Monstrul din(tre) noi


    Aceste rânduri nu sunt scrise pentru „oamenii raționali”; acei oameni care se ghidează în viață după normele oficiale, după știrile oficiale sau după îndemnurile oficiale. Aceste rânduri nu sunt scrise pentru oamenii normali; acele persoane ce merg zi de zi la muncă fără să le pese de ceea ce se întâmplă în jurul lor, fără să se întrebe ce este cu adevărat viața și ce se ascunde în spatele minciunilor ce ne sunt vândute pentru a trăi această viață de calvar. Aceste rânduri nu se adresează nici celor cărora viață le-a oferit luxul ( primit de cele mai multe ori de la alții care muncesc pentru ei ) de a nu le păsa de ceea ce se întâmplă în jur. Aceste rânduri nu se adresează nici credincioșilor (de orice fel), ce așteaptă mântuire de la vreun zeu, fără a face ceva pentru a schimbă situația în care se află. În mare parte, pot spune cu acceptarea criticilor de rigoare, că aceste rânduri nu se adresează IGNORANȚILOR…

     Majoritatea țărilor au la conducere persoane ce nu dau doi lei pe populația de rând… unii sunt doar o haită de demenți, de maniaci… dar nu de ei mă tem cel mai mult. Mă tem de masele condiționate, care mă pot omorî dacă li se dă această comandă. Mă tem de idioții care cred că încrederea în autorități trebuie păstrată în orice condiții… chiar cu prețul evidentei lipse de moralitate. Istoria e plină de amintiri neplăcute, terminate de cele mai multe ori cu fraza : „am urmat ordinele!” Problemă nu este lanțul de comandă ci lanțul supunerii ! Teroarea nu este o armă nouă. De-a lungul timpului teroarea a fost utilizată de cei care vroiau puterea cu orice preț.

     Mulți oameni lucizi cred că un „monstru” se plimbă printre noi cu un plan și cu instrumente de tortură și opresiune. Acest monstru merge printre noi de foarte mult timp, făcând planuri de foarte mult timp; acest monstru lucrează pentru răul suprem al unei epoci apuse; acest monstru vrea război, genocid, gulaguri și lagăre de concentrare; acest monstru vrea țipete de durere fără încetare și neîntrerupte de drepturi și protecții; acest monstru are tot dreptul să facă ceea ce vrea, garantat de legile create de alți monștrii angajați sau compromiși; ajunși la putere pentru că prea mulți oameni au visat la propria dezvoltare care a venit deghizata sub formă libertății și independenței de a achiziționa și de a posedă ceea ce nu aveau și de care credeau că aveau nevoie pentru că viețile lor să fie complete. Chiar urmărind aceste lucruri, au pierdut tot ce avea o valoare reală, ceea ce posedau, până când nu au mai avut nici una, nici altă.

     Acest monstru țipă după sânge în știrile de pe primele pagini ale mass-mediei controlate de el. Acest monstru vrea să atace și să distrugă națiuni și oameni care nu au mai purtat războaie unii cu alții de sute de ani, iar cei care au purtat, au făcut-o cu sprijinul și la îndemnul acestui monstru. Agenții acestui monstru călătoresc din țara în țara chiar în acest moment, răsuflând în ceafă altor monștri, până când își ating scopul pe care îl doresc. Ei vor să deschidă porțile iadului, doar pentru a vedea ce se întâmplă și să urmărească apoi spectacolul. Nu va fi pace, simetrie sau prosperitate atât timp cât acestui monstru și echipei lui îi este permis să umble printre noi. Am fost în război mereu cu acelas inamic ale cărui principale arme sunt IGNORANȚA și poftele noastre.

     Ce este această forță misterioasă care nu poate fi sugrumată de controlul presei? Ce este această forță care nu poate fi suprimata de bancheri și de acțiunile interminabile ale guvernelor captive și ale instanțelor judecătorești? Ce este această forță care ni se dezvăluie? Ce se complotează în spatele ușilor închise? Despre ce vorbesc în încăperile puterii, unde în adâncul ființei lor cu siguranță tremură? Răsuflarea fierbinte din ceafă lor este că un fior rece pentru cei care cred că se pot ascunde în spatele ușilor păzite… în spatele banilor și al unei puteri aparente… în spatele armatelor și al justiției lor… în spatele minciunilor care, ca niște ziduri, credeau că îi vor proteja și care acum devin zidurile închisorii lor.

     Suntem seduși, dar vom merge oare de bună voie pe calea răului? Chiar dacă nu va simțiți liberi, prin acțiunile voastre puteți împiedica acest sistem să mai funcționeze! Puțini înțeleg… și mai puțini vor pricepe !

Alte articole similare :

Cand ne-am pierdut puterea ?

Metode pentru Tâmpirea Populaţiei

Traim sau doar respiram ?

Sclavul modern I

Iluzia democraţiei

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

24 Responses to Monstrul din(tre) noi

  1. haitchi says:

    E bun articolul, insa ma irita greselile de ortografie. O fi si acela tot vreun monstru…apropo de „monstri”, pluralul se scrie cu un singur „i”.

    • Cristian says:

      Uneori e bine sa avem printre noi un „analfabet” care gandeste mai mult decat un „intelectual”!!! :))

      … oare cati dintre noi preferam sa studiem gramatica limbii romane (care se tot schimba de la o zi la alta!) in loc sa ne punem intrebari existentiale?!

      • haitchi says:

        A scrie corect in limba ta e o forma de respect. Ma scuzati, dar nu prea am incredere in gandirea unei persoane care nu stie scrie corect. Imi demonstreaza ca nici n-a citit, nici n-a gandit la un nivel suficient de inalt incat sa ma influenteze. Cat priveste „intelectualii”, vad ca ne apropiem vertiginos de „epoca de aur”, dar sub alta forma: ai diploma, inseamna ca ai obtinut-o fraudulos si-atunci vine analfabetul si-mi spune ca am „origine nesanatoasa”.

        Daca voi considerati ca e ok sa aplecati urechea la vorbele unui pseudo analfabet, asta este. Eu nu-mi permit sa risc.

      • Cristian says:

        Perfect de acord cu domnia voastra in cele mai multe aspecte dar nu in toate. Se spune ca cel ce se scuza se acuza, asa ca nu voi cauta scuzele de rigoare pentru micile greseli de ortografie ce s-au strecurat, in graba in care poate am redactat acest articol. Afirmatia ” nu prea am incredere in gandirea unei persoane care nu stie scrie corect” a fost facuta in contextul in care precizaseti in prealabil ca este un articol bun asa ca ma vad nevoit sa va spun ca va contraziceti singura. Referirea la epoca de aur este de prisos in acest context intrucat doar in perioada postdecembrista aceste diplome se pot obtine fraudulos.

      • haitchi says:

        Uite, ca sa fiti linistit, n-am sa mai urmaresc postarile dvs.

      • Cristian says:

        Cred ca aceasta iritare a venit din cauza unui „i” ce nu-si avea locul … E pacat ca discutia se poarta in aceasta directie in locul uneia constructive pe subiect…

      • Mâța pe Patine says:

        Ortografia, nu gramatica limbii romane cum ai numit-o, nu se schimba de la o zi la alta, de zeci de ani avem aceleasi reguli.

    • Tudor Vecerzan says:

      Cu riscul de a nu citi comentul meu o sa-l scriu totusi. Sunt convins de faptul ca nu ai priceput esenta mesajului/articolului dna HAITCHI. Exact ca bambuistele interesul pentru coafura si machiaj si vestimentatie este mai mare decat ce este in capul lor (materie cenusie sau caca la altii). Daca omul asta a avut sau nu timp sa-si corecteze „capdopera” trebuie oricum stimat ca a facut-o in cuvintele lui si pe banii lui probabil ca sa destepte vitele. Si el este probabil scarbit pana la refuz chiar invadat de mila pentru miliardele de „DOBITOCI” ce polueaza planeta asta minunata ca si mine. Ca sa scurtez polologhia conteaza fondul mesajului nu forma lui deci contrar la ce ati invatat la scoala. Feriti-va la a folosi cuvinte mari ca ANALFABET sau INTELECTUALI deoarece introduc in problema ipotezele „elitismului” ale separatiei de restul privind din perspectiva scarii de valori personale. Egoul va incepe imediat sa caute o pozitie inalta de pe care sa se cace in capul celuilalt pe motiv de elitism si uite asa se strica jucaria deoarece oameni suntem cu totii, deci EGALI. Cu toate ca autorul este bine intentionat, a astepta respect printr-o gramatica impecabila este o amagire de sine si chiar o gogomanie pentru un cititor care cauta raspuns la intrebari existentiale legate de persoana proprie printr-o gramatica incorecta a unui strain cu intentii straine. Cristian tine-o tot asa si incearca sa verifici pe cat posibil sursele. Bafta

  2. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. sugrumata de controlul presei? suprimata de bancheri sau guverne? toate astea sunt conduse si manipulate de acea „forta”! si prin ele…si NOI! bulgarele e prea mare pentru a mai putea fi oprit! ar trebui ca lumea sa nu mai foloseasca bancile, sa nu mai alimentam de la benzinarii, sa nu mai cumparam NIMIC din marile centre comerciale…etc.
    lumea e prea comoda pentru a renunta la toate astea…din pacate! si considera ca totul e ok atata timp cat se prefac ca raul nu exista! cei ca tine sunt considerati nebuni! e mai simplu asa…
    si totul…din lene si lasitate!

  4. IOAN says:

    …observ ca multa ” lume” se leaga de aspectul scrierii limbii Romane ,scapand esenta subiectelor ,sincer nici eu nu am fost o somitate la gramatica si probabil fac multe greseli in scris ,dar inteleg foarte bine cand cineva incearca sa imi deschida ochii sa nu ma las dus de nas !…

  5. TITUS B says:

    Cei care nu au un răspuns problemelor abordate se leagă de diacritice. …… Motivul? Nu au studiat stenodactilografia, unde asemenea semne nu se folosesc…….. Că să nu-i acuzăm de „simplism” în gândire.

  6. www.AlternativePureEnergy.ro says:

    http://www.AlternativePureEnergy.ro Alternative Pure Energy – Energie Gratis Oriunde Oricând

  7. ratzone says:

    de ce intrati daca nu va intereseaza ce are omul de spus? sa corectati voi, cine sunteti voi, cine sau ce va da dreptul??? nu pricepeti o iota din ce spune omul asta, care are puterea de a face conexiunile necesare ca sa va bateti voi joc. efectele sistemului demonstrate din plin in reactia asta. niste constructii monstruoase ale epocii, asta sunteti, si sunteti multi, si e regretabil, si mereu apareti, si n-o sa putem face nimic atat timp cat exista „dastepti” ca voi. ne ducem dracu, ne otravesc, facem alegeri de frica, n-avem timp sa (ne) gandim, suntem sclavi, SCLAVI, pe pamantul nostru, ni se fura pamantul si suntem obligati sa-l muncim tot noi, si veniti cu reguli de ortografie. 😦 😦 😦

    • Cristian says:

      sistemul are agentii sai care, dupa cum se vede, sunt destul de inradacinati in mentalitatea societatii noastre stricate. insa e bine ca mai sunt si oameni deschisi care apreciaza.

      • ratzone says:

        da. sistemul, daca il judecam pe dos, pare perfect. creeaza exact ce isi propune. indivizi incolori, inodori si insipizi. scalvi perfecti. generatii de sclavi moderni impamantati profund in structurile abjecte ale societatii si mai ales ale institutiilor de fatada ale acesteia. mai sunt, asa e, dar ar fi nevoie de mai mult/multi

  8. 551 says:

    Materialul mi s-a parut excelent. Felicitari dle Cristian! Bineinteles ca si-au facut aparitia si AGENTII DE MANIPULARE care incearca sa discrediteze autorul materialului, sa intimideze si sa demoralizeze atat autorul cat si pe cei care citesc articolul. Erori gramaticale mult mai grave fac si asa zisii intelectuali. Oricine poate face asemenea lucruri, nimeni nu poate fi perfect. Dar mizerabilii de AGENTI DE MANIPULARE care cauta sa denatureze discutia si sa produca un fel de mediu de can-can, se simt foarte stanjeniti de articol. Aceasta excrecenta autodenumita ,,haitchi” nu trebuie luata in serios, deoarece poate face parte din multele fiinte abjecte (postaci platiti) care raspandesc confuzia si discordia pe internet. Dar ce sa-i ceri unui AGENT DE MANIPULARE? Chiar si dintre acestia, am vazut ca fac erori gramaticale. Spunea unul Isdrael in loc de Israel, sau stia el ce stia. Dle AGENT DE MANIPULARE haitchi, va recomand sa evitati sa folositi aceste metode banale ale serviciilor, deoarece unii dintre noi ne saturasem de ele cand dv inca sugeati la mama dv sau poate la tatal dv, mai sti? Si ne doare undeva de increderea dv in cei care au citit sau nu la viata lor. Cat despre falsa cultura si intelectualitate de pe Terra, in care scolile nu sunt altceva decat sisteme de indoctrinare cu ceva spoiala de cultura, efectiva nu ne doare nici in cot. Toate universitatile renumite de pe Terra le consider ca fiind NULE SI NEAVENITE!!! Spune-mi cate diplome ai ca sa-ti spun cat esti de dobitoc. Ceilalti, retineti ca educatia si cultura se face numai prin autodidacticism si atat. Scolile sunt instrumente de indoctrinare ale sistemului antisocial si segregationist in care vietuim. Dar AGENTII DE MANIPULARE ai sistemului afiseaza un vocabular pseudo-elevat ce cuprinde cuvinte pompoase pt a intimida si chiar a impresiona victima. Un ,,IGNORANT” ar zice ,,Mama ce destept e asta! Are dreptate! ”. Are pe dracu dreptate! NU TOTI CEI CE VA ZAMBESC, VA SUNT SI PRIETENI! NU TOTI CEI CE VA VORBESC FRUMOS, VA SI RESPECTA! Asa ca mare atentie, priviti in esenta lucrurile nu la suprafata. Un mar frumos la suprafata poate fi stricat in interior. Sub o haina modesta poate fi o persoana deosebita. Va doresc multe SUCCESE sau SUCCESURI cum spun unele persoane intelectuale, dle posibil AGENT DE MANIPULARE haitchi! Servici usor!

  9. Florin says:

    Corecteaza-l.

  10. Am citit articolul,si ca de obicei, am trecut la postari.Pentru ca aici uneori are loc un adevarat brain-storming. Am spus UNEORI…Cu stupefactie am constatat ca din 19 comentarii, niciunul nu se refera la continutul articolului, poate tangent unul sau doua, care il felicita pe Dl Cristian,in trecere…Apropo, o fac si eu!!… am citit de doua ori, deh, nu sunt un intelectual,si mai am si dificultati cu diacriticele…N-ati observat ca noi cei multi si comuni suntem Cornel, TITUS,Ioan, Octavian,Rossane,etc in tip ce acei care deturneaza si incita la polemica, indepartind total comentariile de subiect sunt….haitchi ….bzdgrf….lgj7ghs….De ce oare ??? Putini inteleg si mai putini inca vor pricepe…..

  11. Camil Petrescu s-a impus prin figurile de stil ce se rezumă la comparații și epitete, dar „fără ortografie, fără compoziție, fără stil și chiar fără caligrafie… insa el e deja consacrat, nu ? 😀

    Nu-mi pasa ce spune lumea despre faptul ca am uitat in graba mea sa pun un „i” sau ca am pus unul in plus…. asta demonstreaza ca nu au inteles nimic din textul respectiv. Sistemul i-a invatat sa caute greseli si asta fac. E normal…
    Ma intereseaza cei care au inteles mesajul si au invatat ceva din el. Pentru ei e acest articol si acest blog.

  12. Pingback: Monstrul din(tre) noi | Lupul Dacic

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.