Cand ne-am pierdut puterea ?


media-manipulation

Când ne-am pierdut coloana vertebrală, devenind viermi ce se hrănesc cu gunoaiele ce ne sunt aruncate de către elite? Când ne-am decis să bem drogul iluziei și să ne lăsăm îndreptați către un sistem fals de siguranța? ADN-ul societății actuale menține în servitute. Am devenit o populație automatizata, neinformată, îndobitocită. Ne suim în mașini, mergem la munca, ne suim în mașini iar și mergem acasă. Suntem prinși într-o viață mecanică…Suntem o rasa de roboti! Cel mai rău este că nici nu conștientizăm asta. Ne interesează fotbalul și show-rile de duzina și credem că trăim. Oare trăim, sau doar respiram ? Veneram ultimele gadgeturi electronice apărute ca și cum ele ar fi sursa noastră vitala. Ne ghiftuim cu ultimele apariții de junk-food(mâncare nesănătoasă) precum vitele pregătite pentru măcel.

Cum ne-am predat puterea ? Daca ceva ne doare, apelam la pilulele magice care au mai multe efecte secundare decât remedii. Se pare ca ne place să îmbogățim și să împuternicim firmele farmaceutice. Ne plângem iritați de preturile costurilor de sănătate și alte taxe, dar continuam să plătim. Permitem unui sistem politic care e avariat și corupt să continue să ne prade și să ne distrugă viețile. Contribuim cu bani mulți pentru campanii ridicole ce nu fac altceva decât să scuipe cu minciuni în noi și cu promisiuni deșarte. Nu ne-am învățat minte ca NIMENI nu-și ține promisiunea? Noi chiar credem ca celor de la guvernare le pasa de soarta oamenilor!!! Jalnic… Suntem menținuți într-o stare de stres ce nu ne da voie să privim conștient. Trebuie să vedem doar ceea ce vor ei să vedem…menținerea stării de supraviețuire… (exact ca în cazul unui animal) pentru că dacă facem asta, nu mai vedem esența lucrurilor.

Suntem îndepărtați cu ușurință de adevăr cu ajutorul dramelor folosite pentru a distrage atenția. Suntem dirijați dintr-o parte în alta ca niște animalele domestice, duși de nas crezând că luptăm pentru libertate. Ironia e ca nu avem nevoie decât să fim liberi de cei ce ne induc noțiunea că nu suntem liberi. Oamenii sunt menținuți într-o stare hipnotică de transă ce îi menține tăcuți și adormiți. Nimeni nu vrea ca tu să știi de orașele civile bombardate, nimeni nu vrea să știi de morțile din cauza intoxicației cu mâncărurile nesănătoase la fel cum nimeni nu vrea să știi că poliția mondială e deja formată să preia controlul prin legi date de către ei în timp ce tu privești amuzat nu știu ce “diva” ce s-a certat cu iubitul.

Trăim într-o lume a abundentei și zeci de mii de oameni mor de subnutriție… sute de tone de mâncare sunt aruncate zilnic la gunoi ( tu câtă mâncare arunci la gunoi ? ) iar alții mor de foame, pentru a satisface planurile unor monștrii. Asta e lumea care permite să se întâmple asta, lumea în care trăiești TU. în secolul acesta de maxim avânt tehnologic, oamenii ucid destul de ușor și sever alți zeci de milioane de oameni în războaie și conflicte . De ce ? Pentru a se crea acel sentiment de panică și frică ce te va ține închis în cutie și nu-ti va da voie să scoți capul pentru a vedea realitatea. Celebritatea… oamenii aflați în spatele cortinei au aflat de mult că dacă pun pe scena o persoana îmbrăcată într-un anumit fel și folosind un anumit limbaj, cele aflate în sala o vor imita. Nu fi spectator! Asta e noua “religie”. Nu mai vrem să avem idealuri supreme ca eroii din vechime care mureau pentru o cauza sau făceau totul pentru a schimba regimul… Nu. Noi vrem să fim ca EI… să ne îmbrăcăm cum se îmbracă ei, să vorbim ca ei, să ne purtam ca roboții ce sunt încărcați cu un software nou, fără, sau cu voia noastră.

Sistemul numit BANI se bazează pe “bani” care nu au existat și nu vor exista niciodată. Am devenit atât de separați de lumea în care trăim, încât majoritatea oamenilor nu-și pun întrebarea – ce sunt banii? …pentru că persoanele ce controlează guvernele controlează și băncile, mare parte a legislațiilor permite băncilor să împrumute persoanele cu mai mult de 10 % din cat au în depozit. La fiecare împrumut, banca are dreptul de a împrumută de zece ori valoarea existenta de fapt în depozit. Banii sunt creați din nimic ! Asta trebuie să înțeleagă populația. Sunt creați de persoane care nu au nevoie de bani, ci doar să dețină puterea asupra populației. Un sistem simplu de banca ar fi acela în care o banca ar deține aur în valoare de un milion de dolari, de exemplu. Din acel capital acea banca ar putea împrumuta bani oamenilor și din dobânda aferenta s-ar crea profitul băncii din care ar putea împrumuta alte persoane. În realitate nu e așa. Banii sunt doar o iluzie!!! Ca să nu mai vorbim ca băncile nu plătesc impozit la stat…

Elita conducătoare (din orice stat) ocupa o mica parte din populație și noi le-am dăruit puterea. Ne-am vândut sufletul pentru mai multe canale de televiziune, produse inutile mai ieftine, produse inutile mai scumpe, pentru promisiunea deșarta a unui trai mai bun. Ideea e să ne țină ocupați cu supraviețuire. Am ajuns în ziua de azi să tremuram în izmene de frică, sperând că poate ne mai putem păstra casa și mașina pentru încă o lună. Pe cat de mult suntem menținuți în starea de supraviețuire, stresați, concentrați pe muncă, pe ratele la bănci, pe facturile la abonamentele inutile, ei își fac treaba liniștiți. Pană și cei ce au reușit să strângă ceva averi sunt îndoctrinații sistemului. S-a sădit dorința de a avea mai mult… și mai mult și mai multe posesiuni.

Când ne-am predat puterea? Când ne-am pierdut calea? Când ne vom trezi? Chiar nu vedeți că diferența între evul mediu și modernism tine doar de tehnologie? Poți să te împotrivești sistemului? Ești cu adevărat liber? Sunteți fericiți? Cu adevărat fericiți ? Aceasta e viața pe care o dorim cu adevărat? Va gândiți la copiii voștri? La viitorul lor? Vreți ca ei să plătească pentru datoriile și greșelile tale? Când ne-am pierdut abilitatea de a pune la îndoiala autoritatea și de a cere răspunsuri clare? Vom continua să ne lăsăm înșelați sau suntem pregătiți să ne trezim și să ne reluam puterea? N-ai timp să te opui sistemului? Fă-ti! Alegerea iți aparține!!!

Layer 1

Alte postari la tema:

Iluzia libertatii

Informatia inseamna putere !

Sfaturi practice pentru a rezista manipulărilor

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

20 Responses to Cand ne-am pierdut puterea ?

  1. ana says:

    Poate ca ar fi bine sa voteze doar cei interesati iar restul sa fie doar observatori daca asta-si doresc. De ex. pt. o initiativa cetateneasca ar fi necesar un numar mult mai mic de persoane.
    Dar la bunii si strabunii nostri ne gandim? Le urmam exemplul si ii cinstim pt. tara care ne-au daruit-o ca si o mare casa pt. familia/poporul nostru?

  2. ana says:

    criza explicata altfel

  3. Radu says:

    Mie îmi place ce zice omul. Cred că are oarecum dreptate.

  4. Pingback: Când ne-am pierdut puterea? | danverab

  5. vasile says:

    In ziua de azi patriotismul (ROMANULUI) se afla la lada de gunoi a EUROPEI

    Romanul nu valoreaza nimic in fata Americanilor sau a Europenilor…vorba Americaniilor ..ROMANIA ESTE O TARA DIN LUMEA A TREIA

    APROPO CARE ELITE ?! ….tiganii de la PSD care au furat miliarde impreuna cu golanii din politie si SRI

    NISTE ANALFABETI CU FETITE DE 15 ani la bordel
    cu escrocii si securistii din parlament ROMANIAEI
    acum 7 minute · Îmi plSRI SI SECURISTII AU DEVALIZAT MULTE BANCI SI A LASAT SUTE DE MII DE OAMENI CU CONTURILE GOALE …ETC

    FMI , CARITAS , BANCA AGRICOLA , BANCA RELIGIILOR …ETC

    CU TOTII FACEAU PARTE DIN PSD

    eu ca viitor presedinte al vad pe DAN DIACONESCU
    acum aproximativ un minut

  6. moni says:

    Puterea sa ne o luam din nou daca sintem oameni si nu viermi!

  7. Pingback: Cand ne-am pierdut puterea ?

  8. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI?

  9. Pingback: Petrică Dănilă Dezinteres, nepasare sau robotizare?

  10. loredana morariu says:

    Imi permit sa va povestesc o intimplare care a avut loc cu ceva timp in urma.Ma aflam impreuna cu o foarte buna prietena de-a mea(o doamna f apreciata si premiata in Romania pt romanele sale)intr-o galerie de mobila de lux din Liban iar pina la finalizarea cumpararii unor obiecte proprietarul galeriei(un domn galant si amabil)ne adreseaza citeva intrebari legate de Romania si de situatia de acolo.Prietena mea ii raspunde foarte prompt in franceza:ROMANIA E TRADATA SI VINDUTA DE CATRE O CLICA INCULTA SI NEPASATOARE,ECONOMIA ,AGRICULTURA SI INDUSTRIA ESTE LA UN NIVEL MEDIOCRU IAR OAMENII SUNT DEZNADAJDUITI SI TRISTI CARE CUM PLEACA UNDE VEDE CU OCHII!!!Domnul ne priveste un pic mirat dupa care ne adreseaza o alta intrebare care de data asta ne lasa descumpanite pe noi:SI BARBATII VOSTRII CE FAC?……imediat mi-a trecut prin minte cam care este situatia cu romanii nostri care probabil ca pierd din vedere osul cel mare pt citeva osicioare mai mici…..adica sunt prea ocupati cu viata de zii cu zi ca sa mai vada si esentialul.Abia cind m-am intors acasa am inteles exact la ceea ce se referea interlocutorul nostru:aici politicienilor si celor care fac legi si conduc tara le este FOARTE FRICA DE OAMENI.Nimeni nu se inghesuie ca sa ajunga prea sus pentru ca riscul este pe masura.POLITICIENII TREBUIE SA FIE FOARTE ATENTI CA SA NU-I SUPERE PE OAMENI CU TAXE SAU LEGI PROASTE PT CA DEALTFEL SE TREZESC CU O BOMBA DE TOATA FRUMUSETEA SUB MASINA.STATUL NU-SI BAGA NASUL IN VIATA OMULUI SI NU-I IMPUNE NIMIC.DACA VREA OMUL SA PLATEASCA 7% din profit bine daca nu nimeni nu-l deranjeaza.POLITICIENII TREBUIE SA FIE IN PRIMUL RIND PATRIOTI APOI DIPLOMATI SI SA SE INGRIJEASCA CIT MAI BINE DE OAMENI.DACA NU FACE TREABA BUNA ISI DAU DEMISIA INAITE CA SA I SE INTIMPLE CEVA RAU.in felul asta oamenii sunt optimisti ,veseli ,scolile sunt super bine organizate(in care copiii sunt invatati sa-si iubeasca cu tarie tara si pe D-zeu…..ma refer la zona crestina ……de altii nu prea stiu multe) ,strazi frumoase,spitale super dotate……si chipuri zimbitoare.Pare un paradox cu crestinul si bombele dar ei in felul asta procedeaza…….si daca ma gindesc bine aceasi lege functiona si la noi atunci cind ne invadau turci,tatarii etc…..nimeni nu statea si medita blocat in tot felul de folozofii…..omul isi apara tara,credinta ,familia si viitorul copiilor……nu-i vroia sursa de sclavi pe copiii lor.

  11. Pingback: Situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013 | SANTINELA ORTODOXA

  12. Costiputza says:

    Partea cea mai nasoala este nu ca n-ar fi si oameni care sa ia atitudine, dar din cauza sistemului atit de bine pus la punct de catre stapinii planetei (oameni care stiu mai multe despre noi decit stim noi insine) problema cea mai mare sta tocmai in concetatenii nostri, tocmai cu ei trebuie sa luptam ptr a ajunge in final sa luam atitudine, altfel ei sint primii care-ti sar la git, de teama de a-si pierde „privilegiile”. Ca mic ex sa ne gindim la simpatizantii pdl, ca numar corespund exact cu numarul membrilor de partid (la care se aduna familia, prietenii), cu cei care au afaceri cu acestia, cu cei numiti in functii de conducere, adica toti cei care au un interes direct. Ceilalti sustinatori, de ex formatorii sau „deformatorii” de opinie sint cozi de topor platite la greu tot din banii nostri. Deci noi trebuie sa luptam nu numai cu sistemul ci si cu cei intrati definitiv sub influenta acestuia, eu cred inca si acum ca filmul Matrix este unul din cele mai tari si mai puternice ca simbol ptr starea de fapt, ca si 1984. Multi vad putini inteleg, activitatea de a gindi este una foarte dificila (exemplificata prin consumul mare de energie pe care il presupune) iar lentoarea mentala combinata cu linistea de a hotari altul in numele tau duce la situatia actuala. Omul ca animal social are o mentalitate de turma in care prefera sa fie condus de altii decit sa caute solutii pe cont propriu, cum e si la ciclism, primul biciclist infrunta o presiune a aerului mai mare si deci consumul de energie este mai mare, restul beneficiaza de efortul acestuia :-). Noi in schimb beneficiem doar de bunul plac al conducatorilor, atita timp cit numai fraierii platesc nu se va schimba nimic.

  13. Cum ne-am pierdut suveranitatea? Am cedat-o noi înşine – întâi statului (cu o culminare în statul comunist – statul are grijă de tine, tu ai grijă de stat), apoi statul prin „reprezentanţii” săi a făcut ce a vrut cu ea (acum o cedează uniunii sovietice europene).
    Soluţia este simplă, dar greu de pus în aplicare: fiecare dintre noi să-şi ia suveranitatea înapoi. Prin multă muncă cu sine însuşi, urmând exemple consacrate – „calea, adevărul şi viaţa” – pentru cei care ştiu. Pentru ceilalţi … bălăcăreală plăcută în continuare în mlaştina mediocrităţii până când vor fi loviţi de bolovanul anarhiei ce va să vină. Şi, parafrazând o reclamă mai veche dar care spunea totul: dormi liniştit, FNI (FMI) veghează!

  14. Iluziocratia says:

    Dusmanii principali ai omenirii sunt urmasii acelora pe care au incercat sa ii inlature Abraham Lincoln, Andrew Jackson sau J.F.Kennedy dar cu o putere mult mai mare. Acum nu controleaza numai cateva banci asa zise nationale( cand de fapt sunt toate private), le controleaza pe toate, controleaza toate companiile de exploatare a petrolului, gazelor, minereurilor, controleaza presa si televiziunile, controleaza industria farmaceutica si ceea ce trebuie sa invete oamenii in scoli si in curand vor controla si agricultura sa ne hraneasca cu ce vor ei. Pe langa toate astea politicienii nu sunt decat niste papusi usor de controlat prin coruptie sau teroare. Cum am ajuns atat de robotizati, atat de slabi? Analizati experimentele psihologice care s-au facut pe oameni, experimentul de obedienta in fata autoritatii facut de Miligram, experimentul de la Stanford al lui Zimbardo in care au vazut ca daca impart un grup de oameni perfect normali in gardieni si detinuti brusc gardienii devin niste brute , experimentul in care un individ este bagat intr-un grup de actori si este pus sa aleaga doua linii care au aceeasi lungime de pe o coala cu mai multe linii in care au observat ca daca actorii indica de mai multe ori variante gresite subiectul ajunge sa fie de aceeasi parere si multe altele mai mult sau mai putin secrete, deci s-a lucrat mult la psihic(se pot urmari pe youtube toate, nu sunt povesti sau teorii). Se foloseste mult principiul „divide et impera” in care suntem impartiti religios, national, politic de ajungem sa fim aruncati in razboaie care nu au fost si nu sunt ale noastre. S-a lucrat mult la trezirea dorintei de posesie de ajungem sa ne dorim chiar lucruri care apoi constatam ca nu ne sunt folositoare si suntem tot timpul ‘ocupati’ cu asta. De treaba asta s-a ocupat un nepot al lui Freud din America multumita caruia femeile fumeaza intr-un numar atat de mare( Frank Bernays e numele lui si a pus bazele PR in SUA-public relations, angajat fiind de o firma de tigari sa faca fumatul mai popular in randul femeilor nu a facut decat sa organizeze un eveniment cu multa lume si cateva femei frumoase si bine imbracate au aprins tigarile in multime , presa a facut poze si a scris ca au aprins tortele libertatii…si se pare ca a mers) Cine mai crede ca traieste intr-o democratie sa analizeze cum actioneaza politia oriunde in lume, ca instrument al statului care stat ar trebui sa apere interesele poporului. Un exemplu concludent il gasiti in filmuletul de mai jos in care oamenii protesteaza pasnic si sunt atacati violent de fortele de ordine..si nu numai demonstrantii, chiar si presa. http://www.copaemcuiaba.com.br/ …deci de fapt ne-a fost vanduta o pseudolibertate intr-o Iluziocratie. Avem toate cunostintele tehnologice pentru a trai toti decent, energii regenerabile si multe alte inventii utile omenirii care nu se pun in practica pentru ca se doreste sa fim saraci, controlati, dominati si cand nu vor mai avea nevoie sa fim asa multi sa nu creada cineva ca vor ezita.

  15. Pingback: Cand ne-am pierdut puterea ? | Extraterestrii Printre Noi

  16. efemeride says:

    Ne-am pierdut puterea mult mai devreme decât înţelegem acum. Şi eu caut de mult răspunsul la această întrebare. Sistemul actual nu face decât să speculeze o nişă creată deja de sistemul anterior, dar slăbiciunea vine din vremuri mult mai vechi. Şi pierderea acestei puteri s-a produs încetul cu încetul, zi de zi, fără să băgăm de seamă. După părerea mea există o lege cheie care este baza pe care sistemul s-a clădit: Necunoaşterea legilor nu te abolvă de nerespectarea lor…Această micuţă prevedere, cu scopul de a nu scăpa pe cei care nu respectă legea pretinzând că nu ştiau de ea, este baza pierderii putere. De aici pasul următor a fost crearea unui sistem legislativ atât de încărcat încât este imposibil să-l mai ştii. Dacă ar fi 100 de legi care să defalce doar drepturile prevăzute deja în constituţie ar mai fi o treabă, dar numai în România sunt nu mai puţin de 13.000 de acte normative care interzic ceva, înafară de hotărârile de consilii locale, pe care dacă ai vrea să le respecţi se presupune probabil că în fiecare localitate pe unde umblii ceri mai întâi hotărârile emise ca să nu încalci vreuna. Sistemul a devenit atât de stufos (şi creşte în continuare) încât este imposibil să mai reţii toate restricţiile. În plus sunt atât de multe încât oriunde păţşeşti există o lege pe baza căreia poţi fi amendat. În acest sistem supra umflat de interdicţii libertatea este doar un vis frumos… Gândiţi-vă doar că sistemul susţine că toate aceste legi sunt date pentru binele şi protecţia noastră. Practic imposibilitatea de a respecta acest sistem supra-umflat duce la pierderea libertăţii…

  17. Pingback: Suntem o tara ocupata de imperialismul Occidental. Trebuie sa luptam in principal cu imperialistii occidentali |

  18. Pingback: CU CĂRȚILE PE FAȚĂ: ROMÂNIA REALĂ ESTE FALIMENTARĂ… | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

  19. Pingback: Planeta arhonților - JurnalulBucurestiului.Ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.