea este cea mai puternică formă de manipulare a omenirii. Întotdeauna cei ce au condus frâiele puterii au format cel puțin două tabere care să se lupte între ele în timp ce ei, manipulatorii, au putut liniștiți să își vadă de treburile lor. Turma habar n-are aceste aspecte, deși ar trebui să scoată capul din nisip și să participe activ la  crearea viitorului. Cu riscul de a mă repeta va mai spun încă odată, să nu ne dezbinăm chiar în momentele în care ar trebui să fim uniți  și să ne concentrăm  să construim  un sistem fiabil care să-l înlocuiască pe acesta.

Articol apărut și pe Grupul Eridan

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

12 Responses to Au reușit să ne dezbine din nou

 1. gabi says:

  Un articol foarte bun!! felicitari! Trist dar adevarat… dar oare cati vad adevarul in hatisul de manipulare ?

  • PACAT, PACAT, MARE PACAT am mai spus-o, poporul in marea lor majoritate sunt creduli si egoisti , altruismul salveaza lumea; dar ‘de unde nu e nici Dumnezeu nu cere’ .Important articol FELICITARI poate le vine unora mintea la cap daca vor citi acest articol, desi,,,,, ma idoiesc

 2. Pingback: Au reușit să ne dezbine din nou | radupopescublog

 3. Hap Ciu says:

  bine spus, dar acum ce facem ? 🙂

  • Simplu. Nu ne mai lasam manipulati de ei. Incercam sa privim cu ochi critici tot ce apare in media. Pana la alegeri ne concentram pe un candidat cu sanse mici si proiecte mari pentru romani…etc. Daca toti am face asta vor avea o mare surpriza la alegeri. Insa oamenii au alte treburi asa ca ii vor lasa sa faca ce vor cu tara asta.

  • Emil Wagner says:

   Îi votăm. Că vrem sau nu tot pe ei SE aleg. N-ai ce face.

 4. bers60 says:

  Foarte adevarat.Dar,cu ce sa lupti,cu miinile goale?

 5. bers60 says:

  Mai este un lucru: totul este deja programat si prescris demult timp….

 6. Democratia directa este o solutie, insa romanii nu vor schimbarea sau nu o inteleg.

 7. IQ100 says:

  aiurea, aiurea a,aiurea…1)pai ai cui vrei sa fie banii serviciilor secrete? ai poporului?.hahaha, unde in lumea asta se intampla sau s-a intamplat vreodata, de la Cavalerii Ioaniti incoace? 2) macar din banii aia 0,5 miliarde a criticat cele 20 de miliarde luate de base si duse , Dzeu stie unde ( 4 , numai la Urdea)…macar al;ea 0.5 miliarde erau muncite, invartite, albite…astea 20 sunt doar datorii din care n-am vazut nimic 3) daca are 0,5 miliarde de ce nu plateste cele 0,06 miliarde cat i-au fost imputate ? si ultima pe lista, cu voia dvs, 5) procesul si condamnarea au fost pe nashpa, nu pe bune : avocati arestati, procuror dubios, evaluator la misto si sub presiune/santaj cu fi-su drogat, judecatoare dedicata, avansata, numita de basisti si binecuvantata de ricani prin vizita oficiala la embassy….una peste alta, la cat a furluat Voicu versus Kioru, la cat au facut pentru/ anti Romania Voicu vs. Kiorul , eu te consider basist; daca nu mai rau, „anti comunist” si „antisecurist” fara sa vezi dinamica acestor notiuni…secu lui Ceasca lucra pt Ceasca si pt tara asta, secu lui base lucreza pt base si pt alte tari…a fi secu a lui Ceasca imi pare azi mai putin rau decat a fi secu a lui base sau al altor tari; de fapt, imi pare chiar patriotic…pacat de alte articole…

 8. IQ100 says:

  sorry, am sarit 4..ia vezi si audiatur et altera pars…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: