Religia vs Credinta


religion_vs__faith_by_electrolizei0-d4dezdi      exclusiv

Motto:
Religia este cea care ii impiedica pe saraci sa ii omoare pe cei bogati !

Subiectul religiei este tabu in Romania ! Si nu doar atat, Biserica nu poate fi atacata, contrazisa sau pusa sub lupa atentiei publice, fara ca anumite persoane, bloguri, site-uri, sa te catalogheze drept satanist, ateu, propagandist impotriva credintei, etc. Mai nou, din cauza sarbatorilor pascale ce ne bat la usa, s-a creat o teorie conform careia doar in preajma sarbatorilor, Biserica si religia sunt atacate de catre anumite persoane cu interese ascunse.

Libertatea de exprimare este un pilon al statului de drept. Persoane ce lupta pentru libertatile omului sunt in schimb oripilate cand altii au tupeul sa terfeleasca in noroi imaginea „imaculata” a Bisericii Romane, argumentand acest drept ca un atac impotriva credinciosilor . Religia nu are voie sa fie atacata in tara noastra, pentru ca sta la baza poporului roman si tine de traditiile nostre stravechi, conform unor persoane ce catalogheaza tot ce vine impotriva Bisericii doar propaganda platita de catre cei ce sustin curentul New Age. Va spun sincer ca nu imbratisez acest curent, nu sunt satanist, poate nici ateu… Daca am o parere diferita de catre majoritatea in legatura cu alte subiecte am exprimat-o de cate ori am avut ocazia si o voi face si in cazul Bisericii si a Religiei. Giordano Bruno spunea „este dovada unei minti primitive si josnice, a dori sa gandesti ca masele sau majoritatea, doar pentru ca majoritatea este majoritatea. Adevarul nu se schimba daca e crezut sau nu de o majoritate a oamenilor.” Razboaiele religioase au fost si sunt purtate tocmai de catre fanatici dogmatici care pun la indoiala orice autoritate dar nu si cea sacerdotala. In Romania spre exemplu exista o lege nescrisa care spune ca nu trebuie sa te legi de Religia Ortodoxa. Foarte multe site-uri si bloguri, ziaristi marcanti pot ataca fara drept la replica Biserica Catolica, Islamul dar nu si Biserica Ortodoxa. Se pare ca Religia ortodoxa e un fel de trandafir al religiilor ce nu-ti da voie sa te atingi de el.

Acelor persoane care imbratiseaza ortodoxia fara a da dreptul altora la o parere personala, le voi spune ca acelas lucru se intampla in tarile arabe cu islamul sau in tarile sud-americane cu religia catolica. A considera religia predominanta din tara noastra ca cea adevarata, nu ne diferentiaza de cei care apasa pe detonatorul bombelor pentru religia lor. Nu este nici o diferenta intre cei ce ne considera pe noi „necrediciosi” si cei ce noi ii catalogam drept „pagani”. Poate doar ca pe noi preotii nu ne manipuleaza sa ne sinucidem in piete aglomerate, in schimb trebuie sa le dam bani pentru a-si mari gospodaria.

Toata conversatia se invarte de multe ori in jurul credintei… de cand putem asemui religia cu credinta ? Oare asa manipulati ne-am lasat ? Oare nu putem vedea dincolo de ochelarii de cal ? Poporul roman are o istorie traumatizanta… Am fost asupriti de catre multi si oricat am crede noi ca am razbit si ne-am rasculat impotriva sistemelor cotropitoare, exemplele de razvratire se pot numara pe degete in decursul veacurilor. Parerea mea personala este ca si datorita religiei. Cei puternici s-au bazat intotdeauna pe gandirea colectiva care merge pe sintagma – are Dumnezeu grija de ei – Pana acum n-a avut… Noi am fost cei care am platit cu sudoare si sange iluzia libertatii; noi am fost cei care am rabdat zeci de ani un sistem comunist in care (poate) singura speranta a unora era izbanda lui Dumnezeu impotriva ateilor comunisti. Acei atei comunisti nu numai ca nu au fost pedepsiti, dar au condus tara si dupa ce ochelarii de cal au fost schimbati cu altii mai frumosi si mai stralucitori. Aceia inca sunt in spatele tinerilor politicieni ce ne conduc tara acum spre guvernarea europeana si spre pierderea suveranitatii.

Cred ca trebuie sa fac o precizare – cand vorbesc despre religie ma refer la toate religiile pentru ca in opinia mea nu este nici o diferenta intre ele. Inchipuiti-va mai multe regulamente care sa duca la acelas scop – manipulare si supunere .

S-a spus de multe ori ca daca ataci Biserica ataci credinta. Mjoritatea celor ce merg regulat la biserica nu au citit macar o singura data Biblia; cei mai multi stiu anumite povestiri auzite din gura preotului si, pentru ca preotul este o figura marcanta in societatea noastra, se considera ca ceea ce spune el este adevarat. Habar nu aveti cat de manipulati pot fi oamenii cu ajutorul preotilor. Se stie ca multi au legaturi politice si pot influenta sistemele de gandire a maselor ce le au „in custodie”. Preotii sunt cei care promoveaza ura si teama in randul populatiei, pentru ca se tem ca oamenii sa nu realizeze ca se poate trai foarte bine, sau chiar mai bine, si fara serviciile lor. Tipul cel mai reusit de propaganda este cel care nu este recunoscut ca propaganda. Religia este si a fost cel mai eficient mod de a controla masele si de a induce acestora o gandire colectiva ce convine elitelor. Oamenii pot fi ceea ce vor doar daca sunt liberi. Ori daca esti legat de catre dogmele religioase si bisericoase nu poti gandi liber, trebuie sa gandesti ca turma caci altfel esti catalogat ateu, satanist, instigator…

Religiile au reusit sa faca ceea ce armate intregi au esuat… sa inoculeze in mintea oamenilor idei ce nu puteau altfel fi puse in practica. Daca cei indoctrinati peste masura in islam sunt gata sa-si dea viata pentru o idee, cei din crestinism sunt invatati ca trebuie sa suporte pana ce „cel de sus” va lua cu siguranta masurile necesare impotriva celor ce abuzeaza de putere. Pana si faptul ca ai contestat autoritatea Bisericii cade sub incidenta „justitiei divine”. Cu siguranta ca multi vor crede ca instig la ateism sau ca distrug traditiile poporului nostru iubit, insa o asemenea manipulare grosolana nu poate fi trecuta cu vederea. La fel cum nu poate fi trecuta cu vederea si obligarea copiilor sa invete acea religie care e majoritara in stat. Ce fac eu daca doresc sa-mi cresc copilul in dogma budista ? In constitutia Romaniei se garanteaza dreptul cetateanului de a avea ce credinte doreste… sau asta doar pe hartie ?

Inchei cu un alt citat „Nu vreau sa am nimic de a face cu religia care se ocupa cu mentinerea maselor satisfacute sa traiasca in foamete, mizerie si ignoranta. Nu vreau sa am nimic de a face cu nicio ordine, religioasa sau altfel, care nu-i invata pe oameni ca sunt capabili sa devina mai fericiti si mai civilizati, pe acest pamant, capabili sa devina oameni adevarati, stapani ai sortilor lor si capitani ai sufletelor lor. Pentru obtinerea acestor lucruri, i-as pune si pe preoti la munca si as transforma templele in scoli.” Jawaharlal Nehru

Alte postari similare :

Universul nu este constient de existenta ta! Relaxeaza-te !

Controlul mental asupra oamenilor

Solutii… pentru adormiti

Despre Cristian Terran
Nu crede nimic! Caută singur adevărul!

29 Responses to Religia vs Credinta

  1. ocritis says:

    Din ce ti-ai facut pluta?

  2. ady says:

    Sint total deacord ca religile sint pentru prostire si nu aflarea adevarului a ceea e sintem cu adevrat spirit incarnate .

  3. nodulgordian says:

    religia,politica, orice fel de intermediator cu divinitate/societate trebuie eliminat pentru ca fiecare om sa fie liber. acest lucru se va intampla cand fiecare is va asuma responsabilitatea si isii va exercita acest drept.

  4. danciu popovici says:

    Si eu sunt de acord cu SCOATEREA RELIGIEI din orarul saptamanal al … copilului meu. De ce trebuie sa fie obligat si indoctrinat copilul cu … ”texte” sfinte, cand ei, saracii, doar ce au invatat tabla inmultirii !!!
    Oare nu ne este scarba sa mai toleram aceste ”blasfemii” la adresa bunului simt? Oare cat va mai putea ,,biserica,, sa ne mai manipuleze? Oare care este diferenta intre CREDINTA si religie?
    Aceasta este o intrebare la care ,,biserica,, se erijeaza in a da un raspuns…. sau … cine pune acesta intrebare este … SCOS… din peisaj !!! INTELEGETI VOI, DRAGILOR, CE INSEAMNA ACEASTA ???

    Sunt niste dogme care ne sunt adresate, dar, sa fie respectate numai de noi, prostimea !

    Oare de ce INVATATII vremurilor (contemporani cu Iisus) nu au scris in culegerile lor, despre ,,marile evenimente,, specifacate in noul testament (invieri, minuni, chiar rastignirea lui Iisus?

    Nu credeti ca o inviere (Copila inviata, sau propria inviere a lui Iisus, etc. ), sau mersul pe apa, trebuiau sa fie arhicunoscute in ,,marea,, zona ? Nu la orice colt de strada se invia un om (deci nu invia el, de capul lui), nu in fiecare cetate, sat, trib, se faceau minuni, etc. Oare dintre toti intelectualii vremurilor, chiar nimeni nu a auzit de Iisus ? Chiar nimeni nu a auzit de minunile facute de …cineva? Nimeni nu a auzit si nu a scris de epocala ,,inviere,,? Cum se explica , ca numai jidnaii au avut acces la aceste informatii? A caror inventie domina prostimea si-n zilele noastre!!!!!!!!
    Nu ma intereseaza ca este vinerea mare, eu asta am avut de spus!!!

    REPET : FARA RELIGIE IN SCOLI !!!!

    UNDE ESTE LIBERUL ARBITRU, POPILOR ?

  5. alexandru says:

    am pus o tema ft interesante
    cat timp patriarhul si mitropolitii si episcopii umbla in odajdi aurite si toiaguri la fel iar altioi cauta prin conainerte nu mai cred in religie
    d-zeu cel mare si atot puternic este in sufletul meu nu are nici o legatura cu tagma asta a hotilor
    ati auzit sau citit ca patriarhul sa doneze pentru cei bolnavi sau saraci ceva
    ?
    nu
    clerul tot este imbrcat in aur
    si cui obiecte cult la fel
    mai vedeti asa ceva prin alte parti?

  6. ” Libertatea de exprimare ” , hmmm .. mai degraba „Libertatea de a te expune ” !!

  7. neacsu says:

    Am intrebat un preot zilele trecute (a fost o conjunctura anume…):
    – Parinte, de ce Iisus nu este regasit in istorie, ci doar in Sfintele Carti ?
    Am fost ,,scanat,, cateva secunde, dupa care m-a intrebat:
    – Ai baut ceva ?
    – Nu, pentru ca trebuie sa va duc inapoi la biserica cu masina. Nu stiti
    ca al meu coleg (sofer) a plecat ? Plus de asta am stat numai langa dvstra.
    – Scuze, nu am fost atent … !!! Apoi s-a urcat tantos in masina. Dupa ce am pornit,
    la vreo 3-4 minute, timp in care nu a zis nimica, ma intreaba:
    – Ce spuneai de Iisus si istorie ? Am repetat intrebarea.
    – Tinere**), unele intrebari nu au raspunsuri, si chiar daca ar avea, nu le VETI*) putea
    intelege. De ce nu iei exemplul celor care vin zilnic la biserica sa se roage?
    Dupa max. 10 minute ajungem in fata bisericii:
    – Tinere**), nu uita ca cel de sus este peste tot; el te aude, te vede, nu irosii harul
    care este aruncat asupra ta !
    Inainte de a cobori introduce mana in buzunar si-mi intinde doua bancnote de
    100 RON.
    – Hai, ia-i, ca atat pot sa-ti dau azi !!!

    *) Atentie la exprimare: ”VETI” , deci este vorba de VOI, nu de noi popii !!!
    **) Apelativul: ,,Tinere,, nu mi se potriveste ptr. ca am 44 de ani.

    Am ramas interzis, cum se spune. Am luat banii, gandindu-ma: Care or fi acei
    batrani ce si-au sacrificat mizera pensie, pentru ai da omului lui Dumnezeu ?

    Eu, personal, sunt ateu convins, fapt pentru care vad clar jegmaniile popilor,
    manipularea crasa, indoctrinarea copiilor de clase primare cu religie, ascunderea
    clerului (BOR) in spatele zidului INVENTAT si de netrecut al sfintelor invataturi.
    Pai, daca-i asa, de ce mama dracului, ne mai freaca la oua jegosii astia de
    preoti sa fim bune exemple, iubitori, blanzi, saritori la greu, etc. Fiecare om
    normal este iubitor cu familia, este bland cu cei nevoiasi; dar cand vezi acesti
    farisei de popi nenorociti ca ia si acei 5RON pe care o batranica ii da, numai
    ca a facut o gargara de Boboteaza, Paste, Craciun si a stropit cu apa ,,sfanta,,
    peretii. Toti, dar absolut toti popii sunt la fel. Unii se capata de la enoriasi (si
    prostii dau fara sa se gandeasca…), altii primesc din surse mai …ADEVARATE.

    Personal sper ca timpul sa mai faca putina ordine si in gradina hotilor negrii.

    P.S. 150 RON i-am dat cantinei sociale din Palazu Mare, Constanta, iar 50 RON
    i-am dat unei vecine, partial cu handicap. a adevaratului sofer al popii.
    Eu cu soferul popii suntem prieteni din copilarie, fapt pentru care l-am ajutat
    in acea zi sa-l duc pe fariseu inapoi la biserica.
    De aceea v-am povestit si voua !!! SIGUR NU AM SPUS O NOUTATE, NU ?!?!?

    Cat de bine au reusit religiile sa darame credintele si sa indobitoceasca marea
    parte a omenirii; dar BOR (biserica ortodoxa romana) este cea mai cu mot,
    fir-ar sa le fie de nenorociti .

    • George Vo says:

      27 noiembrie 2014 la 4:57 AM

      De mult ma framanta gandul sa-mi impartasesc gandurile cu cineva.
      Azi am cautat pe internet sa vad daca mai sunt oameni care gandesc asemanator mie si am dat de acest site.
      Am citit toate pana am ajuns la spatiul de a lasa un mesaj.
      M-am nascut in transilvania la tara in o familie cu 10 copii.
      Parinti ne-a invatat sa credem in dumnezeu si in Isus Cristo care este mantuitorul omeniri ca si-a dat viata pentru pacatele oamenilor.
      Parinti erau asa de credinciosi de in fiecare zi se facea rugaciune in casa. In special dimineata cu toata familia si la fiecare masa si individual la culcare.
      Crescand mare am continuat cea ce am invatat de la parinti. Dar totul a fost pana intr-o zi cand la servici discutand cu un coleg de munca l-am intrebat daca el crede in dumnezeu. Si el a zis: poate!
      M-a suprins cuvantul poate. Si l-am intrebat: de ce zici asa?
      Ca toata lumea crtede in dumnezeu.
      Atunci mi-a recomandat sa citesc o carte pe care o recomand la toti care cititi acest articol. Chear mi-a imprumutat acea carte sa o citesc.
      Cartea se numeste “Carutele zeilor”.
      De cand am citit acea carte nu mai aveam liniste ca sa stiu adevarul.
      Tot felul de ganduri ma framanta pentru ca toata familia era credincioasa si eu am inceput o alta gandire.
      Framantarea nu a tinut doar zile, nici saptamani si aproape 30 de ani ca sa ma conving de cea ce scriea in cartea acea.
      Intr-o zi pe internet, pe youtube am vazut un filmulet care mi-a luat piatra de pe inima.
      In acel filmulet spunea in felul urmator: Isus nu a existat cu adevarat…………
      Romani dupa cum stim a cucerit pe evrei si evrei asteptau un mantuitor ca sa-i salveze care in limba greceste se zice cristos.
      Si romani find mai intelepti ca evrei au descifrat stilul lor de convingere a poporului.
      Atunci un scriitor roman din grecia a scris evanghelia dupa matei doar pana la rastignire. Iar despre moartea si invierea lui a aparut mai tarziu.
      Romani vazand ca au atins sentimentele oamenilor au inceput sa o treaca intre cartile religioase.
      Sa nu uitam scriitorul a scris evanghelia ca o poveste nici de cum viata vre unui om sau asa zis sfant.
      Oameni citind cartea au inceput sa creada ca e adevarat si asa au inceput sa duca vorba din om in om pana au aparut pe rand si ceilalti evanghelisti, toti scriind in greceste nici unu in ebraica.
      Crestini au inceput sa se imulteasca. Acum devenind din o poveste un adevar pentru ei. Au aparut apostoli care au inceput sa umble prin imper si sa propovaduieasca pe hristos “mesia”.
      Pavel find si cetatean roman avea mai mare curaj si prioritate si a povestit cele mai multe.
      Dar religiea nu a fost intemeiata si era multe conflicturi in imperiu pentru acestea pentru ca romani erau asa zisi pagani care credeau in soare.
      Dupa cam 300 de ani apare imparatul Constantin. Si in timpul acela imperul roman era impartit in 2 imparatii “imperii”.
      Constantin a vrut sa uneasca imperiul si sa fie el imparat si a trebuit sa lupte.
      Pentru ca in imparatia lui erau multi crestini dar ne legali si erau si persecutati. Sa hotarat sa uneasca paganizmul cu crestini sa faca o singura religie si ia pus numele de ortodoxie adica credinta adevarata.
      Asfel a avut mai multi de partea lui.
      A castigat imperiul si a devenit imper nou si religie noua.
      Intre timp unul in libia a zis ca sa intalnit cu dumnezeu in desert si ia spus sa faca o religie noua.
      Acela se numea Mahomed si dumnezeu a devenit Alah pentru el.
      Propovanduind pe Alah a inceput sa cucereasca multe teritorii printre care si spaniea era.
      La roma sa inceput sa se decida baza religiei si au decis sa faca un centru religios.
      In timpul acela deja imperul era cam rupt de restul si au infintat vaticanul.
      Ziua inaugurari vaticanului a fost 25 decembrie si a infintat data nasteri lui Isus cristos pe acea data..
      Asfel au aparut cele 3 mari puteri religioase.
      Romani au tinut in intuneric europa peste 1000 de ani sub mantaua credintei catolice. Asfel lua taxe de la toti catolici.
      Romania era in centrul aceste 3 puteri si nu se lasa cucerita nici de islami mici de catolici. Dar catolici nu prea avea treaba ce cred romani pentru ca aveau pe unguri care ocupase transilvania.
      De acea in Romania au fost atatea lupte.
      Si acum raspunsul la toate acestea.
      Eu cred ca de cand oameni au inceput sa creada in ceva au inceput sa spele creieri celor slabi emotionali si sa-i controleze prin credinta.
      asfel cei ce ii controlau devineau bogati si ceilalti saraci si sclavi.
      Dupa cea ce eu am invatat in toata viata mea am ajuns la un rezultat ca religia e o politica care lucreaza cu emotiile oamenilor si ca este cea mai veche politica, popi “preoti” find politicieni.
      Si daca ai citit acest articol stai si gandestete bine si studiaza si stinta si istoria.
      MULTUMESC CA AI AVUT RABDARE SA CITESTI.

  8. Anina says:

    Draga Blogger,
    Ai scris „Mjoritatea celor ce merg regulat la biserica nu au citit macar o singura data Biblia; cei mai multi stiu anumite povestiri auzite din gura preotului si, pentru ca preotul este o figura marcanta in societatea noastra, se considera ca ceea ce spune el este adevarat. Habar nu aveti cat de manipulati pot fi oamenii cu ajutorul preotilor. ” Eu sunt din Ardeal si am citit Noul Testament integral, de cateva ori, si, pe sarite, Vechiul Testamen. Cee ace vreau sa spun este ca la Teologie (am un coleg de birou care a absolvit) a sarit in sus cand am spus ca in Biblie „nu scrie ca…” zicand ca eu as fi sectanta din moment ce citesc Biblia (am fost botezata in religia ortodoxa) si mi-a spus ca doar preotii au voie sa-ti spuna (desluseasca) ceea ce e scris in Catea Sfanta ! Ce zici de asta ?

    • Cristian says:

      Colegul tau este modelul de crestin de care vorbeam in articol, Anina. Sunt putini cei care citesc Biblia si crede-ma ca ar trebui sa incercam a o interpreta chiar noi. Avem acelas ( de multe ori mai dezvoltat) creier decat preotii si nu vad diferenta. de fapt diferenta e ca ei invata cum sa manipuleze oamenii la seminar…parerea mea.

      • enache olga says:

        tinere, ai 44 de ani si nu ai inteles nimic……… suferi de un grav handicap sufletesc, Domnul Isus este peste tot, vede tot si aude tot, si faci un mare pacat, irosesti harul lui DUMNEZEU care ti la dat. A venit timpul sa te maturizezi, cresti, si incepe sa privesti in spatele cortinei fara prea multe intrebari, pt.ca va venii un timp in care nu vei mai pune intrebari ci va trebuii sa raspunzi la intrebari.

    • George Vo says:

      27 noiembrie 2014 la 4:57 AM

      De mult ma framanta gandul sa-mi impartasesc gandurile cu cineva.
      Azi am cautat pe internet sa vad daca mai sunt oameni care gandesc asemanator mie si am dat de acest site.
      Am citit toate pana am ajuns la spatiul de a lasa un mesaj.
      M-am nascut in transilvania la tara in o familie cu 10 copii.
      Parinti ne-a invatat sa credem in dumnezeu si in Isus Cristo care este mantuitorul omeniri ca si-a dat viata pentru pacatele oamenilor.
      Parinti erau asa de credinciosi de in fiecare zi se facea rugaciune in casa. In special dimineata cu toata familia si la fiecare masa si individual la culcare.
      Crescand mare am continuat cea ce am invatat de la parinti. Dar totul a fost pana intr-o zi cand la servici discutand cu un coleg de munca l-am intrebat daca el crede in dumnezeu. Si el a zis: poate!
      M-a suprins cuvantul poate. Si l-am intrebat: de ce zici asa?
      Ca toata lumea crtede in dumnezeu.
      Atunci mi-a recomandat sa citesc o carte pe care o recomand la toti care cititi acest articol. Chear mi-a imprumutat acea carte sa o citesc.
      Cartea se numeste “Carutele zeilor”.
      De cand am citit acea carte nu mai aveam liniste ca sa stiu adevarul.
      Tot felul de ganduri ma framanta pentru ca toata familia era credincioasa si eu am inceput o alta gandire.
      Framantarea nu a tinut doar zile, nici saptamani si aproape 30 de ani ca sa ma conving de cea ce scriea in cartea acea.
      Intr-o zi pe internet, pe youtube am vazut un filmulet care mi-a luat piatra de pe inima.
      In acel filmulet spunea in felul urmator: Isus nu a existat cu adevarat…………
      Romani dupa cum stim a cucerit pe evrei si evrei asteptau un mantuitor ca sa-i salveze care in limba greceste se zice cristos.
      Si romani find mai intelepti ca evrei au descifrat stilul lor de convingere a poporului.
      Atunci un scriitor roman din grecia a scris evanghelia dupa matei doar pana la rastignire. Iar despre moartea si invierea lui a aparut mai tarziu.
      Romani vazand ca au atins sentimentele oamenilor au inceput sa o treaca intre cartile religioase.
      Sa nu uitam scriitorul a scris evanghelia ca o poveste nici de cum viata vre unui om sau asa zis sfant.
      Oameni citind cartea au inceput sa creada ca e adevarat si asa au inceput sa duca vorba din om in om pana au aparut pe rand si ceilalti evanghelisti, toti scriind in greceste nici unu in ebraica.
      Crestini au inceput sa se imulteasca. Acum devenind din o poveste un adevar pentru ei. Au aparut apostoli care au inceput sa umble prin imper si sa propovaduieasca pe hristos “mesia”.
      Pavel find si cetatean roman avea mai mare curaj si prioritate si a povestit cele mai multe.
      Dar religiea nu a fost intemeiata si era multe conflicturi in imperiu pentru acestea pentru ca romani erau asa zisi pagani care credeau in soare.
      Dupa cam 300 de ani apare imparatul Constantin. Si in timpul acela imperul roman era impartit in 2 imparatii “imperii”.
      Constantin a vrut sa uneasca imperiul si sa fie el imparat si a trebuit sa lupte.
      Pentru ca in imparatia lui erau multi crestini dar ne legali si erau si persecutati. Sa hotarat sa uneasca paganizmul cu crestini sa faca o singura religie si ia pus numele de ortodoxie adica credinta adevarata.
      Asfel a avut mai multi de partea lui.
      A castigat imperiul si a devenit imper nou si religie noua.
      Intre timp unul in libia a zis ca sa intalnit cu dumnezeu in desert si ia spus sa faca o religie noua.
      Acela se numea Mahomed si dumnezeu a devenit Alah pentru el.
      Propovanduind pe Alah a inceput sa cucereasca multe teritorii printre care si spaniea era.
      La roma sa inceput sa se decida baza religiei si au decis sa faca un centru religios.
      In timpul acela deja imperul era cam rupt de restul si au infintat vaticanul.
      Ziua inaugurari vaticanului a fost 25 decembrie si a infintat data nasteri lui Isus cristos pe acea data..
      Asfel au aparut cele 3 mari puteri religioase.
      Romani au tinut in intuneric europa peste 1000 de ani sub mantaua credintei catolice. Asfel lua taxe de la toti catolici.
      Romania era in centrul aceste 3 puteri si nu se lasa cucerita nici de islami mici de catolici. Dar catolici nu prea avea treaba ce cred romani pentru ca aveau pe unguri care ocupase transilvania.
      De acea in Romania au fost atatea lupte.
      Si acum raspunsul la toate acestea.
      Eu cred ca de cand oameni au inceput sa creada in ceva au inceput sa spele creieri celor slabi emotionali si sa-i controleze prin credinta.
      asfel cei ce ii controlau devineau bogati si ceilalti saraci si sclavi.
      Dupa cea ce eu am invatat in toata viata mea am ajuns la un rezultat ca religia e o politica care lucreaza cu emotiile oamenilor si ca este cea mai veche politica, popi “preoti” find politicieni.
      Si daca ai citit acest articol stai si gandestete bine si studiaza si stinta si istoria.
      MULTUMESC CA AI AVUT RABDARE SA CITESTI.

  9. Cristian says:

    Draga Enache Olga,

    In primul rand, nu am decat 32 de ani si cred ca sunt destul de matur incat sa nu mai cred in povesti cu serpi vorbitori, zmei care se inalta la cer si zei care violeaza fecioare. Probabil ca esti doctor in vreun domeniu, de vreme ce imi pui eticheta de „handicap sufletesc” insa te asigur ca toate functiile mele spirituale sunt OK.

    Cat despre „privitul in spatele cortinei FARA SA PUN INTREBARI” tin sa iti spun ca poti fi sclavul fantasmelor tale si poti sa iti traiesti viata cum vrei, insa nu incerca sa mai atragi si alte persoane in lanturile ignorantei.

    Lasa-i sa gandeasca singuri, fie ca gresesc fie ca nu. In momentul in care incepem sa gandim singuri nu mai suntem conditionati de nimeni si de nimic si suntem cu adevarat liberi! Insa asta pare o erezie in ochii unor crestini fanatici ce nu se chinuie sa gandeasca pentru ca e mai usor sa executi ordinele decat sa le combati cu argumente solide…

    • olga staicu says:

      Bravo tinere domn. Imi place cum i-ai raspuns acestei doamne Olga (desi si pe mine ma cheama tot Olga si sunt si de virsta a 3-a), dar doamna in cauza pare a fi dint-un secol al evului mediu si nicidecum in secolul 21.

  10. neacsu says:

    Cristian, cred ca te-ai grabit putin… Comentariul Olgai imi este adresat ( tinere, ai 44 de ani , pentru ca : **) Fragment din post-ul meu (Apelativul: ,,Tinere,, nu mi se potriveste ptr. ca am 44 de ani.)

    Draga Olga, scuzele mele daca nu m-am facut inteles…!!! DAR, aici se vorbeste despre CREDINTA vs religie. religia l-a inventat pe iisus, DAR … DUMNEZEU este credinta. Simti diferenta ? Pun pariu ca nu . Esti una dintre milioanele de victime ale bisericii, care este incapabila sa discearna intre povesti si TRAIRE. Milenii intregi ati fost (si sunteti) manipulati cu dogme si tot felul de … pseudolegi. Chiar este atat de greu sa iti dai seama ca nu conteaza cine este iisus, buda, crishna …… atata timp cat CREZI in DUMNEZEU. Chiar crezi, in adancul sufletului tau, ca DUMNEZEU a avut nevoie de tertipuri pentru a face omenirea … credincioasa?
    CREDINTA este ceva spiritual-embrionic (nu cred ca este cea mai buna etalare a ideii !!!), care nu trebuie ALTERATA de reguli pamantene, inventate de … biserica. Am afirmat in post-ul meu ca sunt ateu sau libercugetator ; asta insemnand ca nu cred in nascocirile popilor, in vechea si prea rulata carte „sfanta” . Adevarul este unul singur: Exista CEVA dincolo de perceptiile noastre, dincolo de puterea noastra de a intelege pe deplin, dincolo de traire si bineinteles dincolo de puerilele dogme bisericesti. CEVA-ul acela este chiar CREDINTA !!! Poti fi d-ta, Olga, ( ortodoxa, fiind) , mai presus decat un bosiman ? Sau decat un penticostal, catolic, budist, mozaic, sau alte culte ? CREDINTA este unica, indiferent de religie.
    Si daca m-am luat de popi, implicit de jegoasa biserica ortodoxa romana, asta nu are de-a face cu DUMNEZEU. Adevarata CREDINTA este in individ, nu in texte, simboluri, icoane sau gargara ieftina iesita din gura preotilor.
    Oare chiar sunt pacatos ca nu cred in dogmele bisericii ? Chiar sunt pacatos ca nu dau bani popilor cand vin cu boboteaza, pastele sau craciunul? Chiar sunt pacatos ca nu ma inchin cand trec pe langa o biserica? Chiar sunt pacatos cand dau ceva unor sarmani, fara sa ma gandesc la biserica ? Chiar sunt pacatos ca sunt … om?
    D-ta Olga esti una din milioanele de victime ale puroiului bisericesc. (Din punctul meu de vedere imi este mila de d-ta ; sau si asta este un pacat?)
    D-ta Olga esti o persoana PUR bisericoasa si putin credincioasa (Iarasi din punctul meu de vedere); acea persoana care se duce frecvent si pioasa la biserica, iar cand iese din lacasul de cult devine … omul de dinaintea intrarii in biserica.

    Cum adica sa privesc in spatele cortinei fare prea multe intrebari????? Iti dai seama ce aberatie ai tastat??? Ori esti o persoana care sta la panda, cu arcanul, pentru a-i prinde pe cei care mai pot fi adusi in sanul bisericii, ori esti oarecum … fanatica, inrobita intr-o cusca aurita, cu voalul ignorantei pe fata.

    ( CREDINTA este beatitudinea sufleteasca pe care o numim DUMNEZEU.

    citat:În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul „Domine Deus”, mai exact din forma sa populară fără „i” („Domne Deus”), „veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu”.[14] == sursa: Wikipedia

  11. Pulse Light says:

    Draga Enache Olga acest asa zis blog este pentru oameni cu psihicul puternic si pt cei cu spiritul la nivelul superior pt cei intelepti.Eu sunt aici doar ca sa ma informez ca unii ce povesti inventeaza,si unii ce raspuns dau din burta. Pe mine nu ma afecteaza,atinge cu nimic intrucat pana acum la 35 de ani am avut bogata,pretioasa,superficiala experienta Divina sa memorez,sa stiu,si stiu multe.Experienta+Studiu Stiintific.Nu ma deranjeaza ca restul,cei fara credinta(persoane cu numar scazut)duc o viata plictisitoare,nu poti obliga o persoana sa invete,indiferent ca a primit 11 metri in viata sau va lua un sah mat in urmatoarea dimensiune.

    • Cristian says:

      asa zisa atotcunoastere a ta ma da pe spate 😀

    • George Vo says:

      27 noiembrie 2014 la 4:57 AM

      De mult ma framanta gandul sa-mi impartasesc gandurile cu cineva.
      Azi am cautat pe internet sa vad daca mai sunt oameni care gandesc asemanator mie si am dat de acest site.
      Am citit toate pana am ajuns la spatiul de a lasa un mesaj.
      M-am nascut in transilvania la tara in o familie cu 10 copii.
      Parinti ne-a invatat sa credem in dumnezeu si in Isus Cristo care este mantuitorul omeniri ca si-a dat viata pentru pacatele oamenilor.
      Parinti erau asa de credinciosi de in fiecare zi se facea rugaciune in casa. In special dimineata cu toata familia si la fiecare masa si individual la culcare.
      Crescand mare am continuat cea ce am invatat de la parinti. Dar totul a fost pana intr-o zi cand la servici discutand cu un coleg de munca l-am intrebat daca el crede in dumnezeu. Si el a zis: poate!
      M-a suprins cuvantul poate. Si l-am intrebat: de ce zici asa?
      Ca toata lumea crtede in dumnezeu.
      Atunci mi-a recomandat sa citesc o carte pe care o recomand la toti care cititi acest articol. Chear mi-a imprumutat acea carte sa o citesc.
      Cartea se numeste “Carutele zeilor”.
      De cand am citit acea carte nu mai aveam liniste ca sa stiu adevarul.
      Tot felul de ganduri ma framanta pentru ca toata familia era credincioasa si eu am inceput o alta gandire.
      Framantarea nu a tinut doar zile, nici saptamani si aproape 30 de ani ca sa ma conving de cea ce scriea in cartea acea.
      Intr-o zi pe internet, pe youtube am vazut un filmulet care mi-a luat piatra de pe inima.
      In acel filmulet spunea in felul urmator: Isus nu a existat cu adevarat…………
      Romani dupa cum stim a cucerit pe evrei si evrei asteptau un mantuitor ca sa-i salveze care in limba greceste se zice cristos.
      Si romani find mai intelepti ca evrei au descifrat stilul lor de convingere a poporului.
      Atunci un scriitor roman din grecia a scris evanghelia dupa matei doar pana la rastignire. Iar despre moartea si invierea lui a aparut mai tarziu.
      Romani vazand ca au atins sentimentele oamenilor au inceput sa o treaca intre cartile religioase.
      Sa nu uitam scriitorul a scris evanghelia ca o poveste nici de cum viata vre unui om sau asa zis sfant.
      Oameni citind cartea au inceput sa creada ca e adevarat si asa au inceput sa duca vorba din om in om pana au aparut pe rand si ceilalti evanghelisti, toti scriind in greceste nici unu in ebraica.
      Crestini au inceput sa se imulteasca. Acum devenind din o poveste un adevar pentru ei. Au aparut apostoli care au inceput sa umble prin imper si sa propovaduieasca pe hristos “mesia”.
      Pavel find si cetatean roman avea mai mare curaj si prioritate si a povestit cele mai multe.
      Dar religiea nu a fost intemeiata si era multe conflicturi in imperiu pentru acestea pentru ca romani erau asa zisi pagani care credeau in soare.
      Dupa cam 300 de ani apare imparatul Constantin. Si in timpul acela imperul roman era impartit in 2 imparatii “imperii”.
      Constantin a vrut sa uneasca imperiul si sa fie el imparat si a trebuit sa lupte.
      Pentru ca in imparatia lui erau multi crestini dar ne legali si erau si persecutati. Sa hotarat sa uneasca paganizmul cu crestini sa faca o singura religie si ia pus numele de ortodoxie adica credinta adevarata.
      Asfel a avut mai multi de partea lui.
      A castigat imperiul si a devenit imper nou si religie noua.
      Intre timp unul in libia a zis ca sa intalnit cu dumnezeu in desert si ia spus sa faca o religie noua.
      Acela se numea Mahomed si dumnezeu a devenit Alah pentru el.
      Propovanduind pe Alah a inceput sa cucereasca multe teritorii printre care si spaniea era.
      La roma sa inceput sa se decida baza religiei si au decis sa faca un centru religios.
      In timpul acela deja imperul era cam rupt de restul si au infintat vaticanul.
      Ziua inaugurari vaticanului a fost 25 decembrie si a infintat data nasteri lui Isus cristos pe acea data..
      Asfel au aparut cele 3 mari puteri religioase.
      Romani au tinut in intuneric europa peste 1000 de ani sub mantaua credintei catolice. Asfel lua taxe de la toti catolici.
      Romania era in centrul aceste 3 puteri si nu se lasa cucerita nici de islami mici de catolici. Dar catolici nu prea avea treaba ce cred romani pentru ca aveau pe unguri care ocupase transilvania.
      De acea in Romania au fost atatea lupte.
      Si acum raspunsul la toate acestea.
      Eu cred ca de cand oameni au inceput sa creada in ceva au inceput sa spele creieri celor slabi emotionali si sa-i controleze prin credinta.
      asfel cei ce ii controlau devineau bogati si ceilalti saraci si sclavi.
      Dupa cea ce eu am invatat in toata viata mea am ajuns la un rezultat ca religia e o politica care lucreaza cu emotiile oamenilor si ca este cea mai veche politica, popi “preoti” find politicieni.
      Si daca ai citit acest articol stai si gandestete bine si studiaza si stinta si istoria.
      MULTUMESC CA AI AVUT RABDARE SA CITESTI.

  12. gyut says:

    Priviti tehnica de mai jos, practicata de Vatican prin Iezuiti si ‘ramificatiile’ lor.

    “Dialectica hegeliană este o tehnică folosită în mod comun pentru a se propune un rezultat dorit. Ea este un proces alcătuit din trei etape după cum urmează…
    * Teză – Se creează intenționat o problemă
    * Antiteză – Se creează opoziția față de problemă
    * Sinteză – Rezultatul dorit este propus ca soluție

    „dezbina si cucereste” , se da o lupta(intentionat) intre doua(sau mai multe) dogme care se bazeaza pe supunere neconditionata ,in schimb vreau sa precizez ca biserica ortodoxa are „legi” putin mai drepte decat cele promovate de cea catolica ,care este condusa de masoni, o sa vedeti din ce in ce mai des pe papa pe toate posturile tv care vrea sa ecumenizze toata lumea , adica unirea tuturor religiilor in una singura cu „legi” mult mai permisive cum ar fi acceptarea casatoriei intre doi barbati si dreptul de a infia copii

  13. Pingback: biserica aletheia timisoara in alte parti il vedem pe | Depozitul De Incaltaminte

  14. Pingback: biserica adoram arad cum constant al ii-lea t | Cizme Reduceri

  15. popovici says:

    Marea mi-a fost mirarea ca numai comentari pe tema religiei sant si inca cate…
    De tesla de ceva ce ne ajuta in viata de zi cu zi nimik… efect de turma
    Suntem un popor cu minte ingusta controlat si manipulat ….

  16. floare says:

    Oameni buni,
    Eu sunt de credinta ortodoxa, nu de religie ortodoxa. Faceti distinctia. Eu cred in Dumnezeu, cred in Hristos, in inviere…Niciodata insa nu ma veti vedea ca ii condamn pe cei care au ales un alt drum. Sunt oameni, care aparin altor credinte/religii/culte; sunt oameni non religiosi etc.
    De asemenea cred ca poporul roman a avut eroi, sfinti martiri…nu ii puneti in aceeasi oala cu unii preoti lacomi, care se uita la fiecare metru liniar al unui sicriu, ca sa stie cat cer tariful. Nici preotii, nu sunt toti rai si nu se considera toti simpli „prestatori de servicii”.
    Nu puneti semnul egal intre ortodoxie si BOR. Conducerea BOR e masonica.
    Cat despre religie sau nu, fiecare are dreptul de a alege. Dreptul la liberul arbitru e dat de Dumnezeu si nu are voie sa fie incalcat de nimeni. Fiti liberi in interiorul vostru, fiti deschisi, alegeti ce credeti ca e mai bun pentru voi. Faceti ce simtiti. Nu porniti de la gandul ca trebuie sa mergeti neaparat sa dati unui preot o anume suma de bani; nu e afacere, nu e firma de consultanta. Nu acceptati sa vi se impuna anumite lucruri.

  17. damyan says:

    Citind Biblia ti se va lumina mintea si.ti vei rasp. singur la intrebarea: De ce inseala unii popi,pastori,rabini… Religia e doar filisofia despre Dumnezeu…ceea ce conteaza e credinta in Iisus Hristos si veneratea Lui dar nu a sfintilor (ca e idolatrie) fie ei barbati sau femei care binenteles au avut rolul lor si atat. Pupatul de icoane,statui,moaste sunt de fapt o inchinare la draci(si EU am pupat icoane dar dupa ce am citit Biblia acolo nu am vazut ca trebuie adorati sfinti,ingeri,icoane ,moaste ci din contra. Raiul si iadul exista , Dumnezeu exista dar l.a lasat pe om sa se conduca singur si uitati.va unde s.a ajuns. Cine nu a citit Biblia sa nu vorbeasca sau sa comenteze pe teme biblice,e ca si cum i.ai cere unui analfabet sa.ti citeasca un text din Creanga.

  18. George Vo says:

    27 noiembrie 2014 la 4:57 AM

    De mult ma framanta gandul sa-mi impartasesc gandurile cu cineva.
    Azi am cautat pe internet sa vad daca mai sunt oameni care gandesc asemanator mie si am dat de acest site.
    Am citit toate pana am ajuns la spatiul de a lasa un mesaj.
    M-am nascut in transilvania la tara in o familie cu 10 copii.
    Parinti ne-a invatat sa credem in dumnezeu si in Isus Cristo care este mantuitorul omeniri ca si-a dat viata pentru pacatele oamenilor.
    Parinti erau asa de credinciosi de in fiecare zi se facea rugaciune in casa. In special dimineata cu toata familia si la fiecare masa si individual la culcare.
    Crescand mare am continuat cea ce am invatat de la parinti. Dar totul a fost pana intr-o zi cand la servici discutand cu un coleg de munca l-am intrebat daca el crede in dumnezeu. Si el a zis: poate!
    M-a suprins cuvantul poate. Si l-am intrebat: de ce zici asa?
    Ca toata lumea crtede in dumnezeu.
    Atunci mi-a recomandat sa citesc o carte pe care o recomand la toti care cititi acest articol. Chear mi-a imprumutat acea carte sa o citesc.
    Cartea se numeste “Carutele zeilor”.
    De cand am citit acea carte nu mai aveam liniste ca sa stiu adevarul.
    Tot felul de ganduri ma framanta pentru ca toata familia era credincioasa si eu am inceput o alta gandire.
    Framantarea nu a tinut doar zile, nici saptamani si aproape 30 de ani ca sa ma conving de cea ce scriea in cartea acea.
    Intr-o zi pe internet, pe youtube am vazut un filmulet care mi-a luat piatra de pe inima.
    In acel filmulet spunea in felul urmator: Isus nu a existat cu adevarat…………
    Romani dupa cum stim a cucerit pe evrei si evrei asteptau un mantuitor ca sa-i salveze care in limba greceste se zice cristos.
    Si romani find mai intelepti ca evrei au descifrat stilul lor de convingere a poporului.
    Atunci un scriitor roman din grecia a scris evanghelia dupa matei doar pana la rastignire. Iar despre moartea si invierea lui a aparut mai tarziu.
    Romani vazand ca au atins sentimentele oamenilor au inceput sa o treaca intre cartile religioase.
    Sa nu uitam scriitorul a scris evanghelia ca o poveste nici de cum viata vre unui om sau asa zis sfant.
    Oameni citind cartea au inceput sa creada ca e adevarat si asa au inceput sa duca vorba din om in om pana au aparut pe rand si ceilalti evanghelisti, toti scriind in greceste nici unu in ebraica.
    Crestini au inceput sa se imulteasca. Acum devenind din o poveste un adevar pentru ei. Au aparut apostoli care au inceput sa umble prin imper si sa propovaduieasca pe hristos “mesia”.
    Pavel find si cetatean roman avea mai mare curaj si prioritate si a povestit cele mai multe.
    Dar religiea nu a fost intemeiata si era multe conflicturi in imperiu pentru acestea pentru ca romani erau asa zisi pagani care credeau in soare.
    Dupa cam 300 de ani apare imparatul Constantin. Si in timpul acela imperul roman era impartit in 2 imparatii “imperii”.
    Constantin a vrut sa uneasca imperiul si sa fie el imparat si a trebuit sa lupte.
    Pentru ca in imparatia lui erau multi crestini dar ne legali si erau si persecutati. Sa hotarat sa uneasca paganizmul cu crestini sa faca o singura religie si ia pus numele de ortodoxie adica credinta adevarata.
    Asfel a avut mai multi de partea lui.
    A castigat imperiul si a devenit imper nou si religie noua.
    Intre timp unul in libia a zis ca sa intalnit cu dumnezeu in desert si ia spus sa faca o religie noua.
    Acela se numea Mahomed si dumnezeu a devenit Alah pentru el.
    Propovanduind pe Alah a inceput sa cucereasca multe teritorii printre care si spaniea era.
    La roma sa inceput sa se decida baza religiei si au decis sa faca un centru religios.
    In timpul acela deja imperul era cam rupt de restul si au infintat vaticanul.
    Ziua inaugurari vaticanului a fost 25 decembrie si a infintat data nasteri lui Isus cristos pe acea data..
    Asfel au aparut cele 3 mari puteri religioase.
    Romani au tinut in intuneric europa peste 1000 de ani sub mantaua credintei catolice. Asfel lua taxe de la toti catolici.
    Romania era in centrul aceste 3 puteri si nu se lasa cucerita nici de islami mici de catolici. Dar catolici nu prea avea treaba ce cred romani pentru ca aveau pe unguri care ocupase transilvania.
    De acea in Romania au fost atatea lupte.
    Si acum raspunsul la toate acestea.
    Eu cred ca de cand oameni au inceput sa creada in ceva au inceput sa spele creieri celor slabi emotionali si sa-i controleze prin credinta.
    asfel cei ce ii controlau devineau bogati si ceilalti saraci si sclavi.
    Dupa cea ce eu am invatat in toata viata mea am ajuns la un rezultat ca religia e o politica care lucreaza cu emotiile oamenilor si ca este cea mai veche politica, popi “preoti” find politicieni.
    Si daca ai citit acest articol stai si gandestete bine si studiaza si stinta si istoria.
    MULTUMESC CA AI AVUT RABDARE SA CITESTI.

    • Dorian says:

      Draga George tiam citit comentariul si pot sa afirm ca …AI DREPTATE.Am trecut si eu prin incercari asemanatoare si tocmai de aceia iti dau dreptate si te aprob intru totul.Bine ar fi daca lumea siar da seama dar din pacate sant legati la ochi.Asta e …

  19. Pingback: Religia vs Credinta | The Impaler

  20. Cristian says:

    Religia a fost creata pentru a manipula si controla oamenii in frunte cu politica.Desteaptate romane..

  21. Dorian says:

    BRAVO, BRAVO ASA DA ARTICOL .AM CITIT ADEVARUL DESPRE RELIGIE
    SI PREOTI.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.